ΕΤΟΙΜΑΣΕ ΒΑΛΙΤΣΕΣ

Οι τρεις προορισμοί κοντά στην Αθήνα που έχουν ξεχωρίσει φέτος στις προτιμήσεις του κόσμου!

Έχε τους στο νου σου... για του χρόνου, ή για μια ολοήμερη εκδρομή!

Neopolis Team

15 Ιουλίου, 2022

cover photo

Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και η λογική λέει πως θα έχετε κάνει ήδη τις κρατήσεις σας για τον Ιούλιο ή τον Αύγουστο, ωστόσο σε περίπτωση που ακόμα ψάχνεστε, ρίξτε μια ματιά στους δημοφιλείς προορισμούς για φέτος. Ή και όχι, γιατί πιθανόν να μη βρείτε τίποτα ελεύθερο.

Τέλος πάντων, οι προτιμήσεις των ξένων επισκεπτών αλλά κυρίως των Ελλήνων για το φετινό καλοκαίρι περιλαμβάνουν προορισμούς που χαρακτηρίζονται από εγγύτητα με την Αθήνα, ενώ η πρόσβαση γίνεται συνδυαστικά με αυτοκίνητο και Ferry Boat.

Αυτό σημαίνει πως τα νησιά του Αργοσαρωνικού, η Βόρεια Εύβοια αλλά και η Πελοπόννησος, ή καλύτερα η Ελαφόνησος, παίζουν πολύ. Η τελευταία μάλιστα σημειώνει υψηλή πληρότητα στα καταλύματα από το Πάσχα μέχρι τον Οκτώβριο! 

Πιο ειδικά όμως, οι προορισμοί του Αργοσαρωνικού αλλά και η Βόρεια Εύβοια αποτελούν επιλογή ολιγοήμερων αποδράσεων για τους Έλληνες επισκέπτες, σύμφωνα με όσα δηλώνουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ φορείς των περιοχών. Τα υψηλά κόστη μετακίνησης οφείλονται για αυτό, με τον πρόεδρο των ξενοδόχων του Αργοσαρωνικού Σταύρου Καλαμάκη να σημειώνει ότι φέτος η Αίγινα αποτελεί μία «κοινωνική διέξοδο» σε όσους δε δύναται να επισκεφτούν άλλους προορισμούς.

Συγκεκριμένα, οι τρεις προορισμοί που ξεχωρίζουν για φέτος είναι:

Αίγινα

Το εν λόγω νησί του Αργοσαρωνικού αναμένεται να φτάσει τα 1,8 εκατομμύρια επισκέπτες φέτος, 300.000 περισσότεροι σε σχέση με το 2019, όπως αναφέρει ο κ. Καλαμάκης. Οι περισσότερες αφίξεις αφορούν ημερήσιες αποδράσεις, μιας και με εισιτήριο μόλις 10,50 ευρώ, οι Αθηναίοι επισκέπτονται τις παραλίες του Αργοσαρωνικού. Στο μεταξύ σημειώνει ότι και η πληρότητα είναι πολύ καλή για τα καταλύματα του νησιού, γεγονός που αναμένεται να αγγίξει και το 100% στην κορύφωση της σεζόν.

Greece Experience - Sun Island Tours

Βόρεια Εύβοια

Η Βόρεια Εύβοια ξαναγεννιέται κυριολεκτικά μέσα από τις στάχτες της, μετά τις τραγικές πυρκαγιές του 2021. Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λουτρών Αιδηψού, κ. Θεόδωρος Ρουμελιώτης, δηλώνει αισιόδοξος για την εξέλιξη της φετινής τουριστικής σεζόν σε ό,τι αφορά την Βόρεια Εύβοια, με το voucher των 150 ευρώ που θα δοθεί στους δικαιούχους, αλλά και τον κοινωνικό τουρισμό που θα φέρει νέους επισκέπτες στην περιοχή, να παίζουν σημαντικό ρόλο.

Στόχος για φέτος, η πληρότητα στα καταλύματα να φτάσει το 80%, όπως τονίζει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο κ. Θοδωρής Ρουμελιώτης. Το χαρτοφυλάκιο της φιλοξενίας στην Εύβοια περιλαμβάνει 20.000 περίπου κλίνες, εκ των οποίων οι 12.000 είναι ξενοδοχειακές και οι υπόλοιπες καταλύματα ενοικιαζόμενα. Να τονιστεί ότι ο εν λόγω Δήμος διαθέτει το μεγαλύτερος μέρος του ξενοδοχειακού δυναμικού της ευρύτερης περιοχής, καθώς είναι ήδη γνωστός και για τα ιαματικά λουτρά, με τον γενικό διευθυντή του Thermae Sylla Spa, κ. Γιάννη Κουτροδήμο, να επισημαίνει ότι αποτελούν πόλο έλξης Ελλήνων και διεθνών επισκεπτών.

Ελαφόνησος

Η δήμαρχος του νησιού, κ. Έφη Λιάρου, ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι Έλληνες και ξένοι επισκέπτες κατακλύζουν από το Πάσχα το νησί. Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ ο η Ελαφόνησος πρωταγωνιστούσε για αποδράσεις του Σαββατοκύριακου, φέτος οι επισκέπτες την επισκέπτονται και μεσούσης της εβδομάδας. Μάλιστα, κάνει λόγο και για πληρότητα που αγγίζει το 100% και αναφέρει ότι πλέον μόνο από ακύρωση μπορεί να αναζητήσει κανείς άδειο κρεβάτι στο νησί. Φέτος μάλιστα για πρώτη φορά, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα ξενάγησης στον αρχαιολογικό χώρο στο Παυλοπέτρι.

Όπως και να ‘χει, ό,τι κι αν επιλέξεις ή έχεις επιλέξει ήδη, καλά να περάσεις!

FUN ZONE

EVENTS

Θεσσαλονίκη: Σήμερα η φωταγώγηση του δέντρου, με Πέτρο Ιακωβίδη και FY επί σκηνής!

BINGE WATCHING

To ντοκιμαντέρ του Χάρι και της Μέγκαν θα κάνει το Buckingham Palace να κλάψει!

PLACES TO BE

Το ΚΠΙΣΝ μπαίνει σε xmas mood – Σήμερα η φωταγώγηση και η έναρξη των εκδηλώσεων!

EVENTS

Christmas is coming to town: Αύριο η φωταγώγηση του δέντρου με συναυλία της Τάμτα!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET