UNI LIFE & TIPS

To TEDxAthens επιστρέφει για 11η χρονιά στις 28 Μαΐου στο ΚΠΙΣΝ και ήδη ανυπομονούμε!

Για μια ακόμη χρονιά θα δηλώσουμε παρόντες!

Neopolis Team

12 Απριλίου, 2022

Έχουμε να σου ανακοινώσουμε ένα πολύ σπουδαίο…μυστικό! (σσστ, μην το πεις πουθενά!)

Έχουμε τους πρώτους 6 ομιλητές, μόνο για σένα! Μέσω των social media ανακοινώνουμε σταδιακά τους ομιλητές στο ευρύ κοινό μας. Εσύ, όμως, δικαιούσαι να ξέρεις κάποια από τα σπουδαία πρόσωπα που θα μας οδηγήσουν σε (Σπουδαία) Άγνωστους προορισμούς μέσα από την Κεντρική & Εναλλακτική Σκηνή του 11ου TEDxAthens event στις 28/5 στο ΚΠΙΣΝ!

Η πρώτη (μυστική!) εξάδα ομιλητών
στο επόμενο TEDxAthens συνέδριο!

Christian Sarkar

Ο Christian Sarkar είναι συγγραφέας, επιχειρηματίας, καλλιτέχνης και σύμβουλος. Είναι ο συντάκτης του The Marketing Journal, μιας διαδικτυακής έκδοσης που εστιάζει σε ιδέες και νέες πρακτικές μάρκετινγκ. Το 2021, ο Christian συμπεριλήφθηκε στο Thinkers50 Radar των Global Management Thinkers για τη δουλειά του στο brand activism.


Εύα Γρηγοριάδου

Η Εύα Γρηγοριάδου σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Πολυτεχνείο Κρήτης και το International University of Catalonia. Είναι υποψήφια διδάκτωρ του Τμήματος Αρχιτεκτoνικής του Πολυτεχνείου Κρήτης με έρευνα στην οπτική του φύλου για τον σχεδιασμό χώρων. Είναι συνιδρύτρια της ερευνητικής ομάδας φεμινιστικού αστικού σχεδιασμού URBANA που αποτελείται από αρχιτέκτονες, μηχανικούς και εκπαιδευτικούς. Η ομάδα οραματίζεται μια πόλη χωρίς αποκλεισμούς στην οποία αναμένονται διαφορετικές ανάγκες και όπου όλοι νιώθουμε άνετα και ασφαλείς.


Angelo Pentaris

Γεννήθηκε με διάγνωση εγκεφαλικής παράλυσης και τετραπληγίας. Μετά.. ανακάλυψε τα ντραμς. Ο Άγγελος είναι σήμερα ντράμερ, motivational speaker και λάτρης της φυσικής κατάστασης.


Jake Bernstein

Συγγραφέας και δημοσιογράφος, βραβευμένος 2 φορές με Pulitzer για το ερευνητικό ρεπορτάζ. Έχει γράψει, μεταξύ άλλων, για τους New York Times, Washington Post, Bloomberg, The Guardian. Το τελευταίο του βιβλίο “The Laundromat” έγινε ταινία από το Netflix με σκηνοθέτη τον Steven Soderbergh.


Erika Lust

Βραβευμένη σκηνοθέτις ενήλικου κινηματογράφου, με έργο που θεωρείται πως έχει αλλάξει την βιομηχανία των ερωτικών ταινιών στον κόσμο. Το 2009, η Erika συμπεριλήφθηκε στη λίστα του BBC για τις «100 γυναίκες με τη μεγαλύτερη επιρροή».


Amit Katwala

Συντάκτης στο περιοδικό WIRED με ειδίκευση στα λεπτομερή άρθρα, την επιστήμη και τον πολιτισμό. Έχει γράψει για τους The Times και Guardian, ενώ έχει πάρει συνεντεύξεις από τους πιο εμβληματικούς αθλητές του κόσμου. Συγγραφέας δύο βιβλίων, ο Katwala έχει εμφανιστεί στο BBC, το CNN και το Sky Sports.


Ποιό θα είναι λοιπόν το θέμα του φετινού TEDxAthens; 

Το Σπουδαίο Άγνωστο

Το άγνωστο. Ο κρυφός πρωταγωνιστής της ύπαρξής μας. Το μήλον της Έριδος που άλλαξε τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο. Άλλοτε ως την υπέρτατη δυνατότητα για δημιουργία και άλλοτε ως το μεγαλύτερο εμπόδιο για εξέλιξη. Στο άγνωστο δημιουργήσαμε Θεούς και δαίμονες, πολεμήσαμε, βρήκαμε τη μακροζωία και σύντομα θα μπορούμε να λέμε πως κατοικήσαμε τον πλανήτη Άρη.

Το άγνωστο περιγράφει ένα μέλλον όπου δεν υπάρχουν κανόνες, περιορισμοί και προκαταλήψεις. Έναν χώρο με άπειρες δυνατότητες. Τόσο χαοτικό, που ο ανθρώπινος εγκέφαλός μας δυσκολεύεται να κατανοήσει. Έτσι ως ενήλικες, αντί να αντιλαμβανόμαστε το άγνωστο για αυτό που πραγματικά είναι, αφήνουμε την αίσθηση αβεβαιότητας και φόβου που μας δημιουργεί, να καθορίζει τις ζωές μας. Όμως όλες οι περιπέτειες που πρόκειται να ζήσουμε κρύβονται ακριβώς εκεί. Εκεί όπου ακόμα δεν έχουμε πλοηγηθεί.

Το άγνωστο είναι σπουδαίο. Δίνει νόημα στην ανθρώπινη υπόστασή μας. Επαναπροσδιορίζει την ανάγκη μας για ανακάλυψη και γνώση. Ως παιδιά, το αντιμετωπίζουμε με δέος, σαν έναν απέραντο λευκό καμβά, έτοιμος να υποδεχτεί όλα όσα μπορούμε να φανταστούμε. Και όσα μπορούμε να φανταστούμε, μπορούμε και να πραγματοποιήσουμε. Το TEDxAthens επιστρέφει και μας προ(σ)καλεί να γίνουμε ξανά παιδιά, βουτώντας με φόρα στο Σπουδαίο Άγνωστο. Και πού ξέρεις, μπορεί σε αυτό το ταξίδι να φτάσουμε σε νέους, άγνωστους μέχρι σήμερα προορισμούς. Θα το τολμήσεις;

Το Early Bird ήρθε και “πετάει” μέχρι τις 16 Απριλίου!

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα: 45 μέρες έχουν μείνει μόνο μέχρι το 11ο TEDxAthens event! Έκλεισες το 𝗘𝗮𝗿𝗹𝘆 𝗕𝗶𝗿𝗱 εισιτήριό σου;

Με μόνο 62€, τα έξυπνα Early Birds κερδίζουν -𝟯𝟱% σε σχέση με τα Late Birds! Τρέχα να προλάβεις έως και τις 16 Απριλίου!

Το εισιτήριο εξασφαλίζει τη συμμετοχή σας σε ένα πλούσιο πρόγραμμα. Παρακολούθηση των ομιλιών στην Κεντρική & Εναλλακτική Σκηνή, συμμετοχή στις παράλληλες δράσεις που θα πραγματοποιηθούν πρόσβαση σε παροχή φαγητού και ποτού κατά τη διάρκεια της ημέρας + μια 2μηνη συνδρομή στο Κυριακάτικο φύλλο της Καθημερινής, με δωρεάν αποστολή στο σπίτι σου!

Κλείσε το εισιτήριό σου τώρα!

 

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ποσείδι ιζ μπακ για ένα ακόμα έξαλλο καλοκαιράκι – Πότε ανοίγει η φοιτητική κατασκήνωση!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Τα τμήματα Μηχανικών των ΠΑΔΑ, ΕΛΜΕΠΑ και ΠΑ.ΠΕΛ που αντιστοιχήθηκαν με Πολυτεχνικής Σχολής!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Τα μισά ελληνικά παν/μια δε συνδέονται με την παραγωγική διαδικασία, κάτι έχουμε καταλάβει!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET