BINGE WATCHING

To Netflix φέρνει το remake της πρώτης ταινίας Pokémon και η νοσταλγία μας βάρεσε κόκκινο!

Gotta Catch 'Em All!

Default avatar

Γιάννης Μπελεσιώτης

23 Ιανουαρίου, 2020

I wanna be the very best, like no one ever was…

Καταφέρνει κάποιος άλλος στίχος να σου ξυπνάει τόσες ευχάριστες αναμνήσεις από την παιδική σου ηλικία; Τότε που όλα ήταν πιο αθώα και είχαμε μηδέν υποχρεώσεις. Μια εποχή που δεν ήταν καθόλου περίεργο να τρώμε παγωτό σε σχήμα πατούσας και που διαθέταμε άπειρο ελεύθερο χρόνο για να παρακολουθήσουμε όλες εκείνες τις σειρές που λατρεύαμε στην τηλεόραση. Πόση νοσταλγία.

Το Netflix λοιπόν, σαν να διάβασε τη σκέψη μας και είπε να μας προσφέρει αυτό που τόσο θέλουμε: Μία νέα, ανανεωμένη έκδοση της πρώτης ταινίας Pokémon. 

Η αλήθεια είναι πως όταν επιστρέφουμε νοερά σε εκείνα τα χρονιά, κατευθείαν το μυαλό μας πάει στα anime που βλέπαμε κάθε πρωί. Ένα από αυτά, κι ο αγαπημένος Ash με τον pika pika Pikachu, που μας κρατούσαν συντροφιά τόσο στην τηλεόραση όσο και στο game boy. Καταλαβαίνετε δηλαδή ότι το νέο «Pokemon: MewTwo Strikes back – Evolution» που θα κυκλοφορήσει στη λατρεμένη πλατφόρμα, θα το τιμήσουμε σίγουρα.

Το remake έχει γίνει με τη χρήση CGI, ακολουθώντας το ρεύμα της εποχής, ενώ από εκεί και πέρα τα περισσότερα πράγματα θα παραμείνουν πιστά στην αρχική ταινία. Με άλλα λόγια, θα μπορείς να ετοιμάσεις το γάλα με το καοτόνικ σου, να ξαπλώσεις στον καναπέ και να βρεθείς κάτι παραπάνω από μια δεκαετία πίσω, παρακολουθώντας Pokémon στην τηλεόραση.

Το story, όπως είπα, είναι πάνω κάτω το ίδιο.

Αυτό ακολουθεί τον Ash Ketchum και την παρέα του όταν άθελά τους μπλέκονται στην προσπάθεια του θρυλικού Mewtwo για εκδίκηση. Η ταινία χρονικά διαδραματίζεται ανάμεσα στα γεγονότα της σειράς και να είσαι σίγουρος πως θα δεις όλα τα γνώριμα σου πρόσωπα. Τον πρωταγωνιστή μας συνοδεύουν οι Brock, Misty και το πιο αγαπησιάρικο Pokémon έβερ, ο Pikachu. Φυσικά μέσα σε όλα αυτά, δε γίνεται να λείπει η ομάδα Πύραυλος, που είναι γρήγορη σαν αστραπή.

Από το πρώτο διαθέσιμο τρέιλερ καταλαβαίνουμε πως θα δούμε γνώριμες καταστάσεις, με πρώτη και κύρια τη δημιουργία του Mewtwo, ενώ έπειτα θα μεταβούμε στο σημείο που διασταυρώνεται με την ομάδα μας.

Το πιο ενδιαφέρον κομμάτι σίγουρα για όλους, αποτελεί η απεικόνιση των Pokemon. Φυσικά τα γραφικά δε γίνεται να είναι ίδια με του 1998, με το  CGI να αναλαμβάνει το δικό του κομμάτι. Δε θα φτάνουν στο σημείο του «Detective Pikachu» προφανώς, αλλά θα είναι λίγο πιο κοντά σε εκείνο της Pixar. Από την άλλη, οι παραγωγοί ελπίζουν η νέα ταινία να πάει το ίδιο καλά με αυτή του 1998, καθώς ξεπέρασε τα 85 εκατομμύρια δολάρια σε εισπράξεις. Μετά από εκείνη έγιναν 21 ακόμη προσπάθειες, αλλά καμία δεν έφτασε κοντά σε αυτό το ποσό.

Το «Pokémon: MewTwo strikes back-Evolution», θα στριμάρει στις 27 Φεβρουάριου, τις μέρες δηλαδή που αποτελούν μία επετειακή περίοδο για το φρανσάιζ, καθώς είναι ο μήνας που βγήκαν τα Pokémon Red και Green το 1996. Λίγο υπομονή λοιπόν, για να έχουμε στα χέρια μας κάτι που σημάδεψε τα παιδικά μας χρόνια με τον καλύτερο τρόπο και αποτελεί ακόμη και σήμερα μία τέλεια αναφορά στην αληθινή φιλία.

FUN ZONE

Μουσική

TΙΜΕ: Η Taylor Swift είναι η πρώτη γυναίκα που βγαίνει «Πρόσωπο της Χρονιάς» για 2η φορά!

BINGE WATCHING

Ο ‘Kevin’ απέκτησε αστέρι στο Walk of Fame και η «μαμά» του ήταν εκεί να τον καμαρώσει!

BINGE WATCHING

Η «Φόνισσα» της Εύας Νάθενα είναι ο ελληνικός κινηματογράφος στα καλύτερά του!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET