ΙΝΣΠΙΡΕΪΣΙΟΝ

7 tips για να δείχνετε πιο έξυπνοι όταν μιλάτε!

Δεν είναι όλοι οι διπλωμάτες και οι πολιτικοί τόσο έξυπνοι ώστε να καταφέρνουν να γίνονται αρεστοί μόνο και μόνο από τις ομιλίες τους. Υπάρχουν συγκεκριμένες τεχνικές, οι οποίες μπορούν να σας κάνουν να φαίνεστε πιο έξυπνοι στους συνομιλητές σας κάθε φορά που συμμετέχετε σε μία συζήτηση. Αν, λοιπόν θέλετε να αποκτήσετε την ευφράδεια που λείπει […]

Neopolis Team

4 Νοεμβρίου, 2015

Δεν είναι όλοι οι διπλωμάτες και οι πολιτικοί τόσο έξυπνοι ώστε να καταφέρνουν να γίνονται αρεστοί μόνο και μόνο από τις ομιλίες τους.

Υπάρχουν συγκεκριμένες τεχνικές, οι οποίες μπορούν να σας κάνουν να φαίνεστε πιο έξυπνοι στους συνομιλητές σας κάθε φορά που συμμετέχετε σε μία συζήτηση.

Αν, λοιπόν θέλετε να αποκτήσετε την ευφράδεια που λείπει από το λόγο σας δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές:

1. Σταθείτε ή καθίστε με τη σπονδυλική στήλη ίσια, αλλά χαλαρή

Το να μιλάς καλά δεν αρκεί από μόνο του, αφού πολύ μεγάλο ρόλο παίζει και το πώς χειρίζεστε το σώμα σας την ώρα που μιλάτε. Μην καμπουριάζετε, γιατί αυτό δείχνει έλλειψη αυτοπεποίθησης και εμπιστοσύνης στον εαυτό σας.

2. Μη χαμηλώνετε το πιγούνι σας

Η θέση του κεφαλιού σας είναι εξίσου σημαντική με τη θέση της σπονδυλικής σας στήλης. Κρατώντας ψηλά το κεφάλι σας δείχνετε περηφάνια και αποφασιστικότητα για όσα λέτε. Το αντίθετο φανερώνει την αβεβαιότητα στα λόγια σας.

3. Δώστε έμφαση στους ακροατές σας

Αυτά που λέτε δεν θα είχαν αξία αν δεν σας πρόσεχε το ακροατήριό σας. Αποφύγετε να κοιτάτε στο κενό, γιατί έτσι δεν θα φαίνεστε πιστικός και όταν χρησιμοποιήσετε τις σημειώσεις σας, κατεβάστε μόνο τα μάτια για να τις δείτε και όχι ολόκληρο το κεφάλι σας.

4. Μιλήστε όσο πιο δυνατά μπορείτε

Είναι καλύτερο να μιλάτε δυνατά, παρά να πασχίζουν να σας ακούσουν όλοι. Γενικά η δυνατή φωνή και η έμφαση σε κάποια σημεία του λόγου σας είναι στοιχεία που κερδίζουν τους γύρω σας.

5. Χρησιμοποιήστε λέξεις που ο καθένας καταλαβαίνει

Προτιμήστε απρόσμενες αλλά κοινότυπες λέξεις και βρείτε περίεργα παραδείγματα για να στηρίξετε τα επιχειρήματά σας.

6. Μιλήστε σε διαφορετικές ταχύτητες

Μιλώντας σε μια ενιαία ταχύτητα, ο λόγος σας γίνεται μονότονος. Αυξήστε την ταχύτητα σας όταν δίνετε πληροφορίες για ένα θέμα και επιβραδύνετε όταν εξηγείτε κάτι σημαντικό, δίνοντας έτσι χρόνο στους ακροατές σας να το αφομοιώσουν.

7. Χρησιμοποιήστε παύσεις για να δημιουργήσετε έμφαση

Η σιωπή δεν είναι μόνο χρυσός. Είναι επίσης και το αποκορύφωμα της ευγλωττίας. Για παράδειγμα, μια μικρή παύση πριν είστε έτοιμος να πείτε κάτι σημαντικό θα κάνει τους άλλους να «κολλήσουν» με την κάθε λέξη σας.

 

OUR20s

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET