ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Έρευνα | Το πρωινό σεξ βελτιώνει τις επιδώσεις του συντρόφου σου στο κρέβατι!

Το πρωίνο σεξ είναι μακράν καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσετε την ημέρα σας από τον καφέ, ενώ θεωρείται κι ένας από τους πιο αποδοτικούς τρόπους να ενεργοποιηθεί η λειτουργία του εγκεφάλου σας. Εμείς όμως, σας προσφέρουμε έναν ακόμη λόγο για να συμπεριλάβετε το πρωινό σεξ στην καθημερινότητά σας. Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Σιένα, πήραν δείγμα από 38 άνδρες […]

Default avatar

Guest Author

23 Σεπτεμβρίου, 2016

Το πρωίνο σεξ είναι μακράν καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσετε την ημέρα σας από τον καφέ, ενώ θεωρείται κι ένας από τους πιο αποδοτικούς τρόπους να ενεργοποιηθεί η λειτουργία του εγκεφάλου σας.

Εμείς όμως, σας προσφέρουμε έναν ακόμη λόγο για να συμπεριλάβετε το πρωινό σεξ στην καθημερινότητά σας.

Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Σιένα, πήραν δείγμα από 38 άνδρες με χαμηλή λίμπιντο κι έδωσαν στους μισούς από αυτούς δόσεις έντονου φωτός κάθε πρωί για δύο ολόκληρες εβδομάδες. Οι  άλλοι μισοί από το δείγμα των ανδρών, τέθηκαν σε ένα δωμάτιο όπου το φως του ήλιου ήταν πραγματικά περιορισμένο.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι άνδρες που ήταν στο πρώτο δωμάτιο κατέγραψαν κατά πολύ αυξημένη σεξουαλική επιθυμία και διέγερση, ενώ με βάση στατιστικά στοιχεία, η ικανοποίησή τους κυμάνθηκε περίπου στο 6,3 στα 10.

Η έτερη ομάδα ανδρών που εκτέθηκε σε πιο χαμηλό φωτισμό, έπιασε βαθμολογία κοντά στο 2.7 στην κλίμακα σεξουαλικής ικανοποίησης. Μια βαθμολογία που δικαιολογεί απόλυτα τον χαρακτηρισμό της χαμηλής λίμπιντου.

Ο καθηγητής Faglioni – ο επικεφαλής ερευνητής της ομάδας που πραγματοποίησε την μελέτη – δήλωσε ότι υπάρχουν ένα σωρό λόγοι για τους οποίους το πρωινό, φυσικό φως έχει μεγάλη επίδραση στην σεξουαλική επιθυμία και ικανοποίηση ενός άντρα.

Μία από αυτές τις πιθανές εξηγήσεις θα μπορούσε να είναι και το γεγονός πως το φως του ήλιου ερεθίζει συγκεκριμένα κέντρα του εγκεφάλου μας, τα οποία είναι υπεύθυνα για την παραγωγή της τεστοστερόνης στον ανθρώπινο οργανισμό. Και τα υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης είναι ιδιαίτερα σημαντικά, διότι όχι μόνο επιτυγχάνουν μια υψηλότερη λίμπιντο, αλλά φαίνεται επίσης ότι συμβάλλουν στην πολύ καλύτερη επαναφορά ενός άντρα, σε κατάσταση ερεθισμού. Αυτό σημαίνει ότι ο άνθρωπος σας μπορεί να διεγερθεί σχετικά γρήγορα αμέσως μετά την προηγούμενη σεξουαλική σας δραστηριότητα.

Ο καθηγητής Faglioni τονίζει επίσης, άλλο ένα ενδιαφέρον σημείο για το γεγονός ότι το έντονο φως συνδέεται με τις αναπαραγωγικές τάσεις του ανθρώπου.

Στο βόρειο ημισφαίριο, η παραγωγή τεστοστερόνης του σώματος μειώνεται με φυσικό τρόπο από το Νοέμβριο μέχρι τον Απρίλιο και στη συνέχεια ανεβαίνει σταθερά από τα μέσα της άνοιξης μέχρι και την ολοκλήρωση του καλοκαιριού. Μπορείτε να διαπιστώσετε εύκολα του λόγου το αληθές, αφού τον μήνα Ιούνιο παρουσιάζονται τα υψηλότερα ποσοστά σύλληψης μεταξύ των ζευγαριών.

Η «θεραπεία του φωτός» λοιπόν, επιχειρεί να βελτιώσει αυτούς τους δείκτες του οργανισμού μας, σε περιόδους όπου εκ φύσεως δεν δεχόμαστε αρκετό φυσικό φως.

Δυστυχώς όμως, η «θεραπεία του φωτός» είναι ακόμα σε δοκιμαστικό στάδιο. Ο καθηγητής Faglioni όμως, λέει ότι αν η φωτοθεραπεία πρόκειται να αναπτυχθεί σε μια μεγαλύτερη μελέτη που επιβεβαιώνει ότι τα αποτελέσματα της είναι μακράς διάρκειας, υπάρχει μια πιθανότητα ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί αντί  άλλων, φαρμακευτικών μεθόδων για να συμβάλλει στην καταπολέμηση της χαμηλής σεξουαλικής ορμής.

 

 

OUR20s

DIGITAL

Βγήκαν οι κορυφαίοι Έλληνες influencers και η Ιωάννα Τούνη τους πατάει όλους!

ΙΝΣΠΙΡΕΪΣΙΟΝ

Υπάλληλος της Google εξηγεί γιατί το να μένει με τους γονείς της μέχρι τα 32 της ήταν ΟΤΚ!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET