fbpx

6 tips για να τα βγάλεις πέρα με τα πιο δύσκολα μαθήματα της σχολής!


[sponsored]

Σαν φοιτητές μπορεί να έρθουμε αντιμέτωποι με κάμποσα προβλήματα. Το κυριότερο από αυτά όμως, είναι τα χρωστούμενα μαθήματα, change my mind! Για αυτά δεν αγχωνόμαστε από το πρώτο κιόλας έτος; Για αυτά δε μας ρωτάνε γονείς και σόγια σε κάθε ευκαιρία; Για αυτά δεν ξενυχτάμε τα βράδια πριν πάμε να δώσουμε; Και τέλος, αυτά δε μας κρατάνε μακριά από τον έναν και μοναδικό στόχο: το πτυχίο;;

Μεγάλη υπόθεση λοιπόν τα χρωστούμενα…

Τα οποία παρεμπιπτόντως παραμένουν έτσι για δύο πολύ συγκεκριμένους λόγους. Πρώτον, γιατί πολύ απλά χάνεις διαλέξεις και με σκόρπιες σημειώσεις δεν πέρασε ποτέ κανείς. Και δεύτερον, γιατί τα πράγματα ορισμένες φορές είναι κομματάκι πιο δύσκολα απ’ όσο πίστευες και χρειάζεται μεγαλύτερο κόπο από μέρους σου. Σ’ αυτήν την περίπτωση, το να κλειστείς στο δωμάτιό σου διαβάζοντας ώρες ατελείωτες δεν αποτελεί και λύση. Αντιθέτως υπάρχουν ορισμένα tips που μπορούν να σε βοηθήσουν και να σε οδηγήσουν στην επιτυχία:

#1 Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά: μη χάνεις διάλεξη για διάλεξη

Δε γλιτώνεται αυτή η αγγαρεία όσο κι αν σε πονάει. Βρέξει χιονίσει εσύ πρέπει να πηγαίνεις, να παρακολουθείς και να κρατάς σημειώσεις. Το πιο πιθανό είναι η εξεταστική να «χτυπήσει» με θέματα/ασκήσεις που έχει διδάξει ο καθηγητής την ώρα του μαθήματος και με όσα έδειξε μια παραπάνω προτίμηση (τα σος που λέμε). Οπότε, μην ξεκινήσεις να πιστολιάζεις διαλέξεις καλά-καλά δεν άρχισες, γιατί το τέλος του εξαμήνου θα σε βρει με κοκκινισμένα μαθήματα και σίγουρα δεν είναι αυτό το ζητούμενο.

Σημείωση: Μην μπεις στον κόπο βέβαια να πας, αν είναι απλώς να συνεχίσεις τον ύπνο που άφησες στη μέση για χάρη του μαθήματος. Προφανώς, ούτε αυτό είναι το ζητούμενο. 

#2 Teamwork makes the dream work

Πάντα η ένωση δυνάμεων φέρνει καλύτερα αποτελέσματα από μεμονωμένες προσπάθειες. Μην παλεύεις μόνος/η σου να βγάλεις την ύλη, να μάθεις τα σος και να μαζέψεις τις σημειώσεις που σου λείπουν. Κανόνισε ώρα και μέρος με τους φίλους σου, ρίξτε ό,τι έχει ο καθένας στο τραπέζι και θα δεις ότι σιγά σιγά όλα γίνονται πιο ξεκάθαρα, τα κενά που είχες συμπληρώνονται και οι απορίες που σε έτρωγαν απαντώνται. Όλα αυτά βέβαια, μόνο σε περίπτωση που υποσχεθείτε ότι η συνάντησή σας θα αφιερωθεί στο συγκεκριμένο λόγο και δε βγει από την πορεία της.

#3 H βοήθεια έρχεται απ’ έξω

Στην τελική, αν αδυνατείς να τα βγάλεις πέρα με τα λεγόμενα του καθηγητή σου, ενώ ταυτόχρονα το ομαδικό διάβασμα δεν έχει καταφέρει να σε βοηθήσει όσο θα ήθελες, υπάρχει κι άλλη λύση, αυτή των ιδιαίτερων μαθημάτων. Για να μη γίνει όμως και η αναζήτηση τους ένα επιπλέον βάσανο, αλλά και για να είσαι σίγουρος για την επιλογή σου από τη στιγμή κιόλας που θα την κάνεις, το instateacher.gr είναι εδώ για να σου λύσει τα χέρια. Ένα site όπου μπορείς να επιλέξεις μέσα από 33 μαθήματα, αυτό που σε ενδιαφέρει εύκολα και γρήγορα θέτοντας όλα τα κριτήρια που επιθυμείς και παράλληλα να τσεκάρεις το προφίλ των καθηγητών, ώστε να καταλήξεις στην τέλεια αντιστοίχηση. Κάπως έτσι, γλιτώνεις χρόνο και δυσάρεστες εκπλήξεις.

#4 Αν δεν το εξασκήσεις, δε θα μάθεις

Τυπάκια που πέρασαν τα μαθήματα που σε ζορίζουν με την πρώτη, πάντα θα υπάρχουν. Εσύ αυτό που έχεις να κάνεις είναι να μην ασχολείσαι μαζί τους και να κοιτάς τη δουλειά σου. Η οποία είναι να πιάσεις το διάβασμα από την αρχή του εξαμήνου, να προχωράς σταδιακά μαζί με τις παραδόσεις και στο τέλος δε θα μοιάζουν όλα βουνό. Λύσε κάμποσες ασκήσεις, βρες παλιά θέματα, ρίξε μια ματιά στις σημειώσεις μετά από κάθε διάλεξη και προετοιμάσου σωστά για τις προόδους (αν υπάρχουν). Ακόμα κι αν δεν τα καταφέρεις αυτό το εξάμηνο, θα έχεις καλύψει ήδη σημαντικό κομμάτι της ύλης. Αυτό που θα σου μείνει να κάνεις στην επόμενη προσπάθεια είναι μια καλή επανάληψη και ο στόχος δε θα είναι πλέον ακατόρθωτος, αλλά εφικτός. 

#5 Η βιβλιοθήκη είναι ανοιχτή και σε περιμένει

Σε πληροφορώ πως αποτελεί έναν εγγυημένο τρόπο να περάσεις το δύσκολο εκείνο μάθημα που σε ταλαιπωρεί. Η μελέτη στη βιβλιοθήκη δεν είναι ένας μύθος, ούτε συναντάται μόνο στις ταινίες. Υπάρχει και είναι εδώ να σου εξασφαλίσει ένα ποιοτικό διάβασμα και άρα περισσότερες πιθανότητες να τα πας καλά στο τέλος. Δε σε αποσπά τίποτα, έχεις την ησυχία σου, μένεις αναγκαστικά μακριά από κινητά και ομιλίες, με λίγα λόγια, problem solved. Επίσης, έχει αρκετά βιβλία που μπορούν να λειτουργήσουν βοηθητικά στο διάβασμά σου. Δώσ’ της μια ευκαιρία, την αξίζει.

#6 Ρωτώντας περνάς τη βάση

Αν δε ρωτήσεις δε θα μάθεις. Αυτό ισχύει για το οτιδήποτε και σίγουρα για τον φοιτητή που ονειρεύεται να πάρει το πτυχίο του πριν αρχίσουν να βγαίνουν οι πρώτες άσπρες τρίχες στo κεφάλι του… Ρωτά τους συμφοιτητές σου ή μεγαλύτερα έτη που έχουν περάσει το μάθημα και γνωρίζουν δυο πράγματα παραπάνω, ή ακόμα και τον καθηγητή σου στις ώρες γραφείου. Μην ξεχνάς βέβαια ότι μπορείς να απευθυνθείς και σε κάποιον πιστοποιημένο καθηγητή από τo instateacher.gr. Ο τελευταίος θα καταφέρει να σου λύσει τις όποιες απορίες έχεις, να σε κατατοπίσει καλύτερα ως προς το πού να δώσεις μεγαλύτερη βάση, αλλά και να σου υποδείξει ακόμη και τα sos! Αυτό το τελευταίο πολύ σ’ άρεσε, παραδέξου το.

Αν τώρα τίποτα από αυτά δεν έχει την κατάληξη που περιμένεις, τότε μια προσευχή στον Παντοδύναμο ίσως κάτι κάνει. Αν δε βαριέσαι, μπορείς ακόμη να τη συνδυάσεις και με τα παραπάνω τιπς για πιο σίγουρα αποτελέσματα, να αυξηθούν κι οι πιθανότητες, βρε αδερφέ.

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET