Είναι viral

Τύπος νοικιάζει τον εαυτό του για παρέα, γιατί μόνο αυτό ξέρει να κάνει!

Τα skills τα έχουμε πάντως...

Neopolis Team

5 Μαΐου, 2022

Ο Shoji Morimoto είναι το πρότυπο που μας αξίζει. Αν κάτι πρέπει να θέλουμε να επιτύχουμε στη ζωή μας, αυτό είναι να φτάσουμε τα επίπεδα αποδοχής που έχει προς τον εαυτό του. 

Ο 38χρονος Ιαπωνέζος πέρασε τη φάση του με τα κόμπλεξ και τις ανασφάλειες, όταν σε κάθε δουλειά που πήγαινε του έλεγαν ότι είναι ανεπαρκής. Το οξύμωρο βέβαια είναι ότι ο ίδιος έχει μεταπτυχιακό στη Φυσική από το Παν/μιο της Οσάκα, πράγμα που δεν έχουμε καταφέρει όλοι στη ζωή μας. *κλαίει όσο κοιτάει τα χρωστούμενα* 

Anyway, είμαστε εδώ για ψυχολογικό boostάρισμα, όχι να πέσουμε πιο βαθιά σε κατάθλιψη.

Σε περίπτωση λοιπόν που έχεις φάει κι εσύ πολλές πόρτες κατάμουτρα και νιώθεις λίγος για το οτιδήποτε, ο Shoji είναι εδώ για να μη αισθάνεσαι μόνος. Όπως λέει, σε μια ανεπιτυχή προσπάθεια να χτίσει καριέρα λαμβάνοντας κριτική ότι δεν παίρνει πρωτοβουλίες και δεν είναι αρκετός για τις θέσεις του, αποφάσισε να αποδεχτεί τον εαυτό του και την ιδιαιτερότητά του, που σύμφωνα με τον ίδιο είναι να μην διαθέτει καμία δεξιότητα. Sounds easy to us. 

Μετά την αποδοχή ακολούθησαν οι σκέψεις εκμετάλλευσης αυτού του χαρακτηριστικού του, καταλήγοντας πως πρέπει να προσφέρει τον εαυτό του προς ενοικίαση για παρέα!

https://www.instagram.com/p/CZRgWSdJVM_/

https://www.instagram.com/p/Cbh2tgtpU18/

Το 2018 άνοιξε λογαριασμό στο Twitter με όνομα ‘Do Nothing Rent-a-Man’ για να προωθήσει τις υπηρεσίες του, και προς έκπληξή του, βρήκε ανταπόκριση. Σήμερα, μετρά πάνω από 200.000 ακολούθους στο Twitter και πάνω από 500.000 στο Instagram, οι οποίοι τον προσεγγίζουν για να τους κάνει παρέα σε διάφορες δραστηριότητες – από τις πιο νορμάλ μέχρι τις πιο κουλές. Για να καταλάβετε, τον έχουν «κλείσει» για να χαιρετήσει έναν πελάτη όσο αυτός επιβιβάζεται στο τρένο και φεύγει, καθώς και για να συνοδεύσει ένα διαζευγμένο ζευγάρι σε δείπνο.

Η αγγελία του πάει κάπως έτσι:

Προσφέρω τον εαυτό μου προς ενοικίαση, ως άτομο που δεν κάνει τίποτα. Σας είναι δύσκολο να μπείτε μόνοι σας σε ένα κατάστημα; Σας λείπει ένας παίκτης από την ομάδα σας; Χρειάζεστε κάποιον να κρατήσει μια θέση για εσάς; Δεν μπορώ να κάνω τίποτα για αυτό, εκτός από τα εύκολα αυτά πράγματα. 

Ο Morimoto παραδέχτηκε στο CBS ότι του κάνει συνεχώς εντύπωση η ποικιλία προσωπικοτήτων, συνθηκών και καταστάσεων με τις οποίες έρχεται αντιμέτωπος. Όσο για τον ίδιο, ξεκαθαρίζει ότι δε χρειάζεται να κάνει και πολλά εν ώρα «υπηρεσίας», απλά υπάρχει.

Σημειώνει ακόμα ότι με τα χρόνια κατάφερε να δημιουργήσει μεγάλο πελατολόγιο, εξυπηρετώντας μέχρι 3 πελάτες την ημέρα, για 10.000 γιεν τον καθένα (80 ευρώ). Προφανώς έχουν υπάρξει και δύσκολες περιπτώσεις, όπως εκείνη ενός άντρα που του ζήτησε να τον συνοδεύσει στο σημείο που είχε αποπειραθεί να αυτοκτονήσει για να έρθει αντιμέτωπος με το τραύμα του, ή ενός άλλου, που τον ήθελε μαζί του στο γιατρό πριν κάνει επέμβαση αιμορροΐδων. Το μεροκάματο όμως βγαίνει κι αυτό μετράει!

ΤΙ ΑΛΛΑ;

Είναι viral

Η νέα έμπνευση «Delfinario είναι για σένα, ΠΑΜ» είναι τόσο Σεφερλής core όσο περιμέναμε!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET