ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

Tips που πρέπει να ακολουθήσεις για να πετύχεις αυτό που πραγματικά θέλεις!

Για να διαβάζεις αυτό το άρθρο, πιθανότατα είσαι νέος (μπορεί κι όχι), με όνειρα κι έχεις ανάγκη όπως όλοι οι άνθρωποι να πετυχαίνεις τους στόχους σου. Εμείς στο Neopolis ασπαζόμαστε αυτή σου την ανάγκη και σου παρουσιάζουμε τους έξι αποτελεσματικότερους τρόπους να «πιάνεις από τα μαλλιά» τις ευκαιρίες που σίγουρα θα σου δοθούν αρκετές φορές […]

Default avatar

Guest Author

23 Νοεμβρίου, 2015

Για να διαβάζεις αυτό το άρθρο, πιθανότατα είσαι νέος (μπορεί κι όχι), με όνειρα κι έχεις ανάγκη όπως όλοι οι άνθρωποι να πετυχαίνεις τους στόχους σου. Εμείς στο Neopolis ασπαζόμαστε αυτή σου την ανάγκη και σου παρουσιάζουμε τους έξι αποτελεσματικότερους τρόπους να «πιάνεις από τα μαλλιά» τις ευκαιρίες που σίγουρα θα σου δοθούν αρκετές φορές στην ζωή σου.

1. Μην καθυστερείς!

Όταν θέλεις να διεκδικήσεις κάτι το οποίο μπορεί να διεκδικούν ταυτόχρονα και πολλοί άλλοι, μην αφήνεις τον χρόνο να κυλάει γιατί είναι εις βάρος σου. Πρέπει να είσαι πάντα γρήγορος στην διεκδίκηση ευκαιριών είτε αυτό είναι συνέντευξη για δουλειά, είτε είναι μια συνάντηση με τον εργοδότη σου. Αν είσαι πάντα ένα βήμα μπροστά από τους άλλους έχεις πολλαπλάσιες πιθανότητες να πετύχεις. Και θυμήσου: «Μην αφήνεις για αύριο αυτό που μπορείς να κάνεις σήμερα».

2. Μην τρομάζεις στην σκέψη της αποτυχίας

Κανένας άνθρωπος δεν είναι τέλειος και όντως η αποτυχία είναι πάντα κοντά, σύμφωνοι! Αλλά αυτό δεν πρέπει να σε αποτρέπει από το να τολμάς και να πετυχαίνεις. Πρέπει να γίνεις «σκληρό καρύδι» για να παίρνεις αυτό που θες και να μην φοβάσαι να πέσεις γιατί μόνο έτσι θα γίνεις καλύτερος! Απλά θα σου πω την πολύ σοφή ρήση: «Εμπόδια είναι όλα εκείνα τα τρομαχτικά πράγματα που βλέπεις όταν πάρεις τα μάτια σου από τον στόχο σου».

3. Μην ακούς τις γνώμες των άλλων

Μπορεί να σου ακούγεται υπερβολικό, αλλά μην το κάνεις! Αν καθόμασταν να ακούσουμε την γνώμη του καθένα το μόνο σίγουρο είναι πως θα αναθεωρούσαμε τους στόχους τους οποίους θέσαμε. Γιατί δηλαδή να αποφύγεις αυτό που δεν μπορεί να καταφέρει ο άλλος; Γιατί αυτό συμβαίνει στην πραγματικότητα και πάνω σε αυτό θα έπρεπε να βασιστείς για να διαπρέψεις. Ακόμα και αν σε φωνάζουν «τρελό» εσύ να υποστηρίζεις τους στόχους σου. Εξάλλου, οι τρελοί που νομίζουν πως μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο, είναι και αυτοί που τελικά το καταφέρνουν.

4. Μάθε να κάνεις υπομονή

Όλα θέλουν το χρόνο τους! Πρέπει να μάθεις να δουλεύεις σκληρά και με διάρκεια για να πετυχαίνεις. Κανένας δεν έγινε πετυχημένος σε μια μέρα, αντιθέτως. Οι καλοί παίχτες στα δύσκολα φαίνονται και ξέρουν πως για να φτάσουν από το μηδέν στο ένα πρέπει να περάσουν πολλές δοκιμασίες.

5. Πίστεψε στον εαυτό σου

Νομίζεις ότι πρέπει να έχεις λεφτά για να πετύχεις; Νομίζεις ότι δεν είσαι αρκετά έξυπνος για να καταφέρεις αυτό που θες; Νομίζεις ότι ο Steve Jobs (συγχωρεμένος) ήταν καλύτερος από σένα; Αν η απάντηση είναι θετική, σε διαψεύδω κατηγορηματικά! Μπορείς να καταφέρεις τα πάντα όταν απλά πιστεύεις στις δυνατότητες του εαυτού σου. Όταν μάθεις να ελέγχεις τον τρόπο που σκέφτεσαι και ενεργείς τότε θα μείνεις έκπληκτος με τις ικανότητες σου.

6. Ρώτα και ψάξε

Όλοι οι πετυχημένοι άνθρωποι προτού πετύχουν, ρώτησαν, έψαξαν και έμαθαν. Είναι δύσκολο να γνωρίζεις τα πάντα αλλά είναι εύκολο να μάθεις αυτά που σε ενδιαφέρουν (ειδικά στην εποχή του internet). Πήγαινε σε σεμινάρια, ημερίδες, συνέδρια, διάβασε βιβλία, πολλά βιβλία, κάνε γνωριμίες με πετυχημένους ανθρώπους και μοιράσου μαζί τους τις ανησυχίες σου.

OUR20s

DIGITAL

Η φοιτήτρια Σχολής Εμποροπλοιάρχων που έχει γίνει viral με την αγάπη της για τα πλοία!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET