Μουσική

10 «άρρωστα» τραγούδια να αφιερώσεις στον εαυτό σου κάθε φορά που …κρεβατώνεσαι!

Ο φετινός χειμώνας ομολογουμένως είναι πιο κυκλοθυμικός κι από τη μάνα μου όταν ρωτάει τι φαΐ να φτιάξει για το μεσημέρι. Μία κρύο, μία ζέστη, μία βροχή, μία ήλιο… Το κορυφαίο; Αρρώστησες! Και πώς να μην αρρωστήσεις στην τελική, όταν βγαίνεις με 20 βαθμούς το πρωί, κάπου το απόγευμα τρως μια ξαφνική βρόχα και εν […]

Νατάσσα Πιοτογιαννάκη

15 Ιανουαρίου, 2018

Ο φετινός χειμώνας ομολογουμένως είναι πιο κυκλοθυμικός κι από τη μάνα μου όταν ρωτάει τι φαΐ να φτιάξει για το μεσημέρι. Μία κρύο, μία ζέστη, μία βροχή, μία ήλιο…

Το κορυφαίο; Αρρώστησες! Και πώς να μην αρρωστήσεις στην τελική, όταν βγαίνεις με 20 βαθμούς το πρωί, κάπου το απόγευμα τρως μια ξαφνική βρόχα και εν τέλει γυρίζεις σπίτι τουρτουρίζοντας από την ψύχρα; Το ακόμη πιο κορυφαίο; Με το που κρεβατωθείς, ως δια μαγείας ο καιρός σταθεροποιείται. Στάνταρ παιδιά, το έχω χιλιοτσεκάρει! Έξω ήλιος και ζέστη κι εσύ στο σπίτι με μόνιμο (και πάντα ενοχλητικό) συνάχι, πονόλαιμο, βήχα…

Σαν παθούσα που σε καταλαβαίνω κι εγώ, σου προτείνω να ακούσεις μερικά τραγουδάκια που είναι κομμένα και ραμμένα για τη φάση σου. Έστω στο περίπου…

? #1 «Ασπιρίνη» – Άντζυ Σαμίου

Ο πυρετός σε ψήνει και όχι δεν υπάρχει κάποιος άλλος να κάνει την ασπιρίνη για να σε γιατρέψει. Μόνο η μάνα σου παίζει να σου φέρει κανένα φάρμακο, ενώ παράλληλα γκρινιάζει για τα χάλια σου. Επίσης δεν είναι καλή ιδέα «με ένα φιλί σου να δεις τι θα γίνει», γιατί με τα σάλια μεταδίδονται μικρόβια. Άστο για άλλη φορά!


?#2 «Αγάπη Υπερβολική» – Άννα Βίσση

«Αρρώστια μου, αρρώστια μου, γύρνα πίσω…» λέει η Αννούλα και ο στίχος της σε βρίσκει σε φάση «Τι διάολο λες μωρή καημένη;». Εδώ προσεύχεσαι από μέσα σου να γίνεις λίγο καλύτερα, μήπως και νιώσεις ξανά άνθρωπος. Κι εκεί καταλαβαίνεις ότι άλλοι αρρωσταίνουν από …Αγάπη Υπερβολική και άλλοι από πυρετό και απορείς τι είναι τελικά χειρότερο…


? #3 «Μ’ Έχεις Αρρωστήσει» – Πάνος Κιάμος

«Μ’ έχεις αρρωστήσει, πόσο ακόμα θα με τυραννάς
Ψάχνω κάποια λύση, προσπαθώ να φύγω με πονάς
Μ’ έχεις πια πεθάνει, τι σου έχω κάνει…»

Πες μου Πάνο, περνάς κι εσύ ό,τι περνώ; Μήπως και εσένα η μύτη σου τρέχει όλη την ώρα κι ο λαιμός σου πονάει ακόμα κι όταν πίνεις νερό; Οι στίχοι σου δε θα μπορούσαν να είναι γραμμένοι για κανέναν άλλον πέρα από το κρύωμα που με τριγυρνάει εδώ και μέρες, κι ας έχει χαρά Θεού έξω, γαμώ.


? #4 «Αρρωσταίνω» – Γιώργος Τσαλίκης

ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΡΡΩΣΤΑΙΝΩ, ΓΙΩΡΓΟ! Είμαι ήδη άρρωστη βασικά. Και μπορεί εσύ να υποφέρεις για το γκομενάκι που έχει φύγει μακριά και εγώ από το μπούκωμα που δε λέει να περάσει, αλλά το αποτέλεσμα είναι το ίδιο… και οι δυο στο σπίτι μόνοι μένουμε!


? #5 «Μωρό Μου Θέλω Να Γλεντάς» – Σότης Βολάνης

Ένα τραγούδι αφιερωμένο ξεκάθαρα, από σένα στον άρρωστο εαυτό σου. «Μωρό μου, θέλω να γλεντάς, να περνάς καλά, αν κοιμάσαι τώρα όνειρα γλυκά. Μωρό μου αν έχεις πυρετό, να πέσει…». Γιατί κι ο πυρετός θέλει το τσιφτετέλι του για να …πέσει! 


?#6 «Ούτε Στον Εχθρό Μου» – Γιάννης Τάσσιος

«Είσαι αρρώστια από εκείνες που περνάνε…». Η δικιά του αρρώστια μπορεί, γιατί η δικιά σου, έχει μπαστακωθεί στον οργανισμό σου εδώ και κάτι μέρες και δε λέει να σ’ αφήσει. Ας ελπίσουμε να μη σου πάρει από μια βδομάδα μέχρι ένα μήνα να την ξεπεράσεις. Γιατί τέτοια τραγική κατάσταση πραγματικά… ούτε στον εχθρό σου να μην τύχει!


? #7 «Υπνοσεντόν» – ΤUS ft. Άκης Δείξιμος

Μπορεί ο Tus να το λέει μήπως και κλείσει το στόμα της η δικιά του, αλλά παιδιά στανταράκι το χρειαζόμαστε κι όλοι εμείς που έχουμε να κοιμηθούμε 4-5 βράδια από το κωλοσυνάχι. Οπότε …το υπνοσεντόν μας κι ας γυρίσουμε από την άλλη!


? #8 «Φάρμακο» – Πάολα

Η Πάολα ψάχνει φάρμακο για να ξεχάσει και εσύ ψάχνεις εφημερεύον φαρμακείο, γιατί πρόλαβες και τελείωσες δύο καρτέλες Cold & Flu σε μία μέρα. Και σου το ‘χε πει η μάνα σου να κάνεις τα κουμάντα σου και να πάρεις ζακέτα γιατί θα κρυώσεις, αλλά πού μυαλό εσύ; Ένα φάρμακο στο κρεβάτι 2, παρακαλώ!


? #9 «Το Γιατρικό» – Δέσποινα Βανδή

Σα να ακούω τα Depon και τα Panadol να με ειρωνεύονται μεσ’ τη μούρη. «Χωρίς εμένα θα δούμε πόσο μπορεί η καρδιά σου ν’ αντέξει, χωρίς εμένα ο πόνος δραματικά θα χειροτερέψει […] σ’ το ξαναλέω εγώ είμαι το γιατρικό που πρέπει να πάρεις». Διαβολοτράγουδο με τα όλα του!


 ? #10 «Δεν Μπορώ Μανούλα» – Αλέκος Κιτσάκης

Άι σείρε να φέρεις το γιατρό μανούλα μου, όπως λέει κι ο Αλέκος, κι ας μην είναι ο Νικολής. Οκ, μπορεί ο Κιτσάκης να ‘χει τα θεματάκια του με την καψούρα, και το συνάχι όμως, δεν το λες και τον πιο εύκολο αντίπαλο. Δεν μπορώ να κοιμηθώ, το κέρατο του Βούδα!

https://www.youtube.com/watch?v=4kLcF-_XkTM


Αρρώστια είναι και θα περάσει. Παρέα με τους φίλους μας, τα χαρτομάντιλα και τα φάρμακα. Για να δω πόσοι συμπάσχουν; Πρέπει να είμαστε πολλοί!

 

FUN ZONE

EVENTS

Σymposio Festival: 1η Οκτωβρίου το μεγάλο comeback στη Βαρβάκειο!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET