ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

4 τρόποι που οι σχέσεις με τους φίλους μας αλλάζουν (προς το χειρότερο) όσο μεγαλώνουμε!

Το να αποκτήσει κανείς καινούριους φίλους ως ενήλικας είναι απίστευτα δύσκολο, παραδέξου το! Όσο πήγαινες ακόμα σχολείο, το να κάνεις φιλίες ήταν κάτι το εντελώς φυσικό κι αναμενόμενο, ενώ η επικοινωνία με τος υπόλοιπους σου φαινόταν πολύ πιο εύκολη απ’ ότι τώρα. Βέβαια, αν κι υπάρχουν ένα σωρό συμβουλές για το πώς μπορεί να κοινωνικοποιηθεί κανείς […]

Θεώνη Σταματοπούλου

26 Απριλίου, 2017

Το να αποκτήσει κανείς καινούριους φίλους ως ενήλικας είναι απίστευτα δύσκολο, παραδέξου το! Όσο πήγαινες ακόμα σχολείο, το να κάνεις φιλίες ήταν κάτι το εντελώς φυσικό κι αναμενόμενο, ενώ η επικοινωνία με τος υπόλοιπους σου φαινόταν πολύ πιο εύκολη απ’ ότι τώρα.

Βέβαια, αν κι υπάρχουν ένα σωρό συμβουλές για το πώς μπορεί να κοινωνικοποιηθεί κανείς και να διευρύνει τις παρέες του, στην πράξη είναι δύσκολο να πραγματοποιηθεί. Ναι μεν πλέον έχεις μάθει να συμβιβάζεσαι με καταστάσεις κι ανθρώπους, αλλά είσαι ταυτόχρονα πιο προσεκτικός/ή, καχύποπτος/η και επιλεκτικός/ή με τους ανθρώπους που θες να έχεις κοντά σου. Παράλληλα ακόμη κι οι φιλίες που έχεις εδώ και χρόνια, αλλάζουν όσο μεγαλώνεις καθώς αλλάζεις μαζί τους κι εσύ.

Αυτοί είναι οι τρόποι με τους οποίους αλλάζουν οι φιλίες σου όσο μεγαλώνεις:

1. Ο χρόνος που περνάς με τους φίλους σου

Τότε: Βρισκόσασταν συνεχώς. Περνούσατε τον περισσότερο χρόνο της μέρας μαζί, διασκεδάζατε, ήσασταν ξέγνοιαστοι και φυσικά είχατε λιγότερα άγχη κι ανησυχίες.

Τώρα: Τα ωράριά σας διαφέρουν. Είναι δύσκολο να κανονίσετε να βρεθείτε κι όταν πραγματικά βρίσκεστε, έχετε τόσα πολλά να πείτε που ο χρόνος μοιάζει να φεύγει με ταχύτητα φωτός.

2. Οι πρωτοβουλίες που παίρνει ο καθένας

Τότε: Οι προτάσεις έπεφταν βροχή. Κι αν δε μπορούσες να ανταποκριθείς σε κάποιες από αυτές, επανόρθωνες μία άλλη στιγμή με το να ζητήσεις εσύ από τον/τη φίλο/η σου να κάνετε μαζί κάτι.

Τώρα: Ο εγωισμός υπερισχύει όλων. Λες ότι αν θέλει κανείς να σε βρει, δε μένει παρά να σε ψάξει και να επικοινωνήσει μαζί σου. Σπάνια κάνεις πια εσύ την πρώτη κίνηση.

3. Οι συζητήσεις που κάνετε

Τότε: Συζητούσατε για τα πάντα. Ήσασταν κυριολεκτικά ανοιχτά βιβλία. Κάθε σκέψη, κάθε έγνοια, κάθε προβληματισμός γινόταν αμέσως γνωστό στον/στη φίλο/η σου που με χαρά φρόντιζε να ακούσει και να σε βοηθήσει.

Τώρα: Λίγα πράγματα μοιράζεστε πλέον μεταξύ σας. Κάποια δε τα κρατάτε μονάχα για τους εαυτούς σας. Η αλήθεια είναι ότι χρόνο με το χρόνο, ο καθένας γίνεται πιο μυστικοπαθής.

4. Οι τσακωμοί σας

Τότε: Τσακωνόσασταν συνεχώς, αλλά πάντα τα βρίσκατε στο τέλος. Ένας από τους δύο έκανε πίσω κι οι σχέσεις έφτιαχναν στο λεπτό.

Τώρα: Εξακολουθείτε να τσακώνεστε, αλλά πλέον οι αντοχές κι η υπομονή είναι λιγότερες. Δε σηκώνετε μύγα στο σπαθί σας. Χρειάζεται πια μεγάλη προσπάθεια για να ρίξετε τους εγωϊσμούς σας και να ξαναγίνετε όπως πριν.

OUR20s

DIGITAL

Η φοιτήτρια Σχολής Εμποροπλοιάρχων που έχει γίνει viral με την αγάπη της για τα πλοία!

DIGITAL

Οι 10 καλύτερες φοιτητικές στιγμές την εβδομάδα που μας πέρασε!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET