Έρευνες λένε

Αυτοί είναι οι 9 τύποι γυναικείου στήθους – Εσύ, σε ποια κατηγορία ανήκεις;

Σήμερα θα εντρυφήσουμε όχι σε ένα όποιο κι όποιο θέμα, αλλά στο γυναικείο στήθος. Η χαρά των αντρών, θα έλεγα. Όπως προφανώς γνωρίζεις και η ίδια, το σχήμα και το μέγεθος του στήθους διαφέρει από γυναίκα σε γυναίκα, όπως άλλωστε συμβαίνει και με κάθε μέρος του σώματός μας που είναι μοναδικό σε σχέση με ένα […]

Θεώνη Σταματοπούλου

11 Δεκεμβρίου, 2017

Σήμερα θα εντρυφήσουμε όχι σε ένα όποιο κι όποιο θέμα, αλλά στο γυναικείο στήθος. Η χαρά των αντρών, θα έλεγα. Όπως προφανώς γνωρίζεις και η ίδια, το σχήμα και το μέγεθος του στήθους διαφέρει από γυναίκα σε γυναίκα, όπως άλλωστε συμβαίνει και με κάθε μέρος του σώματός μας που είναι μοναδικό σε σχέση με ένα άλλο σώμα.

Κάπως έτσι το γυναικείο στήθος διακρίνεται σε 9 – μάλιστα 9 – επιμέρους είδη, μία κατηγοριοποίηση που προέκυψε από την εταιρεία THIRDLOVE η οποία ανέλαβε και τη σχετική έρευνα, ώστε να καταλήξει σ’ αυτόν το διαχωρισμό.

Ρίξε μία ματιά στις παρακάτω κατηγορίες κι ανακάλυψε ποιος είναι ο δικός σου τύπος στήθους, για να ξέρεις από δω και πέρα το κατάλληλο σουτιέν για εσένα:

#1 Ασύμμετρο στήθος

Ασύμμετρο στήθος έχει μία κοπέλα όταν προφανώς το ένα της στήθος είναι μεγαλύτερο από το άλλο. Βασικά όλες μας πάνω κάτω έχουμε κάτι ασύμμετρο πάνω μας, μιας και κανένα μέρος του σώματός μας που είναι διπλό, δεν είναι απόλυτα ίδιο με το άλλο (βλ. αυτιά, πόδια, χέρια). Το καλύτερο είδος σουτιέν γι’ αυτήν την περίπτωση, είναι εκείνο που διαθέτει ενίσχυση, η οποία μπαίνει και βγαίνει. Έτσι, μπορείς στο ένα στήθος να τοποθετήσεις ενίσχυση ενώ στο άλλο όχι και να κρύψεις τη διαφορά.

#2 Αθλητικό στήθος

Ε νομίζω καταλαβαίνεις για ποιον τύπο στήθους μιλάω. Πρόκειται για το ιδιαίτερα γυμνασμένο στήθος, το καλοστεκούμενο και γεμάτο μύες. Οι γυναίκες μ’ αυτόν τον τύπο στήθους γυμνάζονται για πολλά χρόνια κι έχουν αναπτύξει πλήρως τους θωρακικούς τους μύες. Το στήθος τους βέβαια είναι σχετικά μικρό. Το καλύτερο είδος σουτιέν είναι ένα push – up που να δίνει μία κάποια ώθηση.

#3 Στήθος «Καμπάνα»

Αυτό ο τύπος στήθους είναι συνήθως πιο λεπτός στην κορυφή και πιο γεμάτος στο κάτω μέρος. Το σχήμα «καμπάνα» εμφανίζεται συνήθως σε γυναίκες με βαρύ στέρνο. Αν φοράς σουτιέν μεγέθους C ή μικρότερο, ένα t-shirt σουτιέν είναι ό,τι πρέπει για σένα. Αν πάλι το μέγεθός σου είναι D, τότε καλύτερα να φορέσεις ένα σουτιέν που να καλύπτει πλήρως το στήθος σου, ώστε να αποφύγεις να φαίνεται βαρύ κι ασήκωτο.

#4 Χαλαρό στήθος

Το συγκεκριμένο στήθος χαρακτηρίζεται από χαλαρό ιστό και με τις θηλές να δείχνουν προς τα κάτω. Καταλαβαίνεις ότι για να ανασηκώσεις την κατάσταση, θα πρέπει να επιλέξεις ένα push- up σουτιέν. Εν τω μεταξύ επειδή το στήθος φαίνεται γερασμένο παρόλο που δεν είσαι σε προχωρημένη ηλικία, ίσως πρέπει να αρχίσεις να γυμνάζεσαι λιγάκι, ώστε να το ανορθώσεις.

#5 Δύση κι Ανατολή

Σ’ αυτή την περίπτωση, οι θηλές προσανατολίζονται σε διαφορετικές κατευθύνσεις. Προτείνονται σουτιέν με ενίσχυση, ώστε να μπορέσουν να φέρουν το στήθος στο σωστό σημείο, πιο κοντά στο σώμα σου και να αναδείξουν το σχήμα του. Προς ενημέρωσή σου, ένα από τα πρώτα κορίτσια του Playboy, η Μπέτι Πέιτζ, είχε αυτόν τον τύπο στήθους.

#6 Στρογγυλό στήθος

Σ’ αυτήν την περίπτωση, έχεις το τέλειο στήθος φίλη μου. Μιλάμε για δύο ολοστρόγγυλες μπάλες που στέκονται στο ύψος τους ό,τι κι αν γίνει. Περιττό να πω ότι αυτός ο τύπος στήθους είναι ο πλέον περιζήτητος κι όλες τρέχουν στους πλαστικούς για να το αποκτήσουν. Αν εσύ το έχεις από τη φύση σου, είσαι απλά θεά. Μπορείς να επιλέξεις όποιο είδος σουτιέν θες εν τω μεταξύ, μιας και σχεδόν όλα σου κάνουν.

#7 Πλαγιαστό στήθος

Αυτός ο τύπος στήθους περιλαμβάνει μεγάλο κενό ανάμεσα στα δύο στήθη, ενώ αυτά κοιτάζουν προς τα πλάγια. Το σουτιέν που ενδείκνυται γι’ αυτήν την περίσταση είναι εκείνο που κουμπώνει από μπροστά. Είναι ιδανικό γιατί φέρνει απόλυτα το ένα στήθος δίπλα στο άλλο, καλύπτοντας το κενό και φέρνοντάς το στην τέλεια θέση.

#8 Λεπτό στήθος

Για όσες από εμάς δεν έχουμε πλούσια τα ελέη, αυτός είναι ο τύπος στήθους που διαθέτουμε. Πρόκειται για το στήθος που είναι λεπτό στο πάνω μέρος, πιο γεμάτο στο κάτω μέρος και πιο μακρύ αντί πλατύ, ενώ οι θηλές κοιτάζουν προς τα μπρος. Μικρό μέγεθος σουτιέν προφανώς, στην καλύτερη B και γενικά να προτιμάς τα push – up σουτιέν, τα τριγωνάκια ή τα στράπλες. Το ότι είναι μικρά δε σημαίνει ότι δεν μπορείς να τα αναδείξεις!

#9 Στήθος «Δάκρυ»

Είναι μεν στρογγυλό, αλλά είναι λιγότερο γεμάτο στην κορυφή και πιο πλούσιο στο κάτω μέρος. Αυτός ο τύπος στήθους συνήθως συναντάται σε γυναίκες που έχουν γεννήσει. Το καλό της υπόθεσης είναι ότι όλα τα είδη σουτιέν ταιριάζουν στο στήθος αυτό. Μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε όποιο πραγματικά θες. Αυτό το είδους στήθους έχουν και οι περισσότεροι σχεδιαστές εσωρούχων στο μυαλό τους.

 

ΤΙ ΑΛΛΑ;

ΔΕΣ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ

WHAT’S UP: Ανανέωση υπολοίπου μόλις με 8€ και περισσότερα συνδυαστικά πακέτα ομιλίας και data!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET