ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Το Παν. Πατρών θέλει τον Λάνθιμο ως επίτιμο διδάκτορα – Σιγουράκι το θεωρεί ο πρύτανης!

Ο... ευνοούμενος του Ιδρύματος!

Neopolis Team

12 Δεκεμβρίου, 2022

Το Πανεπιστήμιο Πατρών θέλει να κάνει τον Λάνθιμο ευνοούμενό του (see what I did there), δίνοντάς του τον τίτλο του επίτιμου διδάκτορα. Όπως μας ενημερώνει το pelop.gr συγκεκριμένα, το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου έχει καταθέσει εισήγηση στη Σύγκλητο προκειμένου να επικυρωθεί η περιένδυση του βραβευμένου σκηνοθέτη, με την τήβεννο της Σχολής. Έτσι, θα αυξηθούν οι πιθανότητες η χάρη του να φτάσει στα αυτιά της Emma Stone, όπως έφτασε και ο Ολυμπιακός. 

Διάβασε κι αυτό

Η Emma Stone σε παιχνίδι του Ολυμπιακού ήταν ό,τι πιο σουρεάλ έχουμε ζήσει εδώ και καιρό!

Οι προσπάθειες του πρύτανη ωστόσο να επικοινωνήσει με τον σκηνοθέτη δεν έχουν αποδώσει καρπούς, πράγμα λογικό, αν σκεφτούμε ότι έχει να ετοιμάσει και μια νέα ταινία με τίτλο ‘And’ και πρωταγωνιστές την Emma Stone και Willem Dafoe. Εφόσον το πανεπιστήμιο λάβει τη συγκατάθεσή του ωστόσο – κάτι που θεωρείται σχεδόν σίγουρο, όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται – ο πρύτανης θα προωθήσει τη σχετική εισήγηση στη Σύγκλητο για την τυπική επικύρωση του αιτήματος.

Παρά το γεγονός ότι δεν έχει γίνει καν η επικοινωνία με τον Έλληνα σκηνοθέτη, ο πρύτανης είναι πολύ αισιόδοξος και δηλώνει στο pelop.gr ότι η σχετική αναγόρευση του Γιώργου Λάνθιμου προβλέπεται να γίνει γύρω στις αρχές του καλοκαιριού του 2023. Ο ίδιος ακόμα, εκτιμά ότι το γεγονός θα τραβήξει τα βλέμματα τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, μιας και μιλάμε για ένα διεθνές όνομα, με την ταινία του «Η Ευνοούμενη» να έχει βραβευτεί με Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου, ενώ ήταν υποψήφια και στην κατηγορία καλύτερης σκηνοθεσίας

Από τις πιο πολυσυζητημένες δουλειές του ωστόσο, είναι ο «Κυνόδοντας», που μαζί με την υποψηφιότητα για το Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας 2010, έχει λάβει διάφορες γνώμες απ’ όσους την είδαν. Το σίγουρο είναι ότι δεν αποτελεί πρόταση για όλα τα γούστα. «Ο Αστακός» είναι άλλος ένας δημοφιλής τίτλος, ο οποίος κατέκτησε το Βραβείο Κριτών του Φεστιβάλ Καννών το 2015.

Το όνομα του Έλληνα σκηνοθέτη λοιπόν, θα προσέδιδε κύρος στο Πανεπιστήμιο Πατρών, το οποίο δείχνει αποφασισμένο να τον χρίσει επίτιμο διδάκτορά του.

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Υποτροφίες COSMOTE: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για πρωτοετείς φοιτητές με οικονομικές και κοινωνικές δυσκολίες!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Όλο και περισσότεροι νέοι αδιαφορούν για το πτυχίο γιατί δεν τους καλύπτει η τριτοβάθμια εκπαίδευση!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

«Διαμόρφωσε το μέλλον σου»: Το Athens Science Festival επιστρέφει να εμπνεύσει μαθητές και φοιτητές!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Από τσίμπημα μολυσμένου κουνουπιού πέθανε η 20χρονη φοιτήτρια Εμπορικού Ναυτικού!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET