ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2022: Έκπληξη με τις Βάσεις να ανακοινώνονται μέχρι την Παρασκευή!

Η μεγάλη ώρα πλησιάζει επικίνδυνα!

Neopolis Team

27 Ιουλίου, 2022

Το Υπ. Παιδείας ήθελε να κάνει τη διαφορά φέτος με την ανακοίνωση των βάσεων και όντως θα το καταφέρει. Ωστόσο, αν κάτι μας έπιασε στον ύπνο, είναι το πόσο νωρίς θα ανακοινωθούν, αφού δε μιλάμε πια για Δεκαπενταύγουστο, αλλά για τέλη Ιουλίου!

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας συγκεκριμένα, θα έχουμε την εικόνα των βάσεων στα χέρια μας, σύμφωνα με την ίδια την Υπουργό Παιδείας, η οποία μιλώντας σήμερα το πρωί στην εκπομπή «Σήμερα» στον ΣΚΑΪ δήλωσε πως η απόφαση αυτή έγινε «Με σεβασμό στην αγωνία του υποψηφίου και στην ανάγκη για βέλτιστο προγραμματισμό».

Τα τελικά αποτελέσματα για πρώτη φορά μετά από 59 χρόνια θα εκδοθούν στα τέλη του Ιουλίου, αντί για τα τέλη Αυγούστου. Με σεβασμό στην αγωνία του υποψηφίου και στην ανάγκη για βέλτιστο προγραμματισμό.

Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, το τέλος στην αγωνία των υποψηφίων και των οικογενειών τους θα έρθει τόσο νωρίς, ενώ σημαντικό αντίκτυπο θα έχει και στο άγχος για τη διευθέτηση διαφόρων υποχρεώσεων. Όλοι ξέρουμε πόσο χαώδης είναι η αναζήτηση φοιτητικού σπιτιού τελευταία στιγμή…

Ένα μεγάλο συν λοιπόν, είναι το διάστημα που απομένει για να γίνουν σωστά και ψύχραιμα οι διαδικασίες, ωστόσο υπάρχει και ένα αρνητικό. Με τις βάσεις να ανακοινώνονται τέλη Αυγούστου τα προηγούμενα έτη, τουλάχιστον το καλοκαίρι περνούσε ανέμελα και οι στεναχώριες αναβάλλονταν για τον Σεπτέμβρη. 

Σε κάθε περίπτωση, μέχρι την Παρασκευή οι φετινοί υποψήφιοι καλούνται να είναι σε ετοιμότητα, με την Υπουργό να τονίζει πως όσοι έχουν γραφτεί στη σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα μπορούν να λάβουν το αποτέλεσμα με sms στο κινητό τους.

Αύξηση εισαχθέντων στα δημόσια ΙΕΚ

Η ίδια σημείωσε παράλληλα ότι θα υπάρξει αύξηση στους εισαχθέντες των δημοσίων ΙΕΚ. Όσο για το πώς αναμένεται να κινηθούν γενικότερα οι βάσεις, ο Στράτος Στρατηγάκης είχε δηλώσει στο iefimerida.gr: «Αυτό που μπορούμε να συγκρατήσουμε, ως γενική εικόνα, από τις Πανελλαδικές είναι ότι έχουμε λιγότερους υποψηφίους με βαθμολογία κάτω από τη βάση και λιγότερους υποψηφίους με βαθμολογία πάνω από 18. Και αυτό είναι κάτι που περιμένουμε ότι θα αποτυπωθεί στη διαμόρφωση των Βάσεων».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «η μεγάλη διαφορά από τις περσινές βάσεις είναι ότι τα μόρια που συγκεντρώνουν φέτος οι υποψήφιοι υπολογίζονται με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο. Φέτος, κάθε τμήμα επέλεξε έναν συντελεστή βαρύτητας για κάθε μάθημα. Αυτό έχει ως συνέπεια οι υποψήφιοι να έχουν διαφορετικά μόρια σε κάθε τμήμα. Αυτή η μεγάλη αλλαγή κάνει μη συγκρίσιμα τα φετινά μόρια με τις περσινές βάσεις».

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα στο μεταξύ, ανακοινώθηκε από το Υπουργείο ο πίνακας με την ΕΒΕ για κάθε Τμήμα/Σχολή, με τον κ. Σταρτηγάκη να δηλώνει: «Όπως είναι σχεδιασμένη η ΕΒΕ, ένας στους τρεις υποψηφίους δε θα μπορεί να υποβάλει καθόλου το Μηχανογραφικό του δελτίο και ο δεύτερος στους τρεις υποψηφίους θα έχει περιορισμένη πρόσβαση στο Μηχανογραφικό. Δεν θα μπορεί, δηλαδή, να δηλώσει όλες τις σχολές του Πεδίου του, αλλά μόνο αυτές στις οποίες υπερβαίνει την ΕΒΕ. Τέλος, ο τρίτος υποψήφιος δεν επηρεάζεται καθόλου από την ΕΒΕ».

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Οι περισσότεροι νέοι στην Ελλάδα ζουν με τους γονείς τους μέχρι τα 34, δεν έχουν κι άλλη επιλογή!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες: Μαθηματικά, Φυσική και Ιστορία ρίχνουν τις βάσεις – Οι πρώτες εκτιμήσεις!

ΕΛΛΑΔΑ

Οι παραλίες της Αττικής που κρίθηκαν ακατάλληλες για μπάνιο, τις σημειώνουμε!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Οι ειδικότητες με μεγάλη ζήτηση που πρέπει να έχεις υπόψιν για το μηχανογραφικό!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2024: Χαμούλη έχουν προκαλέσει Ιστορία και Φυσική εξαιτίας της δυσκολίας τους!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET