ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

8 λόγοι για τους οποίους κάθε φοιτητής οφείλει να πάει Erasmus!

Για τους περισσότερους φοιτητές το Erasmus είναι όνειρο ζωής. Όσοι μάλιστα έχουν πάει Εrasmus το περιγράφουν ως μία αξέχαστη και μοναδική εμπειρία, την οποία θα ήθελαν οπωσδήποτε να ξαναζήσουν. Προσωπικά, μέχρι τώρα δεν έχω γνωρίσει κανένα που να το έχει μετανιώσει. Και πράγματι, το Erasmus έχει αδιαμφισβήτητα πλεονεκτήματα. • Eίναι μία ευκαιρία που ίσως να […]

Default avatar

Guest Author

5 Νοεμβρίου, 2015

Για τους περισσότερους φοιτητές το Erasmus είναι όνειρο ζωής. Όσοι μάλιστα έχουν πάει Εrasmus το περιγράφουν ως μία αξέχαστη και μοναδική εμπειρία, την οποία θα ήθελαν οπωσδήποτε να ξαναζήσουν. Προσωπικά, μέχρι τώρα δεν έχω γνωρίσει κανένα που να το έχει μετανιώσει. Και πράγματι, το Erasmus έχει αδιαμφισβήτητα πλεονεκτήματα.

• Eίναι μία ευκαιρία που ίσως να μην σου ξαναδοθεί. Πότε θα έχεις ξανά την ευκαιρία να ταξιδεύεις και να σπουδάζεις ταυτόχρονα, χωρίς να έχεις το άγχος ακαδημαϊκών υποχρεώσεων, όπως για παράδειγμα ένα μεταπτυχιακό που θα πρέπει αναγκαστικά να κάνεις; Μάλλον ποτέ ξανά.

• Διευρύνεις τους ορίζοντές σου. Το Erasmus είναι μία φοβερή ευκαιρία για να έρθεις σε επαφή με καινούριους ανθρώπους, διαφορετικούς πολιτισμούς και νέες κουλτούρες. Βγαίνεις στο εξωτερικό, εκεί όπου τα περισσότερα διαφέρουν από τη δική μας χώρα. Καταλαβαίνεις και αποδέχεσαι το διαφορετικό. Οι περισσότεροι νέοι όταν ολοκληρώσουν την εμπειρία του Erasmus γυρνούν πίσω εμπλουτισμένοι με εμπειρίες που δεν θα είχαν αποκτήσει αλλιώς.

• Δοκιμάζεις τα όρια σου. Eίναι ένας τρόπος για να καταλάβεις και μερικά στοιχεία για τον χαρακτήρα σου, καθώς τεστάρεις και τον ίδιο σου τον εαυτό. Είναι η πρώτη φορά που πραγματικά είσαι μόνος σου σε μία ξένη χώρα, πρέπει να γίνεις κύριος του εαυτού σου, και να αναλάβεις ευθύνες. Γνωρίζοντας τη ζωή εκτός συνόρων αλλάζεις αρκετά, και αναθεωρείς ακόμη περισσότερα. Γίνεσαι περισσότερο ανεξάρτητος και αυτοδύναμος, ενώ παράλληλα διαπνέεσαι κι από έναν κοσμοπολίτικο αέρα.

• Αποκτάς πλεονεκτήματα ως μελλοντικός εργαζόμενος. Η παραμονή και οι σπουδές στο εξωτερικό είναι ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα στην αγορά εργασίας, που μπορούν να σου ανοίξουν περισσότερες πόρτες και να απογειώσουν το βιογραφικό σου. Παράλληλα, θα κάνεις καλή εξάσκηση των αγγλικών σου, ενώ θα έχεις τη δυνατότητα να μάθεις τη γλώσσα της χώρας στην οποία σπουδάζεις. Όλα αυτά είναι πολύ ισχυρά όπλα για την αγορά εργασίας.

• Γνωρίζεις διαφορετικούς ανθρώπους και κάνεις νέες φιλίες. Έρχεσαι σε επαφή με άτομα απ’ όλο τον κόσμο. Ίσως να είναι καμιά φορά δύσκολο να συνεννοηθείς με κάποιον, ακόμη και στα αγγλικά, αλλά σίγουρα είναι πολύ διασκεδαστικό και παράλληλα αυτές οι μικρές δυσκολίες σας φέρνουν πιο κοντά. Είναι ένας τρόπος για να αποκτήσεις φίλους ακόμη και στην άλλη άκρη του κόσμου. Οι φοιτητές του Εrasmus είναι αρκετά ενωμένοι μεταξύ τους, καθώς αντιμετωπίζουν κοινά προβλήματα. Σε περίπτωση μάλιστα, που σταθείς τυχερός και γνωρίσεις κι άλλους Έλληνες θα νιώσεις ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια και οικειότητα.

• Ευχάριστο διάλλειμα. Είναι μία παύση από την καθημερινή ρουτίνα της σχολής. Όσο κι αν σε παθιάζει αυτό πους σπουδάζεις σίγουρα θα υπάρχουν μέρες που θα έχεις σκεφτεί «Βαριέμαι να πάω σήμερα στη σχολή, όλο τα ίδια και τα ίδια κάνουμε». Δεν γίνεται να τη λέω μόνο εγώ αυτή τη φράση! Όταν όμως, είσαι φοιτητής Erasmus δύσκολα θα βαρεθείς, καθώς κάθε μέρα συναντάς κάτι καινούριο. Κάθε μέρα είναι μία έκπληξη. ‘Ετσι, όταν γυρίσεις πίσω θα είσαι περισσότερο ανανεωμένος και πρόθυμος να συνεχίσεις τις σπουδές σου.

• Αποκτάς προσωπική άποψη για τα πανεπιστημιακά ιδρύματα του εξωτερικού. Ο μόνος τρόπος για να αποκτήσεις άποψη σχετικά με κάτι είναι μόνο εάν έρθεις σε επαφή μαζί του. Το πρόγραμμα Erasmus σου επιτρέπει να γνωρίσεις τον τρόπο λειτουργίας των πανεπιστημίων του εξωτερικού, να αποκτήσεις προσωπική εμπειρία και να αποφασίσεις με προσωπική κρίση, σχετικά με το μεταπτυχιακό σου, σε περίπτωση που θα ήθελες να το πραγματοποιήσεις στο εξωτερικό.

• Κάνεις ταξίδια. Ακόμη ένα θετικό στοιχείο του Erasmus είναι πως αποτελεί ένα είδος εναλλακτικού τουρισμού. Δεν υπάρχει περίπτωση να πας να σπουδάσεις σε μία ξένη χώρα και να μην επισκεφτείς και τις γύρω περιοχές.

Σε περίπτωση λοιπόν, που μέχρι πρότινος το Εrasmus σε άφηνε παγερά αδιάφορο ελπίζω να σε έπεισα και να το ξανασκεφτείς, σε περίπτωση που είσαι φοιτητής Erasmus σίγουρα θα ταυτίστηκες με ένα από τα παραπάνω, κι αν ετοιμάζεσαι να φύγεις στο εξωτερικό με το συγκεκριμένο πρόγραμμα σπουδών να είσαι σίγουρος ότι θα περάσεις αξέχαστα! Καλή διαμονή και καλές σπουδές!

 

OUR20s

DIGITAL

Η φοιτήτρια Σχολής Εμποροπλοιάρχων που έχει γίνει viral με την αγάπη της για τα πλοία!

DIGITAL

Οι 10 καλύτερες φοιτητικές στιγμές την εβδομάδα που μας πέρασε!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET