PLACES TO BE

Το Cine Paris ανοίγει μετά από 3 χρόνια και το καλοκαίρι μας αποκτάει ξανά νόημα!

Πάνω που πιστέψαμε ότι δε θα ξανανοίξει ποτέ!

Αλεξάνδρα Κουτσούκου

20 Απριλίου, 2023

Not to sound dramatic, αλλά τα τρία τελευταία καλοκαίρια έμοιαζαν πολύ κενά χωρίς το Cine Paris. Μεταξύ άλλων δηλαδή, το 2020 μας στέρησε έναν από τους πιο αγαπημένους θερινούς κινηματογράφους και το ακόμα χειρότερο είναι ότι τα ρολά δε ανέβηκαν ούτε τα επόμενα δύο καλοκαίρια. Έκανες την καθιερωμένη σου βόλτα στην Πλάκα και σε έπιανε ένα σφίξιμο όποτε περνούσες από εκεί και δεν μπορούσες να πάρεις το εισιτήριό σου να δεις μια ταινία με θέα την Aκρόπολη και το ηλιοβασίλεμα.

Για άτομο που προτιμάει το Cine Paris από το Θησείον, καταλαβαίνετε ότι πόνεσε αυτή η απώλεια…

Well, τα άσχημα ανήκουν πια στο παρελθόν, αφού ο ιστορικός κινηματογράφος της Πλάκας επιστρέφει φέτος ανακαινισμένος και φρέσκος, να μας φιλοξενήσει κάτι υπέροχες θερινές βραδιές στην ταράτσα του!

Το 2020, η ανακοίνωση του σινεμά ανέφερε: «Δυστυχώς, ο κινηματογράφος μας δεν θα λειτουργήσει την φετινή σεζόν, διότι θα γίνουν επιδιορθώσεις για την στατική μελέτη όχι μόνο του δικού μας κτιρίου, αλλά και ολόκληρης της πλατείας Κυδαθηναίων στην Πλάκα. Επιδιορθώσεις που ήταν προγραμματισμένες να γίνουν τον Μάρτιο, αλλά ζητήματα πολεοδομίας και γραφειοκρατίας τις καθυστέρησαν, με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν τώρα… Είναι μια εξέλιξη που μας στενοχωρεί αφάνταστα, αλλά δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά. Θα σας περιμένουμε την επόμενη χρονιά, με ανυπομονησία και αγάπη».

Τρία καλοκαίρια μετά, πιστέψαμε ότι το κλείσιμο ίσως να ήταν οριστικό τελικά… Ευτυχώς, το θέμα ήταν όντως οι εργασίες που λαμβάνουν χώρα από την κατασκευαστική εταιρία Anax Constructions, οι οποίες πλησιάζουν στην ολοκλήρωσή τους και θα επιτρέψουν στο Cine Paris να υποδεχτεί ξανά κόσμο ξεκινώντας από φέτος.

H εταιρεία έχει αναλάβει την ολική ανάπλαση του κτηρίου, από την πρόσοψή του, το ισόγειο όπου κάποτε στεγαζόταν το κέντρο διασκέδασης Ζυγός μέχρι και την ταράτσα όπου φιλοξενείται ο κινηματογράφος με θέα την Ακρόπολη, οπότε μπορούμε να αναμένουμε ένα ακόμη πιο όμορφο και ανανεωμένο σινεμά.

Όπως διαβάζουμε επίσης στο athinorama.gr, το Cine Paris ανήκει πλέον στο Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου, το οποίο και έχει αναλάβει την εξ ολοκλήρου ανακαίνισή του. Άνθρωποι του Ιδρύματος και ο κ. Χατζηιωάννου, δήλωσαν ότι προς το παρόν γίνονται συζητήσεις με διάφορους επιχειρηματίες από το χώρο του κινηματογράφου, για να αναλάβουν τη μίσθωση και την επαναλειτουργία του θερινού. Παράλληλα, στο προσεχές διάστημα θα ξεκαθαριστεί και η ακριβής ημερομηνία επαναλειτουργίας του κτηρίου, καθώς εξαρτάται από την ολοκλήρωση των εργασιών. Όπως επισημαίνεται ακόμα, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, ο εσωτερικός χώρος του ισογείου θα χρησιμοποιηθεί ως αίθουσα εκδηλώσεων για τις ανάγκες του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος Στέλιος Χατζηιωάννου και, επιπλέον, θα είναι διαθέσιμος για χρήση από άλλα φιλανθρωπικά ιδρύματα για τις εκδηλώσεις τους.

FUN ZONE

EVENTS

Το Red Bull Dance Your Style έρχεται στην πλατεία του Δημοτικού Θεάτρου στον Πειραιά!

BINGE WATCHING

Binge watch στην τριλογία του ‘The Bachelor’ μπορείτε να κάνετε από σήμερα στο Netflix!

EVENTS

Η KINITRO έρχεται με το Labyrinth of Trainings για να δημιουργήσει έναν κόσμο ισότητας χωρίς περιορισμούς

BINGE WATCHING

Μην περιμένετε την 3η σεζόν του Euphoria πριν το 2025, δε θα έρθει!

EVENTS

Στο AthensPride 2023 στις 10 Ιουνίου φωνάζουμε «Μια φορά και έναν καιρό…διεκδίκησα και πέτυχα»!

EVENTS

To Σymposio Festival επιστρέφει στις 28 Μαΐου για μία δυνατή συνάντηση γαστρονομίας και μουσικής.

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET