ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Βάσεις 2016 | Ανατροπές των δεδομένων και αλλαγές στις εκτιμήσεις!

Βάσεις 2016 Την κατηφόρα φαίνεται πως θα τραβήξουν οι Βάσεις 2016, στις περισσότερες υψηλόβαθμες και περιζήτητες σχολές των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων. Σε κάποιες περιπτώσεις, μάλιστα, η πτώση αυτή ενδέχεται να ξεπεράσει και τα 500 μόρια. Βάσεις 2016 Σε σχέση με το 2015 χαμηλώνει ο πήχης σε τμήματα Αγγλικής Φιλολογίας, Νομικής, Ψυχολογίας, Πολυτεχνικά και Οικονομικά. Βάσεις 2016 Από την […]

Neopolis Team

22 Ιουλίου, 2016

Βάσεις 2016

Την κατηφόρα φαίνεται πως θα τραβήξουν οι Βάσεις 2016, στις περισσότερες υψηλόβαθμες και περιζήτητες σχολές των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων. Σε κάποιες περιπτώσεις, μάλιστα, η πτώση αυτή ενδέχεται να ξεπεράσει και τα 500 μόρια. Βάσεις 2016

Σε σχέση με το 2015 χαμηλώνει ο πήχης σε τμήματα Αγγλικής Φιλολογίας, Νομικής, Ψυχολογίας, Πολυτεχνικά και Οικονομικά. Βάσεις 2016

Από την άλλη, οι σχολές του 3ου επιστημονικού πεδίου θα έχουν διαφορετική αντίδραση, με όλες τις σχολές ανεξαιρέτων να έχουν ανοδική τάση. Πιο συγκεκριμένα, η Ιατρική Αθήνας, που δεσπόζει στο 3ο πεδίο και έχει κάθε χρόνο την υψηλότερη βάση εισαγωγής, θα ξεπεράσει το «φράγμα» των 19.000 μορίων, «σκαρφαλώνοντας» κοντά στα 19.200. Ανοδικά θα κινηθούν και οι υπόλοιπες σχολές του 3ου επιστημονικού πεδίου, όπως Φαρμακευτική, Οδοντιατρική και Κτηνιατρική.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που πραγματοποίησε το «Έθνος», η ακριβής εικόνα για τις Βάσεις 2016, θα υπάρχει όταν ολοκληρωθεί η επεξεργασία των στατιστικών στοιχείων από τις επιλογές των υποψηφίων.

Όπως κάθε χρονιά, έτσι και φέτος, ο ανταγωνισμός θα είναι υψηλότερος από κάθε άλλη χρονιά στα μεγάλα αστικά κέντρα κι αυτό λόγω της οικονομικής κρίσης. Το κόστος των σπουδών σε μία πόλη μακριά από τον τόπο κατοικίας τους είναι ιδιαίτερα υψηλό και γι’αυτό οι υποψήφιοι επιλέγουν την πόλη κατοικίας τους για τις σπουδές τους.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι οι φετινές εκτιμήσεις των βάσεων είναι ακόμη δυσκολότερες, καθώς το σύστημα με το οποίο εξετάστηκαν οι υποψήφιοι είναι καινούργιο.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας για πρώτη φορά και αφορούν στην κλιμάκωση των μορίων δείχνουν ξεκάθαρα ότι ένας τεράστιος όγκος μαθητών συγκέντρωσε κάτω από 10.000 μόρια.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Οδηγός φέρνει το κρίστμας σπίριτ με το πιο χριστουγεννιάτικο λεωφορείο!

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

PISA 2022: «Πάτωσαν» οι Έλληνες μαθητές στις διεθνείς εξετάσεις, σε Μαθηματικά και κατανόηση κειμένου!

ΕΛΛΑΔΑ

Η Αράχωβα τρώει κάνσελ γιατί ο κόσμος δεν ανέχεται ούτε το έγκλημα ούτε και τη συγκάλυψη!

ΕΛΛΑΔΑ

Brain drain: 3 στους 4 πτυχιούχους που έφυγαν από την Ελλάδα δεν παίζει να ξαναγυρίσουν!

SPILL THE TEA

Ο Επώνυμος γκρέμισε τον λαμπερό κόσμο της Soula Glamorous μέσα σε 40 λεπτά!

ΕΛΛΑΔΑ

Κάθειρξη 16,5 ετών στον οδηγό που παρέσυρε και σκότωσε την 21χρονη Έμμα στη Θεσσαλονίκη!

ΕΛΛΑΔΑ

Το 19% της Gen Ζ θεωρεί τη δικτατορία προτιμότερη από τη δημοκρατία ορισμένες φορές!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET