ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Τραγωδία στα Τέμπη: Μαθητές και φοιτητές καλούν σε κινητοποίηση αύριο 3/3 στα Προπύλαια!

Ραντεβού σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Neopolis Team

2 Μαρτίου, 2023

Η τραγωδία στα Τέμπη έχει αγγίξει λίγο παραπάνω την καρδιά των φοιτητών, που μαθαίνουν για το χαμό φίλων τους και συμφοιτητών τους. Από την άλλη, βλέπουμε τους εαυτούς μας σε αυτές τις θέσεις του τρένου και συνειδητοποιούμε πόσο εύκολα θα μπορούσαμε να αποτελούμε εμείς μέρος του τραγικού απολογισμού.

Το δυστύχημα που έχει κοστίσει τη ζωή 47 ανθρώπων μέχρι τώρα, δεν προήλθε από ένα μόνο ανθρώπινο λάθος. Είναι αποτέλεσμα πολλών λαθών, για τα οποία θα κατέβουν να φωνάξουν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας αλλά και της Θεσσαλονίκης στις προγραμματισμένες για σήμερα και αύριο πορείες.

Νωρίτερα, μαζί με φορείς και σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας θα προχωρήσουν σήμερα (Πέμπτη 2/3) σε κινητοποίηση στα γραφεία της Hellenic Train, στις 18:00. Πρόκειται για έναν νέο γύρο κινητοποιήσεων στο σημείο, ύστερα κι από τη χθεσινή συγκέντρωση που οδήγησε σε επεισόδια μεταξύ των διαδηλωτών και των αστυνομικών δυνάμεων. Στη συνέχεια, αυτά επεκτάθηκαν από τη Συγγρού όπου βρίσκονται τα γραφεία της εταιρείας, στο Σύνταγμα.

Eurokinissi/Kontarinis

Την ίδια ώρα, προγραμματίζονται κινητοποιήσεις μαθητών και φοιτητών για αύριο (Παρασκευή 3/3), σε πρωτεύουσα και Θεσσαλονίκη.

Με σύνθημα «Οι νεκροί μας – τα κέρδη τους», οι Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας δίνουν ραντεβού αύριο στα Προπύλαια στις 12:00, ενώ στη Θεσσαλονίκη, οι ΦΣ Μαθηματικού, Φυσικού, Χημικού, Βιολογικού, Γεωλογικού, Ιατρικής, Φαρμακευτικής, ΜΜΕ, Δασολογίας, Χωροταξίας, Τοπογράφων ΑΠΘ, ΣΜΗ, ΣΕΥ (ΔΙΠΑΕ) και ΣΟΦΕΘ καλούν σε συλλαλητήριο φοιτητών και μαθητών στις 18:30 στην Κάμαρα.

«Απαιτούμε εδώ και τώρα να αποδωθούν ευθύνες. Να μην υπάρξει καμία συγκάλυψη! Να υπάρξει πλήρης διερεύνηση των αιτιών της τραγωδίας αυτής», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους και την ίδια απαίτηση θα εκφράσουν και αύριο με την παρουσία τους.

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΑΕΙ: 1 στους 5 φοιτητές παίρνει πτυχίο στην ώρα του με τους μισούς να μην αποφοιτούν καν!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Η SAS και το Τμήμα Στατιστικής του ΟΠΑ εισάγουν νέα εξειδίκευση στη Στατιστική και στην Επιστήμη των Δεδομένων

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα 17 Γεωπονικές Σχολές – Στους δρόμους οι φοιτητές!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Τέμπη: Φοιτητές του ΑΠΘ ζητούν αίθουσες με τα ονόματα των αδικοχαμένων συμφοιτητών τους!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Νέες πτώσεις ταβανιών σε ΕΚΠΑ και ΑΠΘ, νιώθουμε ασφαλείς στα «αναβαθμισμένα» ΑΕΙ!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET