ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

Του απαγόρευσαν να πει τη λέξη ‘gay’ στην ομιλία αποφοίτησης, το έκανε ακόμα καλύτερα!

Τους έγραψε στις... μπούκλες του! 💅

Η ιστορία του Zander Moricz δεν είναι και πολύ πρωτότυπη. Γκέι αγόρι αισθάνεται άβολα με τον σεξουαλικό του προσανατολισμό λόγω κοινωνικών προτύπων, άτομα από τον περίγυρό του τον καταπιέζουν να μην είναι ο εαυτός του και ξέρετε πώς πάει αυτό.

Μία από τις πολλές φορές που ήρθε αντιμέτωπος με ομοφοβικές απόψεις, ήταν κατά την προετοιμασία για την αποφοίτησή του από το Pine View School στο Osprey. Ο διευθυντής του σχολείου του τον προειδοποίησε να μην αναφέρει στην ομιλία του τη λέξη «γκέι», και η αντιμετώπιση της LGBTQ κοινότητας από την πολιτεία της Φλόριντα εξηγεί πολλά.

Αν κάτι αγαπάμε όμως σε τέτοιες στιγμές ομοφοβίας, είναι οι πληρωμένες απαντήσεις που παίρνουν. Ο Zander βρήκε τον πιο έξυπνο τρόπο να παρακούσει το διευθυντή του και να μιλήσει ούτως ή άλλως για τον πραγματικό του εαυτό, και του βγάζουμε το καπέλο. Αλήθεια, τζίνιους!

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη zander moricz (@zandermoricz)

Άλλωστε, όντας ένας ανοιχτά γκέι ακτιβιστής, ο Moricz πάντα έβγαινε μπροστά και δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς τώρα. Ως Πρόεδρος της τάξης του, ένιωσε την ανάγκη να μιλήσει για την ταυτότητά του, γνωρίζοντας ότι υπάρχουν κι άλλα παιδιά σαν κι αυτόν, που έχουν ανάγκη από εκπροσώπηση.

Στο παρελθόν έχει διοργανώσει μαθητικές εξόδους από το σχολείο ως ένδειξη διαμαρτυρίας και όλοι μαζί έχουν μηνύσει την πολιτεία της Φλόριντα για το νόμο που απαγορεύει τη συζήτηση περί σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας σε τάξεις του δημοτικού.

Την περασμένη Κυριακή λοιπόν, ο Zander τήρησε την υπόσχεσή του να μη χρησιμοποιήσει τον όρο «γκέι», αλλά και πάλι, μίλησε για αυτόν!   

Εκμεταλλευόμενος το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του, τις μπούκλες του, εξέφρασε όσα ένιωθε και νιώθει σαν γκέι άτομο σε μια κοινωνία που δε στηρίζει αυτό που είναι. Και ήταν τόσο to the point η αλληγορία του, κάνοντας τους παρευρισκόμενους να πιάσουν αμέσως το νόημα και να χειροκροτήσουν όρθιοι στο τέλος του λόγου του.

Παλιότερα μισούσα τις μπούκλες μου. Περνούσα μέρες και νύχτες νιώθοντας ντροπή για αυτές, προσπαθώντας απεγνωσμένα να ισιώσω (straighten) αυτό το κομμάτι μου. Αλλά η καθημερινή καταστροφή του να προσπαθώ να διορθώσω τον εαυτό μου έγινε ανυπόφορη.

«Αν και το να έχεις σγουρά μαλλιά στη Φλόριντα είναι δύσκολο, εξαιτίας της υγρασίας, αποφάσισα ότι θα νιώσω περήφανος και θα έρχομαι στο σχολείο ως ο αληθινός εαυτός μου», πρόσθεσε ακόμα

Τέλος, τόνισε ότι «Θα υπάρξουν τόσα πολλά παιδιά με σγουρά μαλλιά που θα χρειαστούν μία κοινότητα, και δε θα την έχουν. Αντ’ αυτού, θα προσπαθούν να διορθώσουν τον εαυτό τους έτσι ώστε να επιβιώνουν στο υγρό κλίμα της Φλόριντα».

Όσο περισσότεροι Zanders υπάρχουν ωστόσο, τόσο περισσότερες οι ελπίδες για κάτι καλύτερο στο μέλλον!

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Ιτέα: Κοπέλα σώζει νεογέννητο γατάκι που βρήκε ασφυχτικά δεμένο σε σακούλα σκουπιδιών!

SPILL THE TEA

Ο Damiano των Måneskin χώρισε και πιάστηκε να φιλιέται με άλλη σε κλαμπ της Ισπανίας!

ΕΛΛΑΔΑ

Μπουνιές και κλωτσιές παίχτηκαν σε συναυλία του Sidarta, έριξε κι ο ίδιος μερικές!

ΕΛΛΑΔΑ

Μαρούσι: 8 χρόνια φυλακή στη 18χρονη που σκότωσε τη φίλη της – Θέλει να περάσει Ιατρική!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2023 | Οι προτεινόμενες απαντήσεις στα Λατινικά Προσανατολισμού

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2023 | Οι προτεινόμενες απαντήσεις στην Πληροφορική Προσανατολισμού

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET