ΕΛΛΑΔΑ

Το Ασημένιο Βέλος αποσύρθηκε και το Αθήνα – Θεσσαλονίκη σε 3,5 ώρες, παραμένει όνειρο απατηλό!

Ασημένιο Βέλος ήταν και... έφυγε!

Neopolis Team

20 Σεπτεμβρίου, 2018

Ασημένιο Βέλος ήταν και… έφυγε!

Το υπερσύγχρονο τρένο που μας ήρθε από την Ιταλία και επρόκειτο να κάνει το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη σε 3,5 ώρες, επέστρεψε στη βάση του.

Να υπενθυμίσουμε πως όταν έφτασε στην Ελλάδα και παρουσιάστηκε για την άνεση και το χλιδάτο εσωτερικό του, κανείς δεν ανέφερε πως πρόκειται για μια κόπια αυτού που κάποια στιγμή θα έχουμε όντως. Εκτός των άλλων, μας πέταξαν και το τυράκι με το δοκιμαστικό δρομολόγιο από Θεσσαλονίκη για Κατερίνη, για να χειροκροτήσουμε όλοι εμείς το μεγαλείο.

Τελικά όμως, φάγαμε το ακυράκι μας, μιας και αφού παρουσιάστηκε στη ΔΕΘ σαν το μέλλον των ελληνικών σιδηροδρόμων, αντιλήφθηκαν οι ιθύνοντες πως οι υποδομές ακόμα δεν αντέχουν την υποστήριξή του. Και μάλιστα, δεν είναι βέβαιο ότι ο εκσυγχρονισμός των υποδομών θα επιτρέψει τη δρομολόγηση του στο ελληνικό δίκτυο, αφού υπάρχουν τεχνικά προβλήματα.

Είναι πλέον σύνηθες φαινόμενο στην Ελλάδα, να μας παρουσιάζουν ορισμένοι το… μέλλον και να θέλουν τα συγχαρητήρια και τα παλαμάκια, αλλά στο τέλος όλο κάτι πηγαίνει στραβά…

Η ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την επιστροφή του Ασημένιου Βέλους, είναι η εξής:

Το τραίνο ήρθε στην Ελλάδα προκειμένου να εκτελέσει δοκιμαστικά δρομολόγια επί του υπάρχοντος σιδηροδρομικού δικτύου. Η απόφαση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την παρουσίαση του συρμού στη ΔΕΘ ελήφθη στο πλαίσιο της επικείμενης αναβάθμισης των υπηρεσιών της εταιρείας, που θα υλοποιηθεί με την ολοκλήρωση των έργων υποδομής. Εξάλλου, οι καινοτομίες και εξαγγελίες μελλοντικών προϊόντων και υπηρεσιών είθισται να γίνονται στο πλαίσιο κλαδικών ή γενικών εκθέσεων.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ διαβεβαιώνει άπαντες ότι το τροχαίο υλικό που θα χρησιμοποιηθεί μετά την ολοκλήρωση των έργων υποδομής θα πληρεί όλες τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για την εκτέλεση των δρομολογίων στη διαδρομή Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Επίσης, σε ό,τι αφορά στο επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών εντός του συρμού, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ δηλώνει ότι ουδεμία «έκπτωση» πρόκειται να κάνει σε αυτές τις υπηρεσίες, που οι καλεσμένοι μας είχαν την ευκαιρία να βιώσουν στο πρώτο ταξίδι του «Ασημένιου Βέλους».

Στόχος μας παραμένει να γίνει το τραίνο «Πρώτη Επιλογή» στη μετακίνηση μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης και είμαστε απαρέγκλιτα προσηλωμένοι στον στόχο αυτόν.

 

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη γνωστός τράπερ που έχει απασχολήσει ξανά τις αρχές, για κατοχή μαχαιριού!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2023 ΕΠΑΛ: Πρεμιέρα με Νεοελληνική Γλώσσα – Τα θέματα και οι απαντήσεις!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Τελευταίο τσεκ πριν τις Πανελλήνιες – Τι επιτρέπεται και τι όχι να έχουν μαζί τους οι υποψήφιοι!

ΕΛΛΑΔΑ

Μαθήτριες τηλεφωνούν στη Ζωή για την Τράπεζα Θεμάτων, τους απαντάει κανονικά!

ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

12χρονος τελειώνει το πανεπιστήμιο με 5 πτυχία και γράφει ιστορία ως ο νεότερος απόφοιτος!

ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

Φοιτήτρια γέννησε και την επόμενη μέρα πήγε στην ορκωμοσία της, της βγάζουμε το καπέλο!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET