ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Έμαθες για τα 3 νέα τμήματα που έρχονται στο ΕΚΠΑ, από το 2019;

Τη δημιουργία τριών νέων τμημάτων προτείνει η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών στον υπουργό Παιδείας, με στόχο την ενίσχυση της ακαδημαϊκής παρουσίας του ιδρύματος. Η απόφαση του ΕΚΠΑ αφορά τα εξής τμήματα: Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών, Φυσικοθεραπεία, Κοινωνιολογία και Κινησιολογία.  Ειδικότερα, η Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών θα στελεχωθεί από τους διδάσκοντες στον σημερινό τομέα Οικονομικής των Επιχειρήσεων […]

Neopolis Team

5 Μαρτίου, 2018

Τη δημιουργία τριών νέων τμημάτων προτείνει η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών στον υπουργό Παιδείας, με στόχο την ενίσχυση της ακαδημαϊκής παρουσίας του ιδρύματος.

Η απόφαση του ΕΚΠΑ αφορά τα εξής τμήματα: Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών, Φυσικοθεραπεία, Κοινωνιολογία και Κινησιολογία. 

Ειδικότερα, η Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών θα στελεχωθεί από τους διδάσκοντες στον σημερινό τομέα Οικονομικής των Επιχειρήσεων και Χρηματοοικονομικής του τμήματος Οικονομικών Επιστημών. Ο αναπληρωτής πρύτανης του ΕΚΠΑ, Νικόλαος Μυλωνάς, δήλωσε στην Καθημερινή πως ο τομέας διαθέτει 8 καθηγητές που είναι ο ελάχιστος αριθμός διδασκόντων για να αναβαθμιστεί σε τμήμα.

«Η διοίκηση επιχειρήσεων είναι κρίσιμος κλάδος για την ανάπτυξη της χώρας, όπως και η διοίκηση των δημόσιων οργανισμών. Το ΕΚΠΑ οφείλει να έχει σχετικά τμήματα», πρόσθεσε.

Το νέο τμήμα θα έχει έδρα στο Μέγαρο Θεωρητικών Επιστημών, όπως ονομάζεται το εμβληματικό κτίριο της Νομικής Σχολής στην οδό Σόλωνος, όπου στεγάζεται σήμερα το τμήμα Οικονομικών Επιστημών.

Εκεί, επίσης, θα ιδρυθεί το δεύτερο νέο τμήμα, αυτό της Κοινωνιολογίας, συμπληρώνοντας έτσι το ακαδημαϊκό προφίλ της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών. Όπως εξήγησε ο κοσμήτορας της Σχολής κ. Μιχάλης Σπουρδαλάκης, στο αίτημα ήδη έχει συμφωνήσει η Σύγκλητος του ΕΚΠΑ.

Το νέο τμήμα της Κοινωνιολογίας θα δημιουργηθεί εκ του μηδενός, δηλαδή χωρίς αυτονόμηση υπάρχοντος τομέα, επομένως θα  πρέπει να γίνουν προσλήψεις πανεπιστημιακών.

Μία επιπλέον πρόταση και η τρίτη κατά σειρά, έρχεται από τη μονοτμηματική Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού.

Σύμφωνα με τον κοσμήτορα της Σχολής, Νικόλαο Γελαδά, προτείνεται η ίδρυση νέου τμήματος Φυσικοθεραπείας και αλλαγή του ονόματος της σχολής σε Κινησιολογίας με δύο πλέον τμήματα (Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού και Φυσικοθεραπείας).

Από την ίδια σχολή προτείνεται η οργάνωση διατμηματικού προγράμματος σπουδών με αντικείμενο τον χορό. Στο πρόγραμμα θα μπορούν να διδάσκουν καθηγητές από τα τμήματα Θεατρικών και Μουσικών Σπουδών. Χορό θα διδάσκουν πανεπιστημιακοί του τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, ενώ θα ζητηθεί πρόσληψη και διδασκόντων πάνω στον κλασικό χορό.

Το υπουργείο Παιδείας που έχει την πρόθεση να αυξήσει τις θέσεις στις ανθρωπιστικές και κοινωνικές επιστήμες, φαίνεται να αντιδρά θετικά στις προτάσεις.

Τα νέα τμήματα, ξεκινώντας από το Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών, αναμένεται να δεχθούν τους πρώτους φοιτητές από το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020.

 

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2024: Πρεμιέρα σήμερα για τα ΕΠΑΛ – Το θέμα που έπεσε στην Έκθεση!

ΕΛΛΑΔΑ

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος δίνει ξανά Πανελλήνιες, στοχεύοντας σε άλλη σχολή φέτος!

ΕΛΛΑΔΑ

Η Αθήνα βγήκε ο καλύτερος ευρωπαϊκός προορισμός για φοιτητές, αφήνοντας πίσω τη Μαδρίτη!

ΕΛΛΑΔΑ

Πώς θα κινηθεί η Γραμμή 1 του μετρό την Τετάρτη (29/5) λόγω τελικού Conference League!

ΕΛΛΑΔΑ

Η Πανσέληνος του Μαΐου θα χαρίσει απόψε διπλό εντυπωσιακό αστρονομικό φαινόμενο!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET