Τιβί

Το ξέραμε ότι η επιστροφή του Παπακαλιάτη στην τηλεόραση δε θα μας απογοήτευε!

Tην περιμέναμε καιρό, αλλά τουλάχιστον δικαιωθήκαμε!

Neopolis Team

14 Οκτωβρίου, 2022

Για τη νέα σειρά του Παπακαλιάτη μιλάμε καιρό. Και όσο περισσότερο μιλούσαμε, τόσο πιο πολύ ανυπομονούσαμε για την πρεμιέρα. Αυτό μάλιστα, σε μια εποχή που η τηλεόραση έχει βρει τον εαυτό της στις σειρές και έχει κατορθώσει να ξαναφέρει τον κόσμο στις οθόνες του με τα καθημερινά κι εβδομαδιαία σίριαλ του.

Αυτό είναι το supremacy του Παπακαλιάτη όμως. Όσα χρόνια κι αν περάσουν, όσες άλλες παραγωγές κι αν έχουν καταφέρει να γίνουν καθημερινή συνήθεια των τηλεθεατών, μια δική του δουλειά πάντα θα λείπει. Και όταν θα έρχεται, θα ξεχωρίζει.

To ‘Maestro’ λοιπόν, έκανε πρεμιέρα χθες και αισθανόμαστε δικαιωμένοι για την υπομονή που κάναμε. Πέρα από το κλίμα αυτό της προσδοκίας κάτι μεγάλου που νιώθαμε να επικρατεί όλη τη χθεσινή μέρα, το γεγονός ότι καθίσαμε στον καναπέ μας και ξεκινήσαμε από την αρχή μια νέα σειρά του Παπακαλιάτη, είναι λες και κάναμε ταξίδι στο χρόνο.

Μπορεί τη δεκαετία ’00-’10 να μην ήμασταν ακριβώς οι ενήλικες στους οποίους απευθύνονταν τα τότε έργα του, αλλά οι μαμάδες μας ήταν (δεν έχει να κάνει με το χιουμοράκι που κατάλαβες). Και στο κόλλημά τους με τις σειρές του βρισκόμασταν πάντα δίπλα τους. Πολλοί, γυρίσαμε πίσω σε αυτές και σαν μεγαλύτεροι πια, όχι μόνο για να πιάσουμε καλύτερα τα αστεία με τις «μητέρες», αλλά γιατί αν δεν έχεις δει Χριστόφορο Παπακαλιάτη, ξέρεις στ’ αλήθεια τι εστί ελληνική τηλεόραση;

Μετά ήρθαν και οι ταινίες του «Αν» και «Ένας Άλλος Κόσμος», που μας σύστησαν την κινηματογραφική του φύση και μας επιβεβαίωσαν για άλλη μία φορά ότι αν θέλουμε ποιότητα στις οθόνες μας, τότε θέλουμε αυτόν. Το ίδιο συνέβη και χθες. Μπορεί η σειρά να μην αξίζει βραβείο πρωτότυπου σεναρίου (δεν είναι ο σκοπός της άλλωστε), αξίζει όμως για τη φωτογραφία, τη σκηνοθεσία, τη μουσική, τους ηθοποιούς και εν τέλει το αποτέλεσμα που φτάνει μπροστά μας και δε θυμίζει τίποτα άλλο απ’ όσα βλέπουμε. No offense στις υπόλοιπες πετυχημένες σειρές, αλλά κανείς δε δίνει τόση προσοχή στην αισθητική κι αυτό φαίνεται.

Η αγωνία του κόσμου για την επιστροφή του ηθοποιού/σκηνοθέτη φάνηκε κι από τα νούμερα τηλεθέασης. Με 31,2% στο σύνολο και 34,8% στο δυναμικό κοινό, το ‘Maestro’ ξεκίνησε θέτοντας ψηλά τον πήχη. Το ίδιο έκαναν και τα περισσότερα σχόλια στο Twitter, που κατάλαβαν από το πρώτο επεισόδιο ότι δεν είναι άλλη μία σειρά που προσπαθεί να θίξει τις παθογένειες της ελληνικής κοινωνίας, αλλά μια ακριβή παραγωγή που το καταφέρνει. 

Από την πρώτη μας συνάντηση, φαίνεται ότι το ‘Maestro’ θα ασχοληθεί με την έφμυλη βία κι ανισότητα, την ομοφοβία, τα μυστικά των μικρών και κλειστών κοινωνιών – ό,τι απασχολεί στ’ αλήθεια την Ελλάδα δηλαδή – με την άφιξη νέου αίματος, του Ορέστη, να γίνεται η αφορμή να βγουν στην επιφάνεια καθαρότερα από κάθε άλλη φορά. Στο πρώτο επεισόδιο γίνεται αναφορά ακόμα και στον κορωνοϊό, κι αυτό είναι κάτι που εκτιμήθηκε. 

Εντωμεταξύ, αυτό που παρακολουθήσαμε εμείς εχθές, είναι κι αυτό που θα αντιπροσωπεύσει τη χώρα μας για πρώτη φορά στο Netflix. Οι φήμες υπήρχαν εδώ και καιρό, ωστόσο πλέον φαίνεται να είναι οριστικό. Το ‘Maestro’ θα διατεθεί στο Netflix μέσα στους επόμενους μήνες και είναι αυτό που όλοι είχαμε ευχηθεί να συμβεί. Να μπούμε στην streaming πλατφόρμα με κάτι που αξίζει. 

Τις επόμενες 8 Πέμπτες λοιπόν, θα μας βρείτε να στηνόμαστε μπροστά από την τηλεόραση στις 22:30, ενώ κατά πάσα πιθανότητα θα το συνεχίσουμε και του χρόνου, αφού η σειρά θα πάει και για δεύτερη σεζόν.

FUN ZONE

BINGE WATCHING

Το Παπακαλιάτης supremacy έφτασε ως το ABC News χάρη στη διεθνή επιτυχία του «Μαέστρο»!

Μουσική

Eurovision: Η Μαρίνα πάτησε… πόδι στη σκηνική παρουσία – «Ο Φωκάς δεν είχε πολλή ανάμειξη»!

PLACES TO BE

Τα θερινά σινεμά ανοίγουν κι επίσημα από σήμερα, το καλοκαίρι μόλις ξεκίνησε!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET