ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

6 βασικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζει κάθε φοιτητής που μαγειρεύει για πρώτη φορά!

Εάν σπουδάζεις μακριά από το πατρικό σου, είναι αρκετά αναμενόμενο τους πρώτους μήνες της φοιτητικής σου ζωής, να το ρίξεις στο fast food και οι ντελιβαράδες της περιοχής να ξέρουν να έρχονται μέχρι το σπίτι σου, ακόμα και με κλειστά τα μάτια. Στην πορεία όμως σίγουρα θα αναγκαστείς να μπεις στην κουζίνα, όπου και θα σου δημιουργηθούν κάποιες […]

Default avatar

Guest Author

1 Δεκεμβρίου, 2015

Εάν σπουδάζεις μακριά από το πατρικό σου, είναι αρκετά αναμενόμενο τους πρώτους μήνες της φοιτητικής σου ζωής, να το ρίξεις στο fast food και οι ντελιβαράδες της περιοχής να ξέρουν να έρχονται μέχρι το σπίτι σου, ακόμα και με κλειστά τα μάτια. Στην πορεία όμως σίγουρα θα αναγκαστείς να μπεις στην κουζίνα, όπου και θα σου δημιουργηθούν κάποιες σοβαρές απορίες σχετικά με το μαγείρεμα. Οι παρακάτω οδηγίες είναι τα πιο βασικά που πρέπει να γνωρίζεις, οπότε δώσε βάση:

Οι τρόποι κοπής

Εάν δεν έχεις ασχοληθεί ξανά στο παρελθόν με τα μαχαίρια και το τι μπορείς να κάνεις με αυτά, το συγκεκριμένο κομμάτι έχει αρκετές δυσκολίες και γι’ αυτό χρειάζεται προσοχή. Τον πρώτο καιρό πιθανόν να κοπείς στα δάχτυλά σου, περισσότερες από μία φορές και να θυμώσεις στην πορεία για το αποτέλεσμα, μιας και τα κομμάτια που θα κόβεις θα είναι ανομοιόμορφα και περίεργα. Υπάρχουν αρκετοί τρόποι κοπής, ωστόσο είναι το καλύτερο για εσένα να ξεκινήσεις μαθαίνοντας να κόβεις τα υλικά σε λωρίδες και κύβους. Και θυμήσου να κρατάς τον αντίχειρα και τα δάχτυλα σου προστατευμένα από τη λεπίδα.

Classic-Onion-Tech

Tα μεγέθη

Όταν κόβεις τα υλικά σου, φρόντισε όλα να είναι περίπου στο ίδιο μέγεθος, καθώς εάν τα κομμάτια σου έχουν διαφορετικά μεγέθη, θα χρειάζονται και διαφορετικούς χρόνους για να μαγειρευτούν σωστά. Είναι λογικό τα μεγαλύτερα μεγέθη να χρειάζονται περισσότερη ώρα ψήσιμο ή βράσιμο συγκριτικά με τα μικρότερα. Συνεπώς, για εσένα που τώρα μαθαίνεις να μαγειρεύεις, είναι προτιμότερο να τα κόβεις σε μικρότερα κομμάτια, γιατί μαγειρεύονται πιο γρήγορα.

Αποφλοιωτής

Εάν θέλεις να καθαρίσεις με επιτυχία τα φρούτα και τα λαχανικά σου, υπάρχει ένα ειδικό εργαλείο, γνωστό και ως peeler, το οποίο θα ήταν σοφό να το αγοράσεις δεδομένου ότι είναι και φθηνό και άκρως πρακτικό. Το να επιχειρήσεις την ίδια διαδικασία με μαχαίρι, δεν είναι και η καλύτερη ιδέα.

ezgif.com-gif-maker

Τσεκάροντας αν είναι έτοιμο

Ένας γενικός κανόνας για να δεις αν είναι έτοιμο το φαγητό είναι να το πιέσεις με ένα μαχαίρι για να δεις πόσο σκληρό είναι, όπως και να τσεκάρεις τους χυμούς που βγάζει. Για παράδειγμα, για να ελέγξεις τις πατάτες σου, πίεσε τες με ένα μαχαίρι κι αν πηγαίνει εύκολα προς τα κάτω, τότε είναι έτοιμες. Το ρύζι ή τα ζυμαρικά μπορείς να τα δοκιμάσεις και φυσικά προτίμησε τα al dente, για πιο καλή πέψη στο στομάχι. Μην ξεχνάς να κόβεις το κρέας σου σε διάφορα σημεία για να βεβαιωθείς πως έχει μαγειρευτεί σωστά.

Μην ξεχαστείς

Εξαιρετικά σημαντικό είναι να έχεις το μυαλό σου στη μαγειρική, ακόμη κι όταν το φαγητό απαιτεί αρκετή ώρα ψησίματος. Αν το παραψήσεις, θα χάσει όλα τα θρεπτικά του συστατικά ή ακόμα χειρότερα θα καεί.

GIF-American-Hustle-cooking-fail-failure-fire-flames-Jennifer-Lawrence-microwave-GIF

Διάρκεια ζωής

Μην μπεις στη διαδικασία να πετάξεις φαγητό αν δεν σιγουρευτείς πρώτα ότι χάλασε. Τα περισσότερα διατηρούνται για μέρες στην κατάψυξη είτε είναι ωμά είτε μαγειρεμένα. Ο καλύτερος τρόπος βέβαια για να βεβαιωθείς εάν κάτι είναι ακόμα φαγώσιμο, είναι να του ρίξεις μία προσεκτική ματιά, να το μυρίσεις ή αν είναι ήδη μαγειρεμένο, να δοκιμάσεις μία μικρή μπουκιά για να τσεκάρεις τη γεύση.

Τώρα που ξέρεις τα βασικά, ξεκίνα το μαγείρεμα!

 

OUR20s

ΓΝΩΜΟΥΛΑ

Υπολογισμοί που κάνουμε κι ας μην μας άρεσαν ποτέ τα μαθηματικά

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET