Τιβί

Το Netflix θα δείξει στον κόσμο τι εστί Μαρία Καβογιάννη κι αυτή είναι η μεγαλύτερη νίκη!

Τέτοιο ταλέντο αξίζει κάθε αναγνώριση!

Αλεξάνδρα Κουτσούκου

11 Νοεμβρίου, 2022

Πανηγυρίσαμε την είσοδο του ‘Maestro’ στο Netflix για πολλούς λόγους. Από τη μία, μας περνάει επιτέλους αυτή η πατριωτική φαγούρα να δούμε μια ελληνική παραγωγή στην πλατφόρμα (από τη στιγμή μάλιστα που χαρακτηρίζεται από multiculti περιεχόμενο), κι από την άλλη συμβαίνει με μια σειρά τέτοιου επιπέδου, δια χειρός Χριστόφορου Παπακαλιάτη.

Βαρεθήκατε να το διαβάζετε, το ξέρω, αλλά η σκηνοθεσία, η φωτογραφία, οι ηθοποιοί, είναι όλα top tier – ειδικά για τα ελληνικά δεδομένα – και άρα η ιδανική εκπροσώπηση της χώρας μας στην streaming πλατφόρμα.

Ένα ακόμα μεγάλο καλό που θα βγει απ’ αυτή την ιστορία, είναι ότι ο κόσμος θα γνωρίσει τον μύθο της Μαρίας Καβογιάννη (και είμαστε πολύ που κάναμε αυτή τη σκέψη)!

Ο εθνικός θησαυρός της υποκριτικής, η ηθοποιός που δε σταματά να μας αφήνει άφωνους σε κάθε της σκηνή, είτε αυτή είναι δραματική είτε κωμική, θα δει ξανά το ταλέντο της να βγαίνει εκτός συνόρων χάρη στον Παπακαλιάτη (όπως έκανε με το «Ένας Άλλος Κόσμος») κι ελπίζουμε να εκτιμηθεί όπως της αξίζει.

Μπορεί ο ρόλος της στο ‘Maestro’ να μην είναι κεντρικός, ζωντανεύει όμως στη μικρή οθόνη ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα της Ελλάδας: την ενδοικογενειακή βία και το αδιέξοδο που συναντά μια γυναίκα-μητέρα, ειδικότερα σε κλειστές κοινωνίες. Και το κάνει τόσο άψογα, που έφερε γυναίκες κοντά της στην πραγματική ζωή, οι οποίες είτε της στέλνουν μηνύματα είτε την πλησιάζουν από κοντά μετά τις σκηνές ξυλοδαρμού.

Η ίδια παραδέχτηκε ακόμα σε συνέντευξή της στο «Πάμε Δανάη», πως επηρεάζεται πολύ από τους ρόλους, για αυτό μάλλον και τους ερμηνεύει τόσο καλά.

Επηρεάζομαι πολύ συναισθηματικά από τους ρόλους. Μετά πρέπει να πατήσεις ένα κουμπί για να μην υπάρχει αυτό μέσα σου. Στη σκηνή με την ενδοοικογενειακή βία στο ‘Maestro’ έφερα βιώματα των γυναικών που το έχουν υποστεί όλο αυτό. Ο θόρυβος της αλυσίδας και ότι αυτό μπορεί να συμβαίνει στα αλήθεια σε κάνουν να νιώσεις αυτόν τον τεράστιο πόνο που νιώθουν αυτοί οι άνθρωποι. Υπήρξαν γυναίκες που με πλησίασαν ή μου έγραψαν μετά από αυτή τη σκηνή και έμεινα άφωνη. Εύχομαι αυτές οι σκηνές που εμείς παριστάναμε ότι ζήσαμε την βία να ήταν στην πραγματικότητα ψεύτικες, να μην το βιώνει κανείς.

Στο χθεσινό επεισόδιο την απολαύσαμε να δίνει ξανά ρεσιτάλ σε σκηνές όπου κακοποιείται από τον σύζυγό της, κάνει μια ευαίσθητη κουβέντα με το γιο της, καθώς επίσης πιάνει τον άντρα της να παρενοχλεί ένα νεαρό κορίτσι, και από τότε που μάθαμε τα νέα για το Netflix, η πρώτη σκέψη που κάναμε σε κάθε μία από αυτές ήταν ότι το ταλέντο που παρακολουθούμε μπροστά μας, θα έχουν την ευκαιρία να το παρακολουθήσουν και άλλοι.

Είμαστε τυχεροί που ζούμε την εποχή όπου μια τέτοια ηθοποιός φτιάχνει το legacy της κι απλά δεν το ξέρουμε.

FUN ZONE

EVENTS

Θεσσαλονίκη: Σήμερα η φωταγώγηση του δέντρου, με Πέτρο Ιακωβίδη επί σκηνής!

BINGE WATCHING

To ντοκιμαντέρ του Χάρι και της Μέγκαν θα κάνει το Buckingham Palace να κλάψει!

PLACES TO BE

Το ΚΠΙΣΝ μπαίνει σε xmas mood – Σήμερα η φωταγώγηση και η έναρξη των εκδηλώσεων!

EVENTS

Christmas is coming to town: Αύριο η φωταγώγηση του δέντρου με συναυλία της Τάμτα!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET