ΚΟΥΛΟΥΠΟΥ

Αυτό είναι το κτίριο που βραβεύτηκε ως το καλύτερο του κόσμου για το 2015. Πραγματικά εκπληκτικό!

Στον εκθεσιακό χώρο του λαμπερού Marina Bay Sands Resort στη Σιγκαπούρη, συγκεντρώθηκαν πάνω από 2.000 αρχιτέκτονες από τις κορυφαίες εταιρίες του κόσμου για να παρουσιάσουν τα σχέδιά τους. Το φεστιβάλ Παγκόσμιας Αρχιτεκτονικής είναι κάτι περισσότερο από μια έκθεση-βιτρίνα. Είναι μια ευκαιρία για τη βιομηχανία να αναγνωρίσει τους κορυφαίους αρχιτέκτονες. Για τρεις ημέρες, αρχιτέκτονες από όλο […]

Neopolis Team

8 Νοεμβρίου, 2015

Στον εκθεσιακό χώρο του λαμπερού Marina Bay Sands Resort στη Σιγκαπούρη, συγκεντρώθηκαν πάνω από 2.000 αρχιτέκτονες από τις κορυφαίες εταιρίες του κόσμου για να παρουσιάσουν τα σχέδιά τους.

Το φεστιβάλ Παγκόσμιας Αρχιτεκτονικής είναι κάτι περισσότερο από μια έκθεση-βιτρίνα. Είναι μια ευκαιρία για τη βιομηχανία να αναγνωρίσει τους κορυφαίους αρχιτέκτονες.

entupwsiako ktirio1

Για τρεις ημέρες, αρχιτέκτονες από όλο τον κόσμο παρουσιάζουν τις ιδέες τους σε ζωντανό κοινό μέσα σε 20 λεπτά με την ελπίδα να εντυπωσιάσουν τους κριτές και το ακροατήριο.

Για φέτος υπήρχαν 31 κατηγορίες και 338 συμμετοχές.

Κτίριο της Χρονιάς

Η κορυφαία διάκριση του 2015, το πολυπόθητο “Παγκόσμιο Κτίριο της Χρονιάς” απονεμήθηκε σε μια φιλόδοξη οικιστική κατασκευή στη Σιγκαπούρη. Εμπνευστές οι Γερμανοί OMA Buro Ole Scheeren, με έδρα την Ολλανδία.

entupwsiako ktirio2

Η δομή μικτής χρήσης βρίσκεται μέσα σε μια καταπράσινη περιοχή στις νότιες πλαγιές της πόλης, και ισχυρίζεται ότι αμφισβητεί τις παραδοσιακές αντιλήψεις για το τι σημαίνει να ζεις σε μια σύγχρονη μητρόπολη.

Αντί να κατασκευαστεί προς τα πάνω – όπως συμβαίνει συχνά – η διεμπλοκή (όπως υποδηλώνει η ονομασία της) επεκτείνεται προς τα έξω, μέσα από ένα επεκτατικό διασυνδεδεμένο εξαγωνικό πλέγμα των διαμερισμάτων που ενσωματώνονται με το φυσικό περιβάλλον.

Ο Eric Chang, συνεργάτης της Buro Ole Scheeren, δήλωσε ότι η εταιρεία ήθελε να αντιληφθούμε το σχεδιασμό ως κάτι περισσότερο από ένα χωριό: «Είναι ένα έργο μεγάλης κλίμακας – είναι 170.000 τετραγωνικά μέτρα και μπορεί να φιλοξενήσει 1.040 ανθρώπους».

Υπάρχει πλήρης αξιοποίηση των ελεύθερων χώρων, με μεγάλους κήπους οροφής, με μπαλκόνια και πισίνες υπερχείλισης που ενσωματώνουν μια ποικιλία αειφόρων χαρακτηριστικών.

Πηγή: TheToc.gr

ΤΙ ΑΛΛΑ;

Είναι viral

Άντρας μήνυσε γυναίκα με 3 εκατ. δολάρια, επειδή τον είχε χρόνια στο friendzone!

Είναι viral

Τύπος ξόδεψε 23.000$ σε στολή λύκου, για να απαλλαχθεί από τις ανθρώπινες σχέσεις!

ΤΙ ΑΛΛΑ;

Μηχανολόγοι ΕΜΠ: Με φακούς έδωσαν σήμερα εξεταστική οι φοιτητές λόγω κακοκαιρίας!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET