fbpx

Τρόποι ζωής από ολόκληρο τον κόσμο που θα σας κάνουν πιο ευτυχισμένους!


Από την ηθική πρακτική της Χαβάης του ho’oponopono, στην ιαπωνική ιδέα ikigai, υπάρχουν πολλά μαθήματα που πρέπει να αντληθούν από αυτές τις 10 παραδοσιακές αντιλήψεις για το πως να ζήσεις μια καλή ζωή.

Ικιγκάι, Ιαπωνία

Το ικιγκάι είναι ουσιαστικά ο λόγος ενός ατόμου για να ζήσει. Στην ιαπωνική κουλτούρα, πιστεύεται ότι κάθε άτομο έχει έναν λόγο, ωστόσο, η εύρεση του λόγου ύπαρξης μπορεί να χρειαστεί κάποια αναζήτηση ψυχής. Η λέξη μπορεί να χωριστεί σε δύο στοιχεία iki, δηλαδή να είναι ζωντανή ή ζωή, και kai, που σημαίνει φρούτα, αξία ή σκοπός (οι ήχοι k ​​και g είναι συχνά εναλλάξιμοι στα ιαπωνικά).

Για μερικούς, ikigai μπορεί να είναι μια οικογένεια ή ένα χόμπι, αλλά για πολλούς, είναι η δουλειά τους. Αυτή η αγάπη του να έχεις ένα σκοπό είναι ο λόγος που οι Ιάπωνες εργάζονται τόσο πολύ, και αν βρεις σκοπό και χαρά στη δουλειά σου, είσαι σε καλό δρόμο για να βρεις τη χαρά της ζωής σύμφωνα με τους Ιάπωνες.

Στην ιαπωνική κουλτούρα, η ιδεολογία του ikigai είναι αυτό που οδηγεί τους ανθρώπους να είναι τόσο αφοσιωμένοι στη δουλειά τους. Η ανεργία στην Ιαπωνία είναι εξαιρετικά χαμηλή. Αυτό συμβαίνει επειδή ως έθνος, η νοοτροπία είναι ότι είναι καλύτερο να δουλέψουμε κάθε είδους δουλειά παρά να μην δουλεύουμε καθόλου. Υπάρχει λιγότερο στίγμα γύρω από το τι θα θεωρούσαν οι άλλοι ως «κακές» θέσεις εργασίας. Κάθε δουλειά επιτελεί ένα επίπεδο σεβασμού και λειτουργεί ως μέρος του μεγαλύτερου αγαθού.

Από την άποψη της καθημερινής ζωής, η θεωρία του ikigai είναι απλή. Εάν βρίσκετε σκοπό σε αυτό που κάνετε, (εργασία ή κάτι άλλο, για παράδειγμα πως να πάτε και τι να κάνετε στη Σαντορίνη) αισθάνεστε πολύτιμοι, ως εκ τούτου, μπορείτε να ζήσετε μια ευτυχισμένη ζωή.

Hygge, Δανία

Το Hygge είναι τόσο δύσκολο να το προφέρει κανείς (hue-guh). Είναι μια ατμόσφαιρα ή ποιότητα, κάτι λεπτό αλλά πολύ αισθητό, και στηρίζει όλη τη ζωή της Δανίας. Η περίφημη ηλιόλουστη διάθεση του έθνους ισοσταθμίζει την έλλειψη του ήλιου καθ’ όλη την διάρκει του χρόνου (17 ώρες σκοτάδι την ημέρα το χειμώνα), χάρη στην ικανότητά του να καλλιεργεί hygge, συχνά συνοψίζεται ως αίσθημα άνεσης.

Το Hygge σας βοηθά να εκτιμήσετε τα πράγματα που έχουν μεγαλύτερη σημασία στη ζωή. Ένα ζεστό δείπνο με φίλους (χωρίς να ελέγχετε το κινητό σας κάθε δευτερόλεπτο) ή το να χαλαρώνετε στον καναπέ με το αγαπημένο σας βιβλίο είναι κάτι που οι άνθρωποι με τα πολυάσχολα χρονοδιαγράμματα ξεχνούν να κάνουν, γι ‘αυτό το hygge θα πρέπει να γίνει συνήθεια.

Η Δανία είναι κρύα και σκοτεινή για το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου και οι άνθρωποι πρέπει να βρουν τρόπους για να αποτρέψουν την εμφάνιση της κατάθλιψης. Το να περάσετε μια βραδιά στο σπίτι με ένα ωραίο γεύμα και τους πιο κοντινούς φίλους σας, για παράδειγμα, είναι ένας τρόπος να αντιμετωπίσετε όλο το σκοτάδι. Μπορείτε επίσης να ενσωματώσετε hygge στο σπίτι σας, και να δημιουργήσετε την ζεστή ατμόσφαιρα που οι Δανοί φημίζονται. Γι’ αυτό και ένας τουριστικός οδηγός για την Ελλάδα είναι μια από τις πιο δημοφιλής αναζητήσεις που γίνονται κατα την διάρκεια του χρόνου από τους Δανούς και όχι μόνο.

Ho’oponopono, Χαβάη

Το Ho’oponopono είναι η ηθική πρακτική της ανάληψης διορθωτικών ενεργειών. Βασικά, σημαίνει να συζητά κανείς τα προβλήματα του και να βρει λύσεις χρησιμοποιώντας πνευματικά συνειδητή συμπεριφορά, με στόχο την αποκατάσταση τραυματισμένων σχέσεων. Η λέξη, σύμφωνα με το λεξικό της Χαβάης σημαίνει 1) να κάνεις τα πράγματα σωστά, 2) να τακτοποιήειςι, και 3) ψυχικό καθαρισμό. Αναμένεται ότι όλοι σε μια κοινωνική ομάδα που συμμετέχουν σε ho’oponopono εργάζονται για να βρεθούν στο σωστό δρόμο.

Δεν απαιτεί πάντα ένα πρόβλημα, μπορεί απλώς να είναι ένα καθημερινό τελετουργικό για να εξασφαλιστεί ότι η μονάδα της οικογένειας λειτουργεί ομαλά. Η πρακτική αυτή επιτρέπει να μεταφέρονται τα συναισθήματά σε έναν ασφαλή χώρο.

Guyub, Ινδονησία

Οι Ιάβες γνωρίζουν το guyub ως έναν τρόπο να επικοινωνούν μεταξύ τους σε μια κοινότητα. Σημαίνει έντονη αίσθηση ότι ανήκουν, αλληλοσυγκέντρωση και ειλικρινή υποστήριξη ο ένας στον άλλο. Σε ένα χωριό, για παράδειγμα οι εξειδικευμένοι τεχνικοί, οι αγρότες, οι νοικοκυρές θα βοηθούσαν ανιδιοτελώς ο ένας τον άλλο σε περιόδους ανάγκης. Όλοι χαίρονται με την ευτυχία και την καλή τύχη των άλλων γιατί μπορούν να την μοιραστούν. Κανείς δεν μένει ποτέ μόνος του και η ευτυχία προέρχεται από το να γνωρίζει κανείς ότι η ύπαρξή του επηρεάζει άλλους ανθρώπους.

Θα εκπλαγείτε με το πόσο θαυμάσιο είναι να βοηθάτε, να ξέρετε ότι έχετε συνεισφέρει κάποιο καλό στη ζωή των άλλων και στην κοινωνία. Και ποιος ξέρει, ίσως κάποια μέρα θα χρειαστεί κάποιος, και θα είναι εκεί και για εσάς.

Fare la bella figura, Ιταλία

Η Ιταλία εκτός από τις κάβες με ποτά και το φαγητό, φημίζεται και για τον εκλεπτυσμένο τρόπο ζωής της. Μεταφράζοντας την φράση «Fare la bella figura», σημαίνει να κάνεις μια καλή εντύπωση. Οι ξένοι το συσχετίζουν συνήθως αυτό με την ιταλική εμμονή να φοράει κανείς κομψά ρούχα και είναι εξαιρετικά καλά περιποιημένα. Η ιδέα όμως πηγαίνει πολύ πέρα ​​από την επιφανειακή εντύπωση. Επεκτείνεται επίσης στα έθιμα, συμπεριλαμβανομένης της συμπεριφοράς με χάρη και τακτοποίηση στο κοινό.

Να είστε ευγενικοί, προσεκτικοί και σεβαστοί με τους άλλους για να αποφύγετε να κάνετε μια κακή εντύπωση. Να είστε ο καλύτερος εαυτός σας για να ζήσετε μια πιο ευτυχισμένη ζωή.

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET