ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μερικοί ευφάνταστοι τρόποι να συστηθείς σε κάποιον και να του τραβήξεις την προσοχή!

Όταν έρχεται εκείνη η στιγμή να συστηθούμε για πρώτη φορά σε κάποιον, συνηθίζουμε να λέμε τα βασικά, όπως το όνομά μας, την ηλικία μας και με τι ασχολούμαστε. Αυτά που λες ρε παιδί μου στον άλλον με το καλημέρα σας. Σε πρώτη φάση αρκούν και περισσεύουν, για να έρθει στη συνέχεια και η δεύτερη φάση […]

Θεώνη Σταματοπούλου

5 Σεπτεμβρίου, 2018

Όταν έρχεται εκείνη η στιγμή να συστηθούμε για πρώτη φορά σε κάποιον, συνηθίζουμε να λέμε τα βασικά, όπως το όνομά μας, την ηλικία μας και με τι ασχολούμαστε. Αυτά που λες ρε παιδί μου στον άλλον με το καλημέρα σας. Σε πρώτη φάση αρκούν και περισσεύουν, για να έρθει στη συνέχεια και η δεύτερη φάση με μια περαιτέρω συζήτηση.

Για να κάνεις τη διαφορά όμως και να προκαλέσεις το αληθινό ενδιαφέρον του συνομιλητή σου, πέρα από τα παραπάνω, μπορείς να μοιραστείς και κάποια άλλα πράγματα που σε αφορούν. Και πίστεψέ με, αν το έκανες συχνότερα, ο καθένας θα ήθελε να σε γνωρίσει καλύτερα.

Ντάξει, δε λέω να κάνεις καμία τρέλα και το πρώτο πράγμα που ξεστομίσεις είναι «Με λένε Κατερίνα και τα έχω με τον Κώστα 5 μήνες.» Δεν εννοώ κάτι τέτοιο προφανώς. Στα παρακάτω προσωπικά στοιχεία αναφέρομαι, που δεν πάει εκείνη την στιγμή το μυαλό σου, να παρουσιάσεις:

1 | Το αγαπημένο μου χόμπι είναι…

Μπορείς να ξεκινήσεις όμορφα και ωραία, λέγοντας σ’ αυτόν που έχεις απέναντί σου με τι σου αρέσει να καταπιάνεσαι στον ελεύθερο χρόνο σου. Οι δραστηριότητες και τα χόμπι που έχει ο καθένας από εμάς, μαρτυρούν πολλά για τον χαρακτήρα μας. Έτσι, θα του δώσεις μία πρώτη γεύση για εσένα.

2 | Η δουλειά των ονείρων μου είναι…

Από την στιγμή που είσαι φοιτητής, τότε το πιο πιθανό είναι να επιθυμείς να βρεις μία δουλειά που να αφορά το αντικείμενο των σπουδών σου, χωρίς αυτό να είναι απαραίτητο βέβαια. Η δουλειά των ονείρων σου μπορεί επίσης να μην έχει καμία σχέση με αυτό που σπουδάζεις την παρούσα στιγμή. Όπως κι αν έχει, ο τομέας που σκέφτεσαι τον εαυτό σου να πετυχαίνει επαγγελματικά σε λίγα χρόνια, μαρτυρά κάτι στον συνομιλητή σου για σένα. Και πού ξέρεις; Μπορεί να ονειρεύεται κι εκείνος κάτι παρόμοιο και να πορευτείτε από κοινού!

3 | Τα κρυφά μου τα ταλέντα είναι…

Όλο και κάποιο ταλέντο θα έχεις που σε κάνει ξεχωριστό/ή. Άλλωστε, όλοι μας έχουμε δυνατότητες που οι άλλοι δεν γνωρίζουν. Κι αυτό επειδή δεν υπήρξε η ευκαιρία να τις αναδείξουμε ή αισθανόμαστε άβολα να τις αποκαλύψουμε σε άλλους. Μην ντρέπεσαι να μιλάς για τα ταλέντα σου! Είναι μοναδικά στοιχεία του εαυτού σου και σε χαρακτηρίζουν απόλυτα.

4 | Η μεγαλύτερη ένοχη απόλαυσή μου είναι…

Έλα, ας μην κοροϊδευόμαστε. Τις κάνεις κι εσύ τις γουρουνιές σου. Σίγουρα έχεις κάποιες απολαύσεις που κρατάς κρυφές από τους άλλους, και στις οποίες δεν μπορείς να αντισταθείς παρόλο που γνωρίζεις ότι δε σε ωφελούν. Εγώ το λέω με τιμή και καμάρι ότι τρώω οτιδήποτε έχει να κάνει με τη σοκολάτα. Πεθαίνω! Εσύ ποια ένοχη απόλαυση έχεις;

5 | Ο/η ιδανικός/ή σύντροφος για μένα είναι…

Ο καθένας μας ζητάει διαφορετικά πράγματα από τον άλλο στα ερωτικά του. Τα χαρακτηριστικά που θέλω εγώ να έχει ο/η σύντροφός μου, διαφέρουν από τα δικά σου. Μπορείς λοιπόν με λίγα επίθετα να περιγράψεις το ιδανικό ταίρι για σένα, που θα το κάνουν να αποκτήσει μία ξεχωριστή θέση στην καρδιά σου αν τα διαθέτει. Κι αν τα έχει, αυτός/ή που βρίσκεται απέναντί σου; Χμμ… Να μια καλή αρχή! 

6 | Θέλω να ταξιδέψω…

Πού θέλεις να ταξιδέψεις; Θέλεις προορισμούς εξωτικούς με καταγάλανες παραλίες και καυτό ήλιο; Ή μήπως να ταξιδέψεις στην Σκανδιναβία και να κάνεις Χριστούγεννα στο εξωτερικό; Ποιες είναι εκείνες οι χώρες που θες οπωσδήποτε να επισκεφτείς και έχεις θέσει ως στόχο; Είναι μία πολύ καλή πρώτη ευκαιρία να γνωριστείς καλύτερα με τον συνομιλητή σου, μιλώντας για τα ταξίδια που επιθυμεί ο καθένας σας να κάνει.

7 | Σε πέντε χρόνια με φαντάζομαι να…

Πού φαντάζεσαι τον εαυτό σου σε 5 χρόνια από τώρα; Να έχεις ολοκληρώσει τις σπουδές σου και να έχεις κάνει και ένα μεταπτυχιακό; Μήπως να έχεις βρει μία καλή δουλειά και να δρομολογείς να κάνεις οικογένεια; Ενημέρωσε τον συνομιλητή σου για τα μελλοντικά σχέδια σου και δώσε του την ευκαιρία να σε γνωρίσει καλύτερα και να πει κι εκείνος τα δικά του.

 

BINGE WATCHING

10 χρόνια μετά ο Joffrey παραμένει ο πιο μισητός χαρακτήρας που έβγαλε ποτέ η τηλεόραση!

Μουσική

Εσείς το ξέρατε ότι η Brenda Lee ήταν 13 χρονών όταν έβγαλε το ‘Rockin’ Around the Christmas Tree’;

Έρευνες λένε

Οι νέοι δεν ψήνονται να γίνουν μάνατζερ, γιατί δεν αξίζει τόσο άγχος και πίεση!

SPILL THE TEA

Damiano και Dove Cameron είναι το νέο ζευγάρι στην πόλη, πάμε να κλάψουμε στη γωνίτσα μας!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET