fbpx

Ονειρευόσουν κι εσύ το Χόγκουαρτς; Τώρα μπορείς να ταξιδέψεις με το τρένο του Χάρι Πότερ!


Είναι λίγο δύσκολο να διαλέξουμε τι ήταν εκείνο που αγαπήσαμε περισσότερο απ’ όλα στον μαγικό κόσμο του Χάρι Πότερ. Το Χόγκουαρτς; Τα μαγικά ραβδιά; Ή μήπως οι ιπτάμενες σκούπες; Οι προβληματισμοί αυτοί μπορούν να συνεχίσουν επ’ άπειρον όπως καταλαβαίνεις, γιατί τόσες είναι και οι αναμνήσεις που μας άφησε η ιστορία του μικρού μάγου και τα ξεχωριστά πράγματα που είδαμε για πρώτη φορά στις ταινίες του ή διαβάσαμε στα βιβλία του.

Σίγουρα όμως, μεταξύ των αδυναμιών μας είναι και το Hogwarts Express της πλατφόρμας 9¾!

Το τρένο που μετέφερε τους μαθητές στη Σχολή Μαγείας – απ’ όπου ακόμη περιμένουμε το γράμμα μας – και το οποίο απαιτούσε έναν ριψοκίνδυνο τρόπο για να βρεθεί κανείς στην αποβάθρα. Πιο πολύ όμως, μας άρεσε αυτή η νοσταλγική εικόνα του, καθώς δε θυμίζει τα υπερσύγχρονα τρένα, και οι βγαλμένες από άλλη εποχή καμπίνες του, όπου γνωρίστηκε για πρώτη φορά η αγαπημένη μας τριάδα.

Κι αφού ονειροπολήσαμε και θυμηθήκαμε τα χρόνια που ήρθαμε για πρώτη φορά σε επαφή μ’ αυτόν τον μαγικό κόσμο, ας έρθουμε και στα καλά νέα της ημέρας!

Αυτά λοιπόν, θέλουν το Jacobite Train στην Σκωτία να δίνει την ευκαιρία στους φανς για μία χαριποτέρικη βόλτα.

Πρόκειται για ένα εγχείρημα της West Coast Railways, το οποίο έχει μπει σε λειτουργία από τον Απρίλιο και σκοπεύει να κρατήσει μέχρι και τις 25 Οκτωβρίου.

Η περιγραφή πάντως, μας ψήνει πολύ:

Έχοντας χαρακτηριστεί ως το σπουδαιότερο ταξίδι με τρένο σε όλο τον κόσμο, αυτή η 84 χιλιομέτρων περιήγηση, σε ταξιδεύει σε μια λίστα από εντυπωσιακά θεάματα. Ξεκινώντας από το ψηλότερο βουνό της Βρετανίας, Ben Nevis, επισκέπτεται τον πιο δυτικό σταθμό τρένων της Βρετανίας, Arisaig, περνάει από τη πιο βαθιά λίμνη γλυκού νερού στη Βρετανία, Loch Morar, καθώς και το πιο μικρό σε μήκος ποτάμι της, River Morar, και τέλος φτάνει δίπλα στη βαθύτερη αλμυρή λίμνη της Ευρώπης, Loch Nevis!

Η διαδρομή αυτή με λίγα λόγια προσφέρει πανέμορφα και γραφικά τοπία, όπως άλλωστε και εκείνη του Hogwarts Express. Μην ξεχνάμε πως πολλά από τα μέρη που διέσχιζε το Hogwarts Express στην πραγματικότητα βρίσκονται στην Σκωτία, ενώ (εδώ έρχεται το καλύτερο) πρόκειται για το ίδιο τρένο που έπαιξε σε αρκετές σκηνές και στις 8 ταινίες του Χάρι Πότερ. Ορισμένα από τα πλάνα του τρένου, τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά, προέρχονται από το -πλέον ονομαζόμενο- Jacobite, το οποίο λειτουργεί και ταξιδεύει κόσμο από το 1984.

Εάν λοιπόν θέλεις κι εσύ να νιώσεις για λίγο μαθητής του Χόγκουαρτς και να κάνεις ένα γύρο με το τρένο που κάποτε είχε προορισμό τη Σχολή Μαγείας, τότε ένα κανονικό εισιτήριο ενηλίκου κοστίζει £37.75 (41€), ενώ πρώτης θέσης  £59.95 (65€)

Υ.Γ Ψάχνοντας επί την ευκαιρία σκηνές και βιντεάκια με το πραγματικό Hogwart Express, πέσαμε πάνω στο ακόλουθο βίντεο, διάρκειας μίας ολόκληρης ώρας, που δείχνει το εσωτερικό μιας καμπίνας, εμπνευσμένης από το τρένο των ταινιών. Έχοντας φροντίσει να το συνοδεύσουν και με τον κατάλληλο ήχο, μπορείς να το χρησιμοποιείς ως εναλλακτική αν δεν καταφέρεις να κάνεις το παραπάνω ταξιδάκι με το Jacobite.

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET