Είναι viral

Το PlayStation ψάχνει άτομα για να τεστάρουν βιντεοπαιχνίδια, αυτή κι αν είναι dream job!

Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη.

Δαμιανός Σανταλίδης

31 Αυγούστου, 2020

Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη!

Το PlayStation, στηρίζοντας περισσότερο από ποτέ τη φιλοσοφία «for the players», αποφάσισε να δώσει την ευκαιρία σε ορισμένους τυχερούς να εργαστούν για εκείνο, τεστάροντας απλά κάποια video games. Οκ, δεν είναι δα και ΤΟΣΟ απλό, μην τα θέλουμε κι όλα δικά μας.

Εκτός από το job application που πρέπει να συμπληρώσεις, χρειάζεται να μιλάς πολύ καλά είτε τα Ρώσικα, είτε τα Πορτογαλικά, είτε τα Αραβικά, που σημαίνει να μη σου ξεφεύγει τίποτα από γραμματική, ορθρογραφία και τη χρήση σημείων στίξης. Αυτό είναι και το ζόρικο κομμάτι, μιας και δεν τρέχαμε ποτέ στα φροντιστήρια για να μάθουμε Αραβικά ή όποια από τις άλλες δύο γλώσσες.

Αν είσαι από τους λίγους, όμως, που «το ‘χουν», μην το σκέφτεσαι καν!

Για να πιάσεις βέβαια τη δουλίτσα, θα πρέπει να μετακομίσεις στο Λίβερπουλ της Αγγλίας – την πόλη των Πρωταθλητών – όπου θα εργαστείς ως «localisation tester», ελέγχοντας παιχνίδια για το αν τρέχουν καλά, αν έχουν σφάλματα, αν ο ήχος συμβαδίζει με την εικόνα, αν οι υπότιτλοι είναι σωστοί και όλα τα σχετικά που καθιστούν το παιχνίδι έτοιμο προς πώληση. Καταλαβαίνεις βέβαια ότι εκτός των παραπάνω γνώσεων, θα πρέπει να χαρακτηρίζεσαι κι από παρατηρητικότητα και να μπορείς να εντοπίζεις τις λεπτομέρειες.

Δυστυχώς, μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί κάποια πληροφορία για το μισθό, αλλά το ωράριο θα είναι 9:00 – 17:30 Δευτέρα έως Παρασκευή, δηλαδή κάτι λιγότερο από τις ώρες που έλιωνες μέχρι σήμερα στο PlayStation. Η περιγραφή της δουλειάς πάντως, αναφέρει:

Έχεις πάθος για τις γλώσσες και τα παιχνίδια; Διασκεδάζεις βρίσκοντας γλωσσικά λάθη σε video games; Θα ήθελες να είσαι μέρος μια διεθνούς ομάδας, η δουλειά της οποίας έχει αντίκτυπο σε παίκτες όλου του κόσμου; Τότε θα θέλαμε να ακούσουμε νέα από εσένα!

Αν σ’ έψησε λοιπόν η όλη φάση, τότε παραπάνω λεπτομέρειες μπορείς να βρεις μπαίνοντας στο Indeed. Και στην τελική, μια γλώσσα είναι να μάθεις μωρέ, πόσο θα πάρει; 2; 3; 4 χρόνια; Έως τότε δε θα ισχύει η θέση λες; #σιγουράκι

Σε κάθε περίπτωση, εγώ την αιτησούλα μου την έκανα και για την πλάκα. Αν με καλέσουν, θα πρέπει λέει πρώτα να περάσω ένα test μετάφρασης διάρκειας μίας ώρας, που θα μου αποστείλουν μέσω mail. Πόσιμπολ. Εξάλλου, και μόνο στην ιδέα να λιώνω τα νέα games της Rockstar για να βρίσκω απλά ατέλειες, τρελαίίίίίνομαι!


Photo by JÉSHOOTS from Pexels

ΤΙ ΑΛΛΑ;

ΔΕΣ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ

ΖΩ & ΤΡΑΓΟΥΔΩ, ΔΕΝ ΕΞΑΡΤΩΜΑΙ 2024: Η Συναυλία για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών!

ΚΟΥΛΟΥΠΟΥ

Πώς να ορίζετε και να τηρείτε τα προσωπικά όρια τυχερών παιχνιδιών

ΔΕΣ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ

Η Wolt συνεργάζεται με τα Pet City, για να παραγγέλνεις ακόμα και για το κατοικίδιό σου!

ΚΟΥΛΟΥΠΟΥ

Πώς να επιλέξεις τα κατάλληλα λουλούδια για κάθε ξεχωριστή περίσταση;

Είναι viral

35χρονος που δείχνει σαν έφηβος μοιράζεται τα μυστικά του και είναι τα απολύτως βασικά!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET