ΙΝΣΠΙΡΕΪΣΙΟΝ

7 απλοί τρόποι να γίνετε περισσότερο έξυπνοι στην καθημερινότητά σας!

Σε όποια φάση της ζωής σου κι αν βρίσκεσαι, θέλεις πάντοτε να εξελίσσεσαι. Σίγουρα δεν θέλεις να βλέπεις τον εαυτό σου να μένει στάσιμος, αντιθέτως αναζητάς εμπειρίες, δραστηριότητες, συνήθειες οι οποίες ανοίγουν το μυαλό σου και σε βοηθούν να σκέφτεσαι πιο γρήγορα και αποτελεσματικά. Για σένα λοιπόν, που προσπαθείς να βελτιώσεις τον εαυτό σου, σου […]

Default avatar

Guest Author

8 Μαρτίου, 2017

Σε όποια φάση της ζωής σου κι αν βρίσκεσαι, θέλεις πάντοτε να εξελίσσεσαι. Σίγουρα δεν θέλεις να βλέπεις τον εαυτό σου να μένει στάσιμος, αντιθέτως αναζητάς εμπειρίες, δραστηριότητες, συνήθειες οι οποίες ανοίγουν το μυαλό σου και σε βοηθούν να σκέφτεσαι πιο γρήγορα και αποτελεσματικά. Για σένα λοιπόν, που προσπαθείς να βελτιώσεις τον εαυτό σου, σου έχουμε καλά νέα! Βρέθηκαν 7 απλοί τρόποι να πετύχεις τον στόχο σου με γοργούς ρυθμούς.

Πάμε να ρίξουμε λοιπόν μια ματιά σε αυτούς τους τρόπους!

1. Γυμνάσου

Δεν εννοούμε τη γυμναστική του μυαλού (αν και δεν θα έβλαπτε και αυτή), αλλά τη γυμναστική του σώματος. Η σωματική άσκηση βοηθάει στην πιο έντονη κυκλοφορία του αίματος, αυξάνει την παραγωγή νευρικών κυττάρων, ενώ παράλληλα αμβλύνει τις πιθανότητες για καρδιαγγειακά προβλήματα και παθήσεις. Με λίγα λόγια, μόνο καλό μπορεί να σου κάνει η άσκηση!

2. Κατανάλωσε τροφές με Ωμέγα-3

Τα λιπαρά Ωμέγα-3 προέρχονται από το ιχθυέλαιο και είναι ευεργετικά τόσο για όλο σου το σώμα, όσο και για το μυαλό σου. Τα λιπαρά αυτά, δεν μπορούν να συντεθούν από τον ίδιο μας τον οργανισμό, αλλά μπορούμε να τα βρούμε σε πολλές τροφές όπως είναι τα ψάρια ή το συκώτι. Ωστόσο, σημειώνεται πως η υπερβολική ποσότητα Ωμέγα-3 δεν θα βοηθήσει στην ενίσχυση της εγκεφαλικής λειτουργίας. Αντίθετα, μία φυσιολογική ή και πιο μικρή ποσότητα, μπορεί να είναι πιο ευεργετική για άτομα που πάσχουν από Αλτσχάιμερ ή παρόμοιες εγκεφαλικές δυσλειτουργίες.

3. Χρησιμοποίησε φαρμακευτική βοήθεια

Για πολλά χρόνια, οι άνθρωποι έψαχναν τρόπους να αυξήσουν την εγκεφαλική λειτουργία και να γίνουν πιο ευφυείς. Έτσι ανακάλυψαν ένα «χάπι ευφυΐας», κάτι σαν συμπλήρωμα διατροφής που βοηθάει την επιτέλεση του εν λόγω στόχου. Από πολλούς αυτά τα βοηθήματα αποκαλούνται σιωπηλά ως ναρκωτικά. Βγαίνουν σε διάφορους τύπους και βοηθάνε τη μνήμη, τη λογική σκέψη, την ικανότητα μάθησης, τη συγκέντρωση και την ανάδραση του καθενός.

4. Σημείωσε χειρόγραφα

Στην εποχή που ζούμε, όλα γίνονται με ένα κουμπί και ηλεκτρονικά. Ωστόσο, το να σημειώνεις χειρόγραφα και στη συνέχεια να διαβάζεις τις σημειώσεις που έχεις κάνει, σε «ξυπνάει» από την νιρβάνα και την παθητικότητα που βρίσκεσαι και σε κάνει να σκεφτείς πολύπλοκα. Σαν άμεσο αποτέλεσμα, θα έχει να θυμάσαι τι είχες γράψει λίγες ώρες πριν, ενώ σε διάστημα χρόνου θα βελτιωθεί η μνήμη και η αναλυτική σου σκέψη.

5. Προτίμησε τροφές με βιταμίνη D

H βιταμίνη D είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη και την διατήρηση τομέων του εγκεφάλου, που έχουν σχέση με τη μνήμη και την ανάλυση πληροφοριών που λαμβάνουμε. Η εν λόγω βιταμίνη μπορεί να παραχθεί από τον ίδιο τον οργανισμό μας, ενώ ακόμη μπορούμε να εντείνουμε την παραγωγή της με την έκθεση μας στον ήλιο, που βοηθάει στην επιτέλεση αυτού του σκοπού.

6. Δοκίμασε νέες εμπειρίες

Δοκίμασε νέες κλίσεις και νέες δεξιότητες που μπορεί να έχεις. Μάθε μία νέα ξένη γλώσσα ή παρακολούθησε ένα σεμινάριο για κάτι εξειδικευμένο. Θα σε βοηθήσει να διευρύνεις τους ορίζοντες σου και να γίνεις πιο ευφυής. Πρακτικά θα δημιουργηθεί μία νέα νευρική οδός στον εγκέφαλο σου που θα ενισχύσει την λειτουργία του.

7. Γύμνασε το μυαλό σου

Δεν εννοούμε να αρχίσεις να λύνεις εξισώσεις από το Γυμνάσιο ή συναρτήσεις από το Λύκειο, αλλά να εξασκήσεις το μυαλό σου με καθημερινές και απλές συνθήκες. Για παράδειγμα, μην χρησιμοποιείται το gps σας για να βρείτε έναν προορισμό, αλλά ανασύρετε μνήμες του παρελθόντος από μέρη που έχετε πάει κοντά στον προορισμό σας, με σκοπό να βρείτε μόνοι σας αυτό που ψάχνετε.

OUR20s

DIGITAL

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης κάνει guest εμφάνιση στο Columbia University για να διδάξει έντεχνο!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET