ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Από το φετινό πετσόκομμα στις βάσεις, υπάρχουν και 10 τμήματα που έμειναν στα… αζήτητα!

Οι υποψήφιοι τα σνόμπαραν για τα καλά.

Neopolis Team

3 Σεπτεμβρίου, 2020

Μπορεί οι φετινές βάσεις να έκαναν… ιστορικό μακροβούτι, γεγονός που θα μείνει χαραγμένο στη μνήμη μας, με υποψήφιους να εισάγονται σε πανεπιστημιακά τμήματα ακόμη και με κάτω από 1000 μόρια, υπήρχαν και περιπτώσεις τμημάτων όμως που πέρασαν και δεν ακούμπησαν. Κοινώς, δεν κέρδισαν το ενδιαφέρον των μαθητών και δεν τα δήλωσαν στο μηχανογραφικό τους δελτίο.

Στη λίστα φιγουράρουν, κυρίως, τμήματα φιλολογίας ξένων γλωσσών, με έξι από αυτά να συμπληρώνουν τη δεκάδα.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για το Τμήμα Γαλλικής και Φιλολογίας Αθηνών με 121 προσφερόμενες θέσεις, εκ των οποίων καλύφθηκαν οι 96. Στο αντίστοιχο τμήμα της Θεσσαλονίκης ωστόσο, τα δεδομένα είναι πολύ χειρότερα, καθώς από τις 110 θέσεις, καλύφθηκαν μόλις οι 58, δηλαδή περίπου το 50%.

Συνεχίζουμε με το Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας Αθηνών, το οποίο επέλεξαν 87 υποψήφιοι, ενώ οι θέσεις ήταν 129, και το αντίστοιχο τμήμα της Θεσσαλονίκης καλύφθηκε από 88 πρωτοετείς, ενώ οι προσφερόμενες θέσεις ήταν 119.

Ίδια εικόνα και στα τμήματα Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας. Στο μεν τμήμα της Αθήνας οι θέσεις ήταν 86 και εισήχθησαν 64 υποψήφιοι, ενώ σε αυτό της Θεσσαλονίκης οι θέσεις ήταν 77 και εισήχθησαν επίσης 64 υποψήφιοι.

Από την άλλη, το Τμήμα Δασολογίας στο Καρπενήσι, το δήλωσαν συνολικά 121 υποψήφιοι με τις ελεύθερες θέσεις να είναι 139, ενώ το τμήμα Περιβάλλοντος Ζακύνθου το επέλεξαν 140 μαθητές, όταν οι προσφερόμενες θέσεις ήταν 167.

Τέλος, στο τμήμα Μηχανικών Ορυκτών Πόρων της Κοζάνης εισάγονται 156 υποψήφιοι, από 163 θέσεις, και στο Τμήμα Ζωικής Παραγωγής Μεσολογγίου καλύφθηκαν 125 από τις 139 προσφερόμενες θέσεις.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Χιλιάδες μαθήτριες χάνουν μαθήματα στο σχολείο, γιατί δεν έχουν να αγοράσουν σερβιέτες!

ΕΛΛΑΔΑ

Ψήφισμα για τα Τέμπη: Τι πετυχαίνουν οι 1.300.000 υπογραφές που έχουν συγκεντρωθεί;

TECH NEWS

Το Insta φέρνει την παρακολούθηση τοποθεσίας, για το σωστό, παραδοσιακό… stalking!

TECH NEWS

Κακή ιδέα να βάζεις το βρεγμένο κινητό στο ρύζι, λέει η Apple και γκρεμίζει έναν μύθο χρόνων!

ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Ξεπέρασαν το 1 εκατομμύριο οι υπογραφές στο ψήφισμα Καρυστιανού, ανήμερα της επετείου!

ΕΛΛΑΔΑ

Συγκέντρωση για τα Τέμπη: Έγραψαν με κόκκινη μπογιά τα ονόματα των νεκρών έξω απ’τη Βουλή!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET