ΟΛΟ ΠΕΪΖ

7 τολμηρές ερωτήσεις που θα «ανάψουν» τα αίματα όταν παίζετε αναπτήρα!

Εδώ να σας δούμε!

Νατάσσα Πιοτογιαννάκη

21 Φεβρουαρίου, 2021

Συχνά όταν μαζευόμαστε με την παρέα και ξεμένουμε από προτάσεις ή θέλουμε κάτι «απλό» για να περάσει η ώρα μας, καταλήγουμε στο παιχνίδι του αναπτήρα. Δεν ξέρω αν η λέξη «παιχνίδι» είναι η καταλληλότερη για το συγκεκριμένο, αφού συνήθως οδηγεί σε τσακωμούς, εντάσεις και παρεξηγήσεις. Έχει όμως κάτι που σε τραβάει. Στάνταρ θα ξεκινήσετε όλοι με ατάκες τύπου «Έλα ρε φίλε τώρα, σιγά μην τσακωθούμε για ένα παιχνίδι», «Παιδιά, εγώ πραγματικά δεν παρεξηγώ τίποτα, κλάιν», με αυτόν που το λέει φυσικά να είναι κι εκείνος που θα παρεξηγηθεί πρώτος και στο τέλος να τσακωθείτε σαν την Άννα-Μαρία με τη Σοφία Δανέζη στο Big Brother.

Προσωπικά αυτό που έχω καταλάβει, είναι ότι δεν παίζεις αναπτήρα αν δεν έχεις σκοπό να μάθεις κάποια πράγματα. Έλα τώρα, μην κρύβεσαι πίσω από το δάχτυλό σου. Θες για κουτσομπολιό; Θες επειδή σου αρέσει κάποιος/α και το πας μεταξύ σοβαρού και αστείου; Δεν ξέρω, πάντως κάτι υποβόσκει πίσω από το «Θέλετε να παίξουμε αναπτήρα; Θα έχει πλάκα!».

Αφού, όμως, τ’ ανοίξαμε το θέμα, σου έχω 7 ερωτησούλες που θα βάλουν «φωτιά» στην παρέα και θα περάσετε πραγματικά καλά (μπορεί και όχι):

#1 Ποιος/α πιστεύεις ότι όλο κράζει ενώ κατά βάθος… θαυμάζει και αντιγράφει;

Εδώ θα ακουστούν πολλά πνιχτά γελάκια απ’ όλους εκτός από αυτόν/ή που θα δεχτεί τον αναπτήρα. Νομίζω πως οι περισσότερες παρέες έχουν ένα τέτοιο άτομο και μάλιστα αν τολμήσει κάποιος να του το πει, νευριάζει, χάνει καμιά φορά τα λόγια του στην προσπάθειά του να αιτιολογηθεί και εν τέλει καταλήγουν οι υπόλοιποι να του λένε ΟΚ ΟΚ μια πλάκα κάναμε.

#2 Ποιον/α βρίσκεις πιο ελκυστικό/ή και κοντά στα γούστα σου;     

Να τα μααας! Εδώ έχει ζουμί η… ερώτηση γιατί αν όντως ενδιαφέρεσαι γι’ αυτό το άτομο είναι μία πάρα πολύ καλή ευκαιρία να του το δείξεις πλαγίως και να προετοιμάσεις το έδαφος. Και σίγουρα να κόψεις αντιδράσεις. Τώρα αν τους βλέπεις όλους φιλικά και απλά πρέπει να δώσεις σε κάποιον/α τον αναπτήρα, θα σου πρότεινα να υποδείξεις τον πιο κουλ της παρέας που δε θα το παρερμηνεύσει και δε θα χρειάζεται να δίνεις εξηγήσεις μετά… γιατί το έκρυβες τόσο καιρό!

#3 Ποιο άτομο καταφέρνει και ξενερώνει πρώτο όσους το γουστάρουν;

Awkwaaard! Εντάξει, μια δόση κακίας την κρύβει. Βασικά, είναι μία από τις ερωτήσεις που μετά έχει συνέπειες και μάλιστα κακές. Θα αρχίσει τα «εσύ πού το ξέρεις;» και «δεν είσαι μπροστά να δεις τι γίνεται» και «πάντα πέφτω σε όλα τα βλαμμένα» κλπ. Ντάξει, ας παραδεχτούμε ότι η ξενέρα είναι πράγματι κάτι το υποκειμενικό, αλλά οι κανόνες του παιχνιδιού είναι αυτοί και αν σας αρέσει.

#4 Ποιος/α πιστεύεις ότι δε φιλάει καθόλου ωραία;

Μία από τις πιο κλασικές ερωτήσεις του παιχνιδιού, που όμως κάνει τζιζ. Οι περισσότεροι που παίρνουν τον αναπτήρα ως απάντηση το παίζουν συνήθως κουλ και ανετίλα, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι βράζουν μέσα τους. Θα πουν κάτι του τύπου «Θες να σου αλλάξω γνώμη;» ή «Ρώτα τους/τις πρώην μου», έχοντας όμως μία μικρή αμφιβολία για τον εαυτό τους, σε φάση ξέρει κάτι που δεν ξέρω; Αλλά μπορώ να πω ότι δε θα επιφέρει και τόσο καταστροφικές συνέπειες, παρά μόνο σποντίτσες για κάνα μήνα.

#5 Ποιο άτομο πιστεύεις ότι είναι πολύ πιθανό να μην κάνει τίποτα στη ζωή του;

Ωχ ωχ…. Πάντα αυτός που θα δώσει τον αναπτήρα, θα πει και μια χαζή δικαιολογία μη τυχόν και παρεξηγηθεί. «Σου δίνω τον αναπτήρα τελείως φιλικά ρε φίλε, μόνο και μόνο επειδή όταν τρώμε σουβλάκια δε μαζεύεις το πιάτο σου μετά…». WHAT??? Μεταξύ μας, δίνεις τον αναπτήρα επειδή όντως το πιστεύεις. Αν πάλι είσαι αυτός/ή που θα τον δεχτεί, γράψε τους εκεί που δεν πιάνει μελάνι και απόδειξέ τους το αντίθετο!

#6 Ποιος/α θα τα έφτιαχνε με κάποιον μόνο και μόνο για τη φήμη του;

Δεν με νοιάζει τι θα γίνει, έμπα μες τη Lamborghini και ας με θέλεις για τη φήμη… Τα λέει κι ο Mad Clip, κάτι ξέρει παραπάνω. Όπως και να ‘χει, γούστα είναι αυτά. Μπορεί κάποιος/α να το θεωρεί ελκυστικό ο άλλος να έχει κάποια φήμη και να το βάλει στα συν του, χωρίς να σημαίνει ότι έκανε κάτι μαζί του καθαρά και μόνο γι’ αυτό. Μπορεί και όχι. Ποια είμαι εγώ να κρίνω;

#7 Ποιος/α χωρίζει μόνο όταν έχει ήδη βρει τον/την επόμενο/η;

Βάψου μπλε και πήδα στη θάλασσα αν χρειαστεί να δώσεις αναπτήρα σε μία τέτοια ερώτηση. Σχεδόν αδύνατο να παραδεχτεί κάποιος αυτή του την ανασφάλεια. Είναι ερώτηση που εύκολα προσβάλλει τον άλλον και δύσκολα καταπίνεται από αυτόν που δέχεται τον αναπτήρα. Με λίγα λόγια, καλή τύχη στην παρεξήγηση που μόλις έγινε.

Και για πες, θα τις δοκιμάσεις; Σε περίπτωση που δεν τσακωθείς με την παρέα σου, κάνε έναν κόπο και στείλε μου ένα μήνυμα! Πολύ θέλω να μάθω τι παίχτηκε!


Photo by Kilian Seiler on Unsplash

FUN ZONE

BINGE WATCHING

Το ‘Maestro’ βρίσκεται και πάλι στο παγκόσμιο Top10 του Netflix, όπως του αξίζει!

BINGE WATCHING

‘Kind of Kindness’: Έρχεται η πρεμιέρα της σχεδόν τρίωρης ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου!

Μουσική

Το Nemo έχασε και το δεύτερο βραβείο της Eurovision, αφού έσπασε το πρώτο στη σκηνή!

Μουσική

«Να Ζήσω Παραπάνω»: Το νέο άλμπουμ του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου θα γίνει το αγαπημένο σου για το καλοκαίρι!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET