ΕΛΛΑΔΑ

Το νησί της Ελλάδας με τα καθαρότερα νερά στον κόσμο δεν ανήκει στις mainstream επιλογές!

Ήρθε η στιγμή να το βάλεις στις επιλογές σου! #summerloading

Neopolis Team

22 Μαΐου, 2024

Μπήκαμε αισίως σε αυτή την περίοδο του έτους, όπου μιλάμε για καθαρές παραλίες, ιδανικούς προορισμούς και καλοκαιρινά τοπία. Life is worth living again!

Με τον Ιούνιο λοιπόν να απέχει ελάχιστες μέρες, είναι μια καλή ώρα (ίσως και να αργήσαμε λίγο), να δούμε τι θα κάνουμε φέτος από διακοπές. Η εαρινή εξεταστική έχει καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες να μας ξενερώσει – και το έχει καταφέρει εν μέρει – αλλά δεν πτοούμαστε. Το νησάκι δεν ακυρώνεται, ό,τι και να λέτε.

Η ερώτηση δεν είναι «θα πάμε φέτος νησί;», αλλά «σε ποιο νησί θα πάμε φέτος;», κι εκεί πια τα πράγματα δυσκολεύουν. Οι επιλογές είναι πολλές, τα γούστα επίσης, γεγονός που οδηγεί σε πολύωρο συμβούλιο με την παρέα για την τελική απόφαση. Κι αυτή δεν είναι πάντα ικανοποιητική για όλους.

Για να βγούμε από την άβολη θέση τού να προτείνουμε προορισμούς και να τσακωθούμε (στανταράκι), λέμε να αφήσουμε στο Travel + Leisure να κάνει τη δουλειά για εμάς. Το ταξιδιωτικό περιοδικό ασχολείται συχνά με τη χώρα μας, προσφέροντας προτάσεις για φαγητό, εξερεύνηση και μπάνια, τόσο στους ξένους τουρίστες όσο και στους ντόπιους.

Αυτή τη φορά, μας λέει να δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης στην Κίμωλο και δε θα χάσουμε!

Όπως αναφέρει στο σχετικό άρθρο του, «ένας λόγος που ο κόσμος επιλέγει να κάνει τις διακοπές του στη μεσογειακή χώρα, είναι τα πεντακάθαρα νερά της. Για την ακρίβεια, υπάρχει μια παραλία στην Ελλάδα που αποτελεί σπίτι των καθαρότερων νερών στον κόσμο»!

Το όνομά της είναι Πρασσά και η πρώτη της θέση προέκυψε αφού πρώτα μπήκε στη λίστα με τις 50 παραλίες που διαθέτουν τα καθαρότερα νερά παγκοσμίως. Στη συνέχεια, έγινε περαιτέρω ανάλυση, με το ταξιδιωτικό πρακτορείο να υπολογίζει τη βαθμολογία κάθε παραλίας με βάση το ποσοστό των κριτικών που αναφέρουν «καθαρά νερά» (η πρώτη σημείωσε ποσοστό 43,56%). Συνολικά, εξετάστηκαν πάνω από 2,4 εκατομμύρια κριτικές για να βρεθούν εν τέλει στην πρώτη θέση τα Πρασσά στην Κίμωλο.

Στο Travel + Leisure τονίζεται ακόμα ότι «η πλειοψηφία των κορυφαίων παραλιών στον κόσμο για τα καθαρά νερά βρίσκονται στην Ελλάδα». Μερικές ακόμα ελληνικές συμμετοχές στο top5 είναι η παραλία Γεννάδι (Ρόδος), Άγιος Δημήτριος και Αγία Άννα (Νάξος).

Ωστόσο, η Κίμωλος αποτελεί μια πολύ decent επιλογή γενικότερα και το γεγονός ότι διαθέτει την καθαρότερη παραλία, δίνει απλά έξτρα μπόνους. Οπότε we have a winner!

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Φεγγάρι της Φράουλας: Το καλοκαίρι ξεκινάει και επίσημα με εντυπωσιακή Πανσέληνο στον ουρανό!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2024: Πολύ υψηλά τα ποσοστά γραπτών κάτω από τη βάση σε τρία μαθήματα!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2024: Έχουμε την ημερομηνία ανακοίνωσης των βαθμολογιών και των βάσεων!

ΕΛΛΑΔΑ

Έρχεται Ελλάδα για συναυλία ο Baby Lasagna, aka ο νικητής του κοινού στην Eurovision!

ΕΛΛΑΔΑ

Οι περισσότεροι νέοι στην Ελλάδα ζουν με τους γονείς τους μέχρι τα 34, δεν έχουν κι άλλη επιλογή!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες: Μαθηματικά, Φυσική και Ιστορία ρίχνουν τις βάσεις – Οι πρώτες εκτιμήσεις!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET