ΤΙ ΑΛΛΑ;

Τα τρία βήματα για την αυτονόμηση του ΕΑΠ – Το ΕΑΠ πρέπει να έχει αυτοδυναμία

Τα τρία βήματα για την αυτονόμηση του ΕΑΠ «Συμφωνούμε απολύτως και είναι αρχή άλλωστε μιας κυβέρνησης, όπως η δική μας, ότι τα πανεπιστήμια κι αυτό το πανεπιστήμιο, πρέπει να έχουν αυτοδυναμία. Όμως, και επειδή έχω συζητήσει πάρα πολύ και με το προσωπικό του Ανοικτού Πανεπιστημίου, πρέπει να γίνουν κάποια βήματα τα οποία θα κατοχυρώσουν αυτή […]

Neopolis Team

17 Νοεμβρίου, 2015

Τα τρία βήματα για την αυτονόμηση του ΕΑΠ

«Συμφωνούμε απολύτως και είναι αρχή άλλωστε μιας κυβέρνησης, όπως η δική μας, ότι τα πανεπιστήμια κι αυτό το πανεπιστήμιο, πρέπει να έχουν αυτοδυναμία. Όμως, και επειδή έχω συζητήσει πάρα πολύ και με το προσωπικό του Ανοικτού Πανεπιστημίου, πρέπει να γίνουν κάποια βήματα τα οποία θα κατοχυρώσουν αυτή την αυτοδυναμία».

Τα παραπάνω δήλωσε ο αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας στη Βουλή στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Η ίδια αναφέρθηκε και στα τρία ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν για το ΕΑΠ τα οποία συνοψίζονται στα ακόλουθα:

Το πρόβλημα των διοικητικών υπαλλήλων. «Δεν υπάρχει μόνιμο διοικητικό προσωπικό στο ΕΑΠ. Επί είκοσι χρόνια φτάσαμε μέχρι σήμερα και ζητάει το ακαδημαϊκό προσωπικό την αυτονόμηση χωρίς να υπάρχει η πρώτη βασική προϋπόθεση, να έχει μελετηθεί η διοικητική λειτουργία του Πανεπιστημίου και να έχει κατοχυρωθεί με ένα μόνιμο προσωπικό, με ένα οργανόγραμμα που να δείχνει τι προσωπικό χρειάζεται. Αυτό είναι το πρώτο» υπογράμμισε η αναπληρώτρια υπουργός.

Πρέπει να γίνουν τα απολύτως απαραίτητα θεσμικά βήματα ούτως ώστε να φτάσουμε στην αυτονόμηση και αυτά τα θεσμικά βήματα θα προβλέψουμε σε συνεργασία πάντα με το προσωπικό του ΕΑΠ.

Ένας εσωτερικός κανονισμός.

«Είναι δυνατόν ένα πανεπιστήμιο που λειτουργεί επί είκοσι χρόνια και θέλει να φτάσει στην αυτοδυναμία να μην έχει έναν εσωτερικό κανονισμό; Αυτά δεν τα έχουμε ακόμη. Εμείς ξεκινάμε αμέσως αυτά τα βήματα ξεκινώντας από το διοικητικό προσωπικό και ελπίζοντας πολύ γρήγορα να φτάσουμε στην αυτονόμηση του Πανεπιστημίου, αφού όμως έχει θωρακισθεί με τέτοιον τρόπο» τόνισε ο αναπληρώτρια υπουργός σημειώνοντας ότι μια διάταξη Υπουργού να αυτονομηθεί το Πανεπιστήμιο δεν λέει απολύτως τίποτα, αν δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις αυτονόμησης. Αυτές θεωρούμε ότι σε εύλογο χρονικό διάστημα θα υπάρξουν. Είπαμε και με τα μέλη του Συλλόγου των Διδασκόντων, που ήρθαν και μιλήσαμε στο Υπουργείο, ότι πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων θα έχουμε μια συζήτηση, για να βάλουμε αυτό το χρονοδιάγραμμα μπροστά, για να λυθεί επιτέλους αυτό το μείζον θέμα.

ΕΛΛΑΔΑ

Η Αθήνα αναδείχθηκε η πόλη που μυρίζει πιο ωραία στον κόσμο, κάτι… βρωμάει εδώ!

BINGE WATCHING

‘The Witcher’: Το Netflix τελειώνει τη σειρά νωρίτερα από το προγραμματισμένο, δεν απορούμε!

DIGITAL

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης κάνει guest εμφάνιση στο Columbia University για να διδάξει έντεχνο!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΑΠΘ: Μπρόκολο με ψαλίδα έδωσε να δοκιμάσει σε φοιτητή η λέσχη, δεν πήρε θετικό feedback!

BINGE WATCHING

Όλες οι ταινίες του Harry Potter επιστρέφουν στους κινηματογράφους με τα Epic Movie Nights!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET