fbpx

Το Murder Corner είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει αυτή τη στιγμή στο ελληνικό YouΤube!


Έχετε αντιληφθεί κι εσείς πως το τελευταίο διάστημα οι YouTubers ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια;

Και εντάξει παιδιά, δεν είναι καθόλου περίεργο ή κατακριτέο να θέλει κάποιος να δοκιμάσει νέα πράγματα και κυρίως αυτά της εποχής, αλλά το κακό ξεκινάει και τελειώνει όταν δυσκολεύεται να ξεχωρίσει τα δυνατά απ’ τα αδύνατά του σημεία. Να ανεβάζει, δηλαδή, βίντεοπατάτες, μόνο και μόνο γιατί πιστεύει ότι μπορεί να βγάλει κάποια στιγμή χρήματα από αυτό ή γιατί απλά θέλει να γίνει γνωστός με το λάθος τρόπο.

Τέλος πάντων, σκοπός αυτού του άρθρου δεν είναι να κουνήσω το δάχτυλο επιδεικτικά σ’ αυτά τα άτομα (άλλωστε, ποια είμαι εγώ να κρίνω;), αλλά να αναφερθώ σε μία μόνο, τη Μαρία Βασιλικού.

Η 25χρόνη δεν είναι φρέσκια στον ιντερνετοχώρο, ωστόσο εδώ και κάμποσο καιρό έχει δημιουργήσει στο κανάλι της κάτι πρωτότυπο, που δεν κρατήθηκα να μη μιλήσω γι’ αυτό. Πρώτον, γιατί έχω κολλήσει, και δεύτερον, γιατί έχει φτιάξει όντως μια ωραία γωνιά στο ελληνικό ΥouΤube, που τόσο έλειπε.

Και όπως διαβάσατε και στον τίτλο, ο λόγος γίνεται για το «Murder Corner».

Όταν με ρώτησαν «έχεις δει καθόλου το Murder Corner;» όχι μόνο δεν ήξερα τι ήταν, αλλά νόμιζα ότι μου μιλούσαν για σειρά στο Netflix και όχι για επεισόδια στο YouTube. Πληκτρολόγησα αμέσως τις δύο αυτές λεξούλες, είναι και η φύση της δουλειάς μου τέτοια άλλωστε, που η αναζήτηση στο διαδίκτυο είναι αυτό που κάνω σχεδόν όλη μέρα, και έπεσα πάνω στο πρώτο βίντεο με τίτλο «40 Mέρες Kόλασης».

Ξεπέρασα το σοκ της ιστορίας και προχώρησα σε ένα άλλο βίντεο, στη συνέχεια ήρθε το επόμενο, μετά άλλο ένα, ε και ξέρετε τώρα πώς πάνε αυτά…

Καταπώς φαίνεται, ο περισσότερος κόσμος έχει αγαπήσει αυτό της το εγχείρημα. Να είναι ο σωστός δομημένος λόγος της; Το έξυπνο χιούμορ της; Το γεγονός ότι όλοι ψοφάμε να μαθαίνουμε για εγκλήματα παρόλο που μας σηκώνεται η τρίχα από την ανατριχίλα; Μάλλον όλα αυτά μαζί είναι ο λόγος που η Βασιλικού έχει αποκτήσει τόσο πιστό κοινό που περιμένει με αγωνία το επόμενο βίντεο, με όλα εκείνα τα εγκλήματα που συγκλόνισαν τον πλανήτη. Και από τέτοια, ουουου, άλλο τίποτα.

Στην εκπομπή που έχει ξεκινήσει, λοιπόν, η ίδια κρατάει κωμικό χαρακτήρα, όχι γιατί ένα έγκλημα μπορεί να είναι ποτέ αστείο, αλλά γιατί θέλει να αντιμετωπίζει κάτι τόσο σοβαρό με το χιούμορ της (όπως προείπα). Και θεωρώ, ότι αυτό είναι και το κλειδί της «επιτυχίας» του Murder Corner.

Τα εξηγεί πάντως πολύ καλύτερα η ίδια ΕΔΩ.

FUN FACT (που λέει και η ίδια): Ομολογώ, πως όταν είχα ξεκινήσει να την παρακολουθώ, κάτι με χαλούσε σε εκείνη. Τη θεωρούσα κάπως σνομπ και αδιάφορη, γεγονός που πλέον το αιτιολογώ ως ότι απλά δεν μου άρεσαν τα βίντεο της και δατς ολ.

Όπως και να ‘χει, απ’ το να βλέπω στο yt βίντεο με τίτλο «βγήκα βόλτα με το αγόρι μου» ή «έκπληξη στο αγόρι μου» ή «το αγόρι μου με βάφει» προτιμώ να μαθαίνω για εγκλήματα κι ας σοκάρομαι κάθε φορά.

Keep going Vasilikou!

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET