ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Το ΠΑΔΑ εμπνέεται από το ΠΑΜΑΚ και φέρνει τη δική του εφαρμογή με όλα τα αναγκαία!

Who's next?

Neopolis Team

2 Φεβρουαρίου, 2023

ROBIN WORRALL

Θυμάστε όταν ζηλεύαμε το ΠΑΜΑΚ για την εφαρμογή που έφερε στους φοιτητές του, κάνοντας πιο εύκολη τη ζωούλα τους; Την ίδια ώρα καλούσαμε τα υπόλοιπα πανεπιστήμια να υιοθετήσουν την ιδέα, γιατί έχουμε κουραστεί να χανόμαστε στους λαβύρινθους που ονομάζονται «σελίδες Σχολών».

Το ΠΑΔΑ είναι ένα από αυτά που εισάκουσαν τις επιθυμίες μας, αφού λίγους μήνες μετά την καινοτομία του Παν/μίου Μακεδονίας, ακολουθεί το παράδειγμά του και «μπαίνει» στα κινητά των φοιτητών σαν μία εφαρμογή που παρουσιάζει απλά και οργανωμένα όλα τα αναγκαία.

Μέσω του ‘iamUNIWA’, όπως ονομάζεται, οι φοιτητές του Παν/μίου Δυτικής Αττικής θα μπορούν να ενημερώνονται για τις σπουδές και να λαμβάνουν όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται για την καθημερινή τους παρουσία στο Ίδρυμα.

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων παρέχει:

πρόγραμμα μαθημάτων και εξεταστικής για κάθε σχολή

σύνδεση με την πλατφόρμα παρουσίασης βαθμών και αιτήσεων προς γραμματείες, με τις υπηρεσίες της βιβλιοθήκης και με ιστοσελίδα αίτησης για λήψη βιβλίων

παρουσίαση του μενού του εστιατορίου, των στοιχείων του ακαδημαϊκού προσωπικού, των αιθουσών μαθημάτων, των δικαιολογητικών για εισαγωγή πρωτοετών αλλά και ορκωμοσιών

 φοιτητική μέριμνα

καθώς και σύνδεση με όλες τις λοιπές υπηρεσίες και φοιτητικούς συλλόγους του Πανεπιστημίου.

Η ιδέα του ‘iamUNIWA’ αποτελεί έμπνευση από την εφαρμογή ‘myUoM’ του ΠΑΜΑΚ, που υλοποίησαν μέλη της ομάδας opensourceUoM. Φοιτητές, λοιπόν, του αντίστοιχου τμήματος από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, την προσάρμοσαν στις δικές τους ανάγκες και προτιμήσεις για να δημιουργήσουν τη δική τους εκδοχή.

Πιο αναλυτικά, μία νεοσύστατη ομάδα φοιτητών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, υπό την επίβλεψη του επίκουρου καθηγητή του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και Υπολογιστών του ΠΑΔΑ, Χρήστου Τρούσσα, ήρθαν σε επαφή με την ομάδα opensourceUoM και χρησιμοποίησαν το project myUoM που διατίθεται ελεύθερα για όλους στο gitlab. Η εφαρμογή, διατίθεται με άδεια χρήσης MIT, μια άδεια ελεύθερου λογισμικού που δημιουργήθηκε στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασσαχουσέτης, και η εφαρμογή μπορεί να υιοθετηθεί δωρεάν και από τα άλλα Πανεπιστήμια της χώρας.

Η ομάδα opensourceUoM αναφέρει πως είναι εξαιρετικά χαρούμενη που βλέπει το project που η ίδια ξεκίνησε να εξελίσσεται με τον καιρό και να διαδίδεται και σε άλλα πανεπιστήμια, βοηθώντας έτσι περισσότερους φοιτητές να ανταπεξέρχονται στις ακαδημαϊκές τους δραστηριότητες παρέχοντάς τους ευκολότερη πρόσβαση σε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.

Κι εμείς είμαστε χαρούμενοι που το βλέπουμε να παίρνει μεγαλύτερη διάσταση με τον καιρό κι ελπίζουμε κι άλλα πανεπιστήμια να κάνουν join in στην παρέα. Ωστόσο, για να έχει νόημα κάτι τέτοιο όσον αφορά τις ανακοινώσεις τουλάχιστον, πρέπει και οι ίδιες οι σχολές να είναι αποφασισμένες να τις δημοσιεύουν όσο το δυνατόν πιο έγκαιρα (ξεκάθαρη μπηχτή για την πρόσφατη αναβολή εξετάσεων τελευταία στιγμή λόγω κακοκαιρίας)!

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Υπουργείο Παιδείας: Ξεκινούν από σήμερα οι εγγραφές των πρωτοετών στα πανεπιστήμια!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Φοιτητές Πολυτ. Κρήτης: «Δεν πάει άλλο – Η κατάσταση με τη φοιτητική στέγη έχει ξεφύγει!»

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου για το 2024 – Τα ελληνικά ΑΕΙ που βρέθηκαν στη λίστα!

UNI LIFE & TIPS

Ζητήσαμε από το ChatGPT να κάνει roast τα ελληνικά πανεπιστήμια και ο bro δεν λογάριασε τίποτα!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET