ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

Τύπος με 3 πτυχία στη Νομική έφαγε σχεδόν 100 άκυρα μέχρι να βρει δουλειά!

Μπορεί να μην έχουμε 3 πτυχία, αλλά μια ταύτιση τη νιώσαμε.

Neopolis Team

27 Απριλίου, 2023

Υπάρχει χειρότερο από το να τρως τα νεανικά σου χρόνια στο διάβασμα και είναι να τρως τα νεανικά σου χρόνια στο διάβασμα και να μην έχει κανένα αποτέλεσμα! Ή αλλιώς, a typical life ενός νέου στην Ελλάδα…

Κάποιοι το ονομάζουν «οι νέοι είναι τεμπέληδες, δε θέλουν να δουλέψουν» (μόνοι σας σκεφτήκατε συγκεκριμένα άτομα, εμείς δεν είπαμε κάτι), αλλά δε βγάζει πολύ νόημα. Θέλω να πω, για ποιο λόγο ξεσκίζεται κάποιος για πτυχία και μεταπτυχιακά, όταν δεν ψήνεται να τα αξιοποιήσει;

Γι’ αυτό θα αφήσουμε την ιστορία του Taz Aldeek να μιλήσει για εμάς, γιατί στην ψυχούλα μας μίλησε σίγουρα.

Ο φίλος από το Wilmslow της Αγγλίας είναι ένα άτομο με πολλά εφόδια και όρεξη να κάνει πράγματα με αυτά, but still, του πήρε 5 χρόνια και κάτι δεκάδες απορρίψεις για να φτάσει εκεί που θέλει. Όχι κάπου τρομερά ψηλά, μη φανταστείτε, σε μια θέση που να δικαιολογεί τα 2 πτυχία του και 1 μεταπτυχιακό στη Νομική.

Credits: SWNS

Γιεπ, ο 29χρονος Taz έφαγε γύρω στα 100 επαγγελματικά tyn έχοντας ΑΥΤΑ τα εφόδια!

Τώρα που το σκεφτόμαστε, ποιοι είμαστε εμείς να απαιτήσουμε δουλειά με ένα πτυχίο…

Αν το δούμε από την άλλη, είναι και ένα motivation story αυτό του Taz, καθώς όπως ο ίδιος δεν τα παράτησε παρά τις κλειστές πόρτες που συνάντησε, έτσι οφείλουμε να κάνουμε κι εμείς.

Αν σας παρηγορεί αυτό, ο 29χρονος Taz έφτασε στο σημείο να κάνει αίτηση για δάνειο το 2020, για να καταφέρει να επιβιώσει, καθώς από το 2017 έστελνε συνεχώς αιτήσεις σε δουλειές, χωρίς την επιθυμητή ανταπόκριση. Κατέληξε έτσι με χρέος £10.000, χωρίς αυτό το ποσό να συμπεριλαμβάνει τα δάνεια για τις σπουδές του.

«Ήταν μια δύσκολη περίοδος για μένα, η σωματική μου υγεία επιδεινωνόταν και εγώ προσπαθούσα να μείνω θετικός, αλλά ένιωθα ότι βρισκόμουν σε πολύ σκοτεινό μέρος», παραδέχεται. Δεν τον αδικούμε, αφού το 2016 αποφοίτησε από το Sheffield University με τιμές στη Νομική και την Εγκληματολογία, ενώ το 2017 έλαβε διάκριση για τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Εταιρικό και Εμπορικό Δίκαιο στο ίδιο πανεπιστήμιο! Το λιγότερο που μπορούσε να ζητήσει ήταν να βρει άμεσα μια καλή δουλειά με αυτά τα προσόντα.

Credits: SWNS

Στη συνέχεια, εργάστηκε εθελοντικά στο δικαστήριο του Μάντσεστερ ως μάρτυρας, για να αποκτήσει επιπλέον εμπειρία. Καθώς επικεντρωνόταν στο Ποινικό Δίκαιο, ο Taz κέρδισε παράλληλα μια τετράμηνη πρακτική στις ΗΠΑ στην πτέρυγα θανατοποινιτών. Κατά την επιστροφή του στην πατρίδα του εργάστηκε για ένα μικρό διάστημα σε μια εταιρεία, αλλά αποχώρησε αφού κέρδισε μια υποτροφία στο The Honourable Society of Lincoln’ s Inn.

Όπως λέει, ακολούθησαν 18 μήνες συνεχών αιτήσεων και απορρίψεων από δουλειές, μέχρι που τον Απρίλιο του 2022 έλαβε προσφορά για δουλειά στο γραφείο του Επίτροπου Πληροφοριών, εξασφαλίζοντας την άσκησή του ως συνήγορος, που θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβρη.

Well done Taz, καλό κουράγιο σε εμάς!

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Έρχεται Ελλάδα για συναυλία ο Baby Lasagna, aka ο νικητής του κοινού στην Eurovision!

ΕΛΛΑΔΑ

Οι περισσότεροι νέοι στην Ελλάδα ζουν με τους γονείς τους μέχρι τα 34, δεν έχουν κι άλλη επιλογή!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες: Μαθηματικά, Φυσική και Ιστορία ρίχνουν τις βάσεις – Οι πρώτες εκτιμήσεις!

ΕΛΛΑΔΑ

Οι παραλίες της Αττικής που κρίθηκαν ακατάλληλες για μπάνιο, τις σημειώνουμε!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Οι ειδικότητες με μεγάλη ζήτηση που πρέπει να έχεις υπόψιν για το μηχανογραφικό!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET