ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

6 τρόποι με τους οποίους σπαταλάς τα φοιτητικά σου χρόνια, όσο είσαι ακόμη ελεύθερος!

Το να είσαι single είναι υπέροχο, ειδικά στα φοιτητικά σου χρόνια. Περνάς χρόνο με τους φίλους σου, πηγαίνεις όπου θες και δε δίνεις λογαριασμό σε κανένα. Δεν χρειάζεται να αλλάξεις τις συνήθειες και την καθημερινότητά σου για κανέναν. Για να είσαι single τις περισσότερες φορές σημαίνει ότι είναι δική σου επιλογή και σου αρέσει αυτή […]

Θεώνη Σταματοπούλου

3 Οκτωβρίου, 2016

Το να είσαι single είναι υπέροχο, ειδικά στα φοιτητικά σου χρόνια. Περνάς χρόνο με τους φίλους σου, πηγαίνεις όπου θες και δε δίνεις λογαριασμό σε κανένα. Δεν χρειάζεται να αλλάξεις τις συνήθειες και την καθημερινότητά σου για κανέναν. Για να είσαι single τις περισσότερες φορές σημαίνει ότι είναι δική σου επιλογή και σου αρέσει αυτή η κατάσταση. Το μυαλό όμως κάνει περίεργα παιχνίδια πολλές φορές και σε κάνει να αμφισβητείς καταστάσεις και επιλογές που μέχρι πρότινος ήσουν σίγουρος/η γι’ αυτές.

Αυτοί είναι οι τρόποι λοιπόν που καταστρέφεις τα φοιτητικά σου χρόνια χωρίς καν να το καταλαβαίνεις:

1. Εστιάζεις στο να βρεις «τον ένα και μοναδικό/τη μία και μοναδική», χωρίς να απολαμβάνεις τις στιγμές με τον εαυτό σου.

Δεν τον/την έχεις βρει ακόμη και κάνεις λες και ήρθε το τέλος του κόσμου! Χόρεψε και διασκέδασε με τους φίλους σου σαν να μην υπάρχει αύριο, φόρα ό,τι θες και συμπεριφέρσου όπως θες και όλα αυτά γιατί μπορείς! Αν ενώ είσαι single, αναζητάς διαρκώς την αδερφή – ψυχή σου αντί να απολαμβάνεις την ελευθερία σου, τότε μόνο κακό κάνεις στον εαυτό σου.

2. Ανησυχείς διαρκώς για το τι σκέφτονται οι άλλοι.

Η υπερανάλυση και η υπερβολική σκέψη δεν βοήθησε κανέναν. Γιατί να νοιάζεσαι τι πιστεύουν οι άλλοι για σένα; Ζήσε όπως θέλεις. Η στιγμή που θα πάψεις να νοιάζεσαι για τη γνώμη των άλλων, θα είναι η στιγμή που θα αρχίσεις να συνειδητοποιείς τι είναι αυτό που πραγματικά θα πρέπει να σε ενδιαφέρει και θα σε κάνει ευτυχισμένο/η.

3. Γίνεσαι εμμονικός/ή με την καριέρα σου.

Είναι πολύ ωραίο να κάνεις σχέδια για το μέλλον, να έχεις βλέψεις για το τι θα ακολουθήσει μετά το πτυχίο και για το τι δουλειά θα ήθελες να βρεις, αλλά και πάλι ζήσε το τώρα και μην αγχώνεσαι δίχως λόγο για πράγματα που ακόμη δεν έχεις ζήσει και δεν ξέρεις πώς θα έρθουν. Αν τα σχέδιά σου, σου αφαιρούν χρόνο από την κοινωνική σου ζωή και όλη την ανεμελιά των φοιτητικών σου χρόνων, ξοδεύεις μάταια τα χρόνια σου. Βρες μία δουλειά που να σου αρέσει, ακολούθησε τα όνειρά σου και ζήσε τα πάθη σου, αλλά κάνε και λίγο χώρο για τους φίλους, την οικογένεια και τον εαυτό σου.

4. Βγαίνεις ραντεβού μόνο με έναν τύπο ανθρώπου, τον «δικό σου τύπο».

Είσαι single και σου αρέσει, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να βγαίνεις ραντεβού. Δεν είναι ανάγκη να οδηγηθεί σε κάτι σοβαρό και συμβατικό, όμως το να βγαίνεις μόνο με άτομα που είναι του τύπου σου κάθε φορά, θα σε οδηγήσει στο να έχεις τις ίδιες εμπειρίες κάθε φορά. Να είσαι ανοιχτόμυαλος/η. Βγες με διαφορετικούς τύπους ανθρώπων και μπορεί να εκπλαγείς!

5. Δεν λες αρκετά συχνά «ναι».

Να πεις ναι όταν ο/η φίλος/η σου, σου ζητήσει να βγείτε για καφέ, να δείτε μία ταινία, να πάτε για ποτό. Να πεις ναι σε εκείνον τον συμπαθητικό τύπο που θέλει να σε κεράσει έναν καφέ γιατί του έφτιαξες τη μέρα. Να πεις ναι σε όλα εκείνα τα πράγματα που συνηθίζεις να λες όχι. Δοκίμασέ το και μπορεί να μείνεις άναυδος/η από τα αποτελέσματα.

6. Περνάς πολύ χρόνο σκεπτόμενος/η τον/την πρώην.

Ή ακόμη χειρότερα, ξοδεύεις χρόνο σκεπτόμενος/η πώς θα επικοινωνήσεις μαζί του/της. Η σχέση σας τελείωσε για τους λόγους που τελείωσε και πρέπει να το αποδεχτείς επιτέλους. Να λες στον εαυτό σου πώς όλα είναι καλά, γιατί είναι. Ένας χωρισμός δεν είναι το τέλος της ζωής και κανένας χωρισμός δεν είναι τόσο σημαντικός ώστε να σου στερήσει την πνευματική, ψυχική και σωματική σου υγεία. Απόλαυσε τα φοιτητικά σου χρόνια. Μην τα σπαταλάς!

 

OUR20s

DIGITAL

Κολλητή μοιράζεται πώς θα καταλάβεις ότι κάποιος θα σε απατήσει και τα σχόλια την επιβεβαιώνουν!

ΙΝΣΠΙΡΕΪΣΙΟΝ

Τύπος μοιράζεται την ιστορία του πώς από υπάλληλος στα McDonald’s έγινε εκατομμυριούχος!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET