ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Υφ. Παιδείας: Τμήματα του Ελληνικού Μεσογειακού Παν/μίου θα χορηγούν integrated master!

Αναβαθμίσεις για το ΕΛΜΕΠΑ.

Neopolis Team

12 Απριλίου, 2021

Ο Υφ. Παιδείας, Άγγελος Συρίγος, ανακοίνωσε στη Βουλή την απονομή ενιαίου κι αδιάσπαστου τίτλου μεταπτυχιακών σπουδών (integrated master) επιπέδου 7 του Εθνικού και Ευρωπαϊκού Πλαισίου Προσόντων των τμημάτων Μηχανολόγων Μηχανικών, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών και Γεωπονικών Επιστημών του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛΜΕΠΑ).

Όπως είχαμε αναφέρει και πριν λίγους μήνες, 5 τμήματα είχαν ήδη ενταχθεί στη λίστα με εκείνα που χαρίζουν απευθείας τίτλους σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου, ενώ ανάμεσα σε αυτά που βρίσκονταν σε αναμονή, ήταν τμήματα του ΕΛΜΕΠΑ. 

Ο Υφυπουργός ανέφερε ότι μέχρι πρότινος δεν είχε περιέλθει στις υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας αίτημα του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου προκειμένου να αξιολογηθεί το Τμήμα Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού και το Τμήμα Φυσικοθεραπείας, τα οποία τελούν μέχρι σήμερα σε αναστολή της εκπαιδευτικής τους λειτουργίας.

Ακόμη, σχετικά με το ερώτημα γιατί το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης του ΕΛΜΕΠΑ έχει μικρό αριθμό αποφοιτήσεων, ο Υφυπουργός Παιδείας τόνισε:

Η απάντηση είναι απλή. Το γνωσιακό τους επίπεδο δεν τους επιτρέπει να μπορέσουν να συνεχίσουν σε πανεπιστημιακού επιπέδου κατάρτιση. Είναι μια πραγματικότητα. Όταν μπαίνεις με εξαιρετικά χαμηλή βάση, δημιουργείται αυτό το πρόβλημα. Γι’ αυτόν τον λόγο και εισήχθη η ελάχιστη βάση εισαγωγής.

Ως προς τα στρατηγικά σχέδια του ΕΛΜΕΠΑ, ο Άγγελος Συρίγος σημείωσε: «Έχω μπροστά μου ένα έγγραφο από 30 Μαρτίου από το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, στο οποίο αναφέρεται ρητώς ότι η Σύγκλητος έχει αποφασίσει την εκπόνηση στρατηγικού σχεδίου και αναμένεται να εγκριθεί από τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και αυτό θα λαμβάνει υπ’ όψιν τον προγραμματισμό της ΕΘΑΑΕ

Τέλος, συμπληρώνει ότι: «Το Πανεπιστήμιό μας ετοιμάζει εκ νέου τους φακέλους των έξι Τμημάτων…» -τα δύο δικά σας και τα άλλα- «…ώστε να υποβάλει τους πλήρεις φακέλους στην ΕΘΑΑΕ προς αξιολόγηση μέσα στο επόμενο διάστημα».

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΑΠΘ: Στα κορυφαία πανεπιστήμια παγκοσμίως και πρώτο στην Ελλάδα – Τα πεδία όπου ξεχωρίζει!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Παν/μιο Θεσσαλίας: Στο νοσοκομείο με τροφική δηλητηρίαση φοιτητής που έφαγε στη λέσχη!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΑΔΑ: Τα 5 τμήματα Μηχανικών που αναγνωρίζονται κι επίσημα ως Πολυτεχνικές Σχολές!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET