ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

8 τρόποι με τους οποίους γίνεσαι ο χειρότερος φίλος, δίχως να το καταλαβαίνεις!

Όπως καθετί στις μέρες μας φθείρεται, έτσι κι οι φιλικές σχέσεις δεν θα μπορούσαν να μείνουν ανεπηρέαστες. Ειδικά σε μία κοινωνία που λατρεύει να κάνει κάποιους ανθρώπους να αισθάνονται κατώτεροι και λιγότεροι από άλλους. Ασυναίσθητα το κάνεις κι εσύ στους φίλους σου κι αυτό δε σε καθιστά και τον καλύτερο φίλο του κόσμου. Τα καλά […]

Θεώνη Σταματοπούλου

19 Απριλίου, 2017

Όπως καθετί στις μέρες μας φθείρεται, έτσι κι οι φιλικές σχέσεις δεν θα μπορούσαν να μείνουν ανεπηρέαστες. Ειδικά σε μία κοινωνία που λατρεύει να κάνει κάποιους ανθρώπους να αισθάνονται κατώτεροι και λιγότεροι από άλλους. Ασυναίσθητα το κάνεις κι εσύ στους φίλους σου κι αυτό δε σε καθιστά και τον καλύτερο φίλο του κόσμου. Τα καλά νέα είναι ότι ποτέ δεν είναι αργά να επανορθώσεις και να μεταμελήσεις. Πάντα μπορείς να αλλάξεις τον τρόπο με τον οποίο φέρεσαι στους άλλους και πιο συγκεκριμένα στην οικογένεια που επιλέγεις να έχεις δίπλα σου, τους φίλους σου.

Παρακάτω θα βρεις μία λίστα με τους τρόπους που γίνεσαι κακός/ή φίλος/η δίχως να το καταλαβαίνεις:

1. Είσαι μονίμως πάνω από το κινητό σου

Το θέμα είναι ότι δεν κάνεις και τίποτα σπουδαίο, παρά μόνο τσεκάρεις τι παίζει σε Instagram και Facebook. Αν είσαι μόνος/η κάνε ό,τι νομίζεις, αλλά όταν αφιερώνεις χρόνο σε φίλους σου, να το κάνεις ουσιαστικά. Δεν υπάρχει τίποτα πιο αγενές από έναν άνθρωπο που όσο του μιλούν, κοιτάζει μονάχα την οθόνη του. Μπορείς εσύ να μην το θεωρείς σπουδαίο, αλλά ενοχλεί απίστευτα τους άλλους.

2. Ακυρώνεις τα σχέδιά σας την τελευταία στιγμή

Μερικές φορές όντως πρόκειται για κάτι απρόσμενο που σου συνέβη κι έπρεπε να ακυρώσεις, όμως όλες τις υπόλοιπες τι δικαιολογία έχεις; Απλά βαριέσαι να πάρεις τα πόδια σου και θες να μείνεις στο κρεβάτι. Ας μην κανόνιζες καν. Δεν μπορείς να κρεμάς τους φίλους σου έτσι. Γίνεσαι αναξιόπιστος/η εν αγνοία σου.

3. Βάζεις τις/τους γκόμενες/ους πιο πάνω από τους φίλους/ες σου

Λογικο είναι, ειδικά αν πρόκειται για μία καινούρια σχέση κι είσαι φουλ ερωτοχτυπημένος/η. Ωστόσο, οφείλεις να βρίσκεις χρόνο για όλους εξίσου. Κάποια στιγμή καλώς ή κακώς θα χωρίσεις. Τότε ποιον/α θα έχεις στο πλάι σου να σε στηρίξει, αν έχεις στερέψει από φίλους;

4. Μιλάς συνεχώς για τον εαυτό σου

Τις πιο πολλές φορές όλοι το κάνουν ασυναίσθητα. Ειδικά αν πρόκειται για ένα θέμα που τους απασχολεί και θέλουν συμβουλή για να βγουν από το αδιέξοδο. Όμως, δεν είναι μόνο τα δικά σου προβλήματα που μετρούν. Έχει προβλήματα κι όλος ο υπόλοιπος κόσμος κι οφείλεις να δείξεις αντίστοιχη προσοχή.

5. Όταν κουτσομπολεύεις με φίλους, να ξέρεις ότι σε κουτσομπολεύουν κι οι ίδιοι. ΝΟΜΟΣ.

Πρόσεχε τι λες και σε ποιον/α το λες. Ναι μεν οι φίλοι μας είναι εχέμυθοι και δεν σκορπούν τα μυστικά μας από εδώ κι από κεί, αλλά έχουν στόμα κι αναπόφευκτα κάποια πράγματα μπορεί να τους ξεφύγουν. Ε, φρόντισε τουλάχιστον να μην είναι πολλά.

6. Όταν το παρατραβάς με τα αστεία που τους κάνεις

Στον καθένα αρέσει να «πειράζει» τον/τη φίλο/η του αλλά μέχρι ενός σημείου. Αν δε γνωρίζεις τόσο καλά κάποιον/α και πάρεις θάρρος από το πουθενά, αν μη τι άλλο θα παρεξηγηθείς. Πρέπει να ξέρεις και τα όριά σου, αλλά κι εκείνα του ανθρώπου που έχεις απέναντί σου.

7. Όταν κάνεις τον δικηγόρο του διαβόλου

Η μόνη σου δουλειά είναι να υποστηρίζεις αλλά και να ανοίγεις τα μάτια των φίλων σου για οτιδήποτε τους αφορούν. Δεν έχεις κανένα δικαίωμα να εμπλέκεσαι περαιτέρω στα προβλήματά τους εκτός κι αν στο ζητήσουν οι ίδιοι. Είσαι με τη δική τους πλευρά πάντα, μην το ξεχνάς αυτό.

8. Σταμάτα να τους αποκαλείς με γελοία ψευδώνυμα

Μα καμία ενσυναίσθηση πια. Αποκαλείς την άλλη μπροστά σε κόσμο «τσουλάκι» ή «σκύλα» και περιμένεις να χαρεί κιόλας; Μπορεί να είναι κάτι από αυτά, αλλά τα πράγματα αυτά καλό είναι να μη λέγονται.

 

OUR20s

DIGITAL

Ο Weeknd τραγουδάει «Φιλί Φιλί» – Τα καλύτερα AI Covers που παίζουν στο TikTok!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET