ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ

Μία ακόμη αλλαγή από το Instagram κι αυτήν τη φορά του βγάζουμε το καπέλο!

Όπως έχουμε ξαναγράψει, το Instagram το τελευταίο διάστημα έχει προχωρήσει σε μια σειρά από αλλαγές στις λειτουργίες τού προκειμένου να γίνει πιο εύχρηστο και ‘διασκεδαστικό’. Τώρα, με ένα νέο φίλτρο, επιδιώκει να βάλει τέλος στο bullying. Ήταν καιρός, θα πούμε εμείς. Με επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε την περασμένη Τρίτη, το κοινωνικό δίκτυο που χρησιμοποιείται και […]

Neopolis Team

8 Μαΐου, 2018

Όπως έχουμε ξαναγράψει, το Instagram το τελευταίο διάστημα έχει προχωρήσει σε μια σειρά από αλλαγές στις λειτουργίες τού προκειμένου να γίνει πιο εύχρηστο και ‘διασκεδαστικό’. Τώρα, με ένα νέο φίλτρο, επιδιώκει να βάλει τέλος στο bullying. Ήταν καιρός, θα πούμε εμείς.

Με επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε την περασμένη Τρίτη, το κοινωνικό δίκτυο που χρησιμοποιείται και από μικρές ηλικίες, σκοπεύει να κρύβει όλα εκείνα τα σχόλια που εμπεριέχουν προσβλητικό περιεχόμενο, προσωπική επίθεση και απειλή. Μάλιστα, το Instagram θα ειδοποιείται πια για τέτοιους είδους επαναλαμβανόμενες ‘επιθέσεις’ προκειμένου να προχωρά στα αντίστοιχα δραστικά μέτρα.

Στόχος της νέας υπηρεσίας της εφαρμογής, όπως δήλωσε ο συνιδρυτής Kevin Systrom, είναι να γίνει το Instagram ένα ασφαλές μέρος για προσωπική έκφραση και ελευθερία, αλλά και να ενθαρρύνει με αυτό τον τρόπο την καλοσύνη μεταξύ των χρηστών.

Είναι γεγονός, άλλωστε, πως τα προσβλητικά και κακεντρεχή σχόλια είναι ικανά να επηρεάσουν την ψυχολογία των χρηστών αλλά κυρίως το πώς σκέφτοναι οι ίδιοι να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή μελλοντικά.

Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που το instagram θέλει να βάλει ένα τέλος στο bullying. Το περασμένο καλοκαίρι πολλοί χρήστες είχαν αναφέρει πως τα τοξικά σχόλια τους αποθαρρύνουν από την εφαρμογή. Για να το αντιμετωπίσει αυτό, η εταιρεία εισήγαγε ένα φίλτρο που αυτόματα μπλοκάρει τα επιθετικά σχόλια. Μπορεί κάποιος να το ενεργοποιήσει ή απενεργοποιήσει από τις ρυθμίσεις της εφαρμογής στην επιλογή ‘Έλεγχος Σχολίων’.

Η διαφορά είναι πως τώρα θα λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα από το instagram, όπως ενδεχομένως η διαγραφή του χρήστη από την εφαρμογή.

 

ΕΛΛΑΔΑ

Ζάκυνθος: Κλειστό το Ναυάγιο όλο το καλοκαίρι λόγω κινδύνου κατολισθήσεων!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET