ΚΟΥΛΟΥΠΟΥ

6 τρόποι να πλύνεις τα σουτιέν σου χωρίς να τα φθείρεις!

Σίγουρα θα έχεις ακούσει είτε από την ίδια τη μαμά σου είτε από διάφορους ειδικούς, ότι τα εσώρουχα και ειδικά τα σουτιέν πρέπει να πλένονται στο χέρι. Κι αυτό γιατί; Γιατί τα σουτιέν είναι ευαίσθητα και χρειάζονται την απαιτούμενη φροντίδα για να διατηρηθούν στο πέρασμα του χρόνου. Η πραγματικότητα όμως είναι ότι βαριέσαι απίστευτα πολύ να […]

Θεώνη Σταματοπούλου

21 Νοεμβρίου, 2016

Σίγουρα θα έχεις ακούσει είτε από την ίδια τη μαμά σου είτε από διάφορους ειδικούς, ότι τα εσώρουχα και ειδικά τα σουτιέν πρέπει να πλένονται στο χέρι. Κι αυτό γιατί; Γιατί τα σουτιέν είναι ευαίσθητα και χρειάζονται την απαιτούμενη φροντίδα για να διατηρηθούν στο πέρασμα του χρόνου.

Η πραγματικότητα όμως είναι ότι βαριέσαι απίστευτα πολύ να περνάς αυτή την διαδικασία κάθε φορά και να χαλάς το υπέροχο μανικιούρ σου πλένοντας τα σουτιέν στο χέρι, επομένως τα βάζεις στο πλυντήριο μαζί με όλα τα άλλα ρούχα. Αυτό δεν είναι σε καμία περίπτωση κακό ή λάθος, αρκεί να δίνεις την απαραίτητη προσοχή.

Μπορείς κάλλιστα να τα βάζεις λοιπόν στο πλυντήριο, αλλά πρέπει να ακολουθείς τα παρακάτω βήματα πιστά για να τους δίνεις την απαραίτητη φροντίδα:

1. Επίλεξε σοφά το πρόγραμμα πλύσης.

Πρέπει να δώσεις σημασία τόσο στην ταχύτητα του προγράμματος πλύσης όσο και στις περιστροφές. Όσο μικρότερη η ταχύτητα, τόσο λιγότερη η τριβή και η ανάδευση που υφίστανται τα ρούχα. Στην περίπτωση των σουτιέν σου, η μικρότερη ταχύτητα είναι καλύτερη γιατί το ελαστικό υλικό και η διάνθιση που έχει το κάθε σουτιέν πάνω του υφίστανται λιγότερη φθορά.

2. Χρησιμοποίησε το σωστό απορρυπαντικό.

Σε περίπτωση που δεν το ήξερες, υπάρχουν συγκεκριμένα απορρυπαντικά για την πλύση των σουτιέν κι άλλων ευαίσθητων ρούχων, όπως είναι τα πουλόβερ από κασμίρ, τα οποία είναι μία πολύ καλή επιλογή είτε πλένεις τα σουτιέν σου στο πλυντήριο είτε στο χέρι. Αυτά τα απορρυπαντικά είναι εξίσου ήπια όσο και αρκετά αποτελεσματικά για να διατηρηθεί η ποιότητα των σουτιέν σου.

3. Βάλε τα σουτιέν σου σε ένα δίχτυ πλυντηρίου.

Ένα από τα προβλήματα με το πλύσιμο των σουτιέν στο πλυντήριο είναι ότι οι τιράντες και τα γατζάκια μπορούν εύκολα να μπλεχτούν ή να σκαλώσουν με τα υπόλοιπα ρούχα κατά τη διάρκεια της πλύσης. Αν λοιπόν τα βάλεις όλα μαζί μέσα σε ένα δίχτυ προστασίας για ευαίσθητα ρούχα που μπορείς εύκολα να βρεις στην αγορά, θα αποτρέψεις τόσο τις τιράντες να τυλιχτούν γύρω από πιο χοντρά ρούχα και να χαλαρώσουν όσο και τα γατζάκια να πιαστούν από άλλα ρούχα, όπως μάλλινα ή βαμβακερά. Απλά μην παραγεμίσεις το δίχτυ, γιατί έτσι δεν θα καθαριστούν όσο θα έπρεπε τα σουτιέν. Βάλε δύο με τρία κάθε φορά.

4. Τα λευκά με τα λευκά και τα σκούρα με τα σκούρα.

Μην τα κάνεις όλα αχταρμά. Αν είσαι τόσο επιμελής ώστε να τα τοποθετήσεις μέσα σε ένα δίχτυ για να τα προστατέψεις, τότε μην τα βάζεις στην ίδια πλύση με «βαριά» ρούχα όπως τζιν, πετσέτες και πουλόβερ. Αυτά τα ρούχα μπορούν να προκαλέσουν καταστροφή τόσο στο ελαστικό υλικό των σουτιέν όσο και στην μπανέλα. Επίσης αν θέλεις να πλύνεις λευκά και ανοιχτόχρωμα σουτιέν, τότε βάλε τα επίσης με ανοιχτόχρωμα ρούχα. Κάνε το αντίστοιχο και με τα σκούρα ρούχα.

5. Πάντα να τα κρεμάς για να στεγνώσουν μετά την πλύση.

Αν έχεις στεγνωτήριο, ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΛΑΘΟΣ να τα βάλεις εκεί. Πάντα να τα κρεμάς στην απλώστρα να στεγνώσουν φυσικά, με τον αέρα. Το στεγνωτήριο το μόνο που θα καταφέρει είναι να τα φθείρει και να απομακρύνει το άρωμά τους από το μαλακτικό. Τέλος, όταν τα απλώσεις, είναι προτιμότερο να τα κρεμάσεις από το κομμάτι που βρίσκεται ανάμεσα στα cups κι όχι από τις τιράντες, καθώς θα τραβηχτούν και θα ξεχειλώσουν εξαιτίας του επιπλέον βάρους που έχει το βρεγμένο σουτιέν.

6. Ξέπλυνέ τα στο ντους.

Κάπου ανάμεσα στο πλύσιμο των σουτιέν στο χέρι και στο πλυντήριο κρύβεται αυτή η μικρή τσαχπινιά, που σου επιτρέπει να φορέσεις τα σουτιέν σου μερικές φορές επιπλέον, ανάμεσα στις πλύσεις. Είναι ακριβώς όπως το διαβάζεις. Πάρε κάθε ένα από τα σουτιέν σου και ξέπλυνέ τα με νερό στο ντους, ώστε να απομακρυνθούν τα νεκρά κύτταρα που είχαν συσσωρευτεί σε αυτά από το δέρμα σου και μετά κρέμασέ τα να στεγνώσουν. Με αυτό τον τρόπο δεν θα χρειάζεται να βάζεις τα σουτιέν σου, στην επίπονη γι’ αυτά, διαδικασία του πλυντηρίου όπου και σταδιακά θα φθείρονται.

 

ΤΙ ΑΛΛΑ;

ΔΕΣ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ

Η Elite φέρνει νέα αλμυρά snacks και croutons που απλά ξέρουμε ότι θα γίνουν αγαπημένα μας!

Είναι viral

77χρονη παντρεύτηκε τον εαυτό της στην τελετή των ονείρων της μετά από 40 χρόνια single!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET