ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

20 πράγματα που θα σου λείψουν αμέσως μόλις πάρεις το …πολυπόθητο πτυχίο!

Γιατί όσο κι αν θες να πάρεις το συντομότερο δυνατόν το πτυχίο σου, υπάρχουν κάποια πράγματα που θα τα ζήσεις μόνο ως φοιτητής, και σίγουρα θα σου λείψουν μετά την ορκωμοσία σου. Τα χρόνια των σπουδών μας είναι μία από τις πιο όμορφες περιόδους, που μπορούμε να ζήσουμε. Πιστεύω πως καθένας έχει όμορφες αναμνήσεις από […]

Default avatar

Guest Author

10 Νοεμβρίου, 2015

Γιατί όσο κι αν θες να πάρεις το συντομότερο δυνατόν το πτυχίο σου, υπάρχουν κάποια πράγματα που θα τα ζήσεις μόνο ως φοιτητής, και σίγουρα θα σου λείψουν μετά την ορκωμοσία σου.

Τα χρόνια των σπουδών μας είναι μία από τις πιο όμορφες περιόδους, που μπορούμε να ζήσουμε. Πιστεύω πως καθένας έχει όμορφες αναμνήσεις από τη φοιτητική του ζωή, και ίσως συχνά τη νοσταλγεί. Καταλαβαίνω βέβαια, πως φτάνει κάποια στιγμή που το μόνο που θες είναι να πάρεις επιτέλους το πτυχίο σου, για να βγεις στην αγορά εργασίας. Παρ’ όλα αυτά όμως, δεν σημαίνει πως δεν θα σου λείψει η φοιτητική ζωή και όλα όσα έζησες αυτά τα χρόνια. Αυτό που μπορώ να σου υποσχεθώ είναι πως δυστυχώς θα τελειώσει πολύ πιο σύντομα απ’ ότι νομίζεις, γι’ αυτό φρόντισε να κάνεις όλα όσα ονειρεύεσαι κατά τη διάρκεια αυτών των χρόνων.

1. Οι ομαδικές εργασίες, οι οποίες πάντα κατέληγαν σε πολλούς καυγάδες, αλλά και σε ατελείωτες ώρες γέλιου.

2. Τα φοιτητικά πάρτυ.

3. Οι ατελείωτες συζητήσεις, που έκανες με τους φίλους σου, αργά το βράδυ.

4. Σε περίπτωση που δεν ήθελες να πας μια μέρα στη σχολή, κανείς δεν θα σου έλεγε τίποτα. Κάτι τέτοιο όμως δεν συμβαίνει στη δουλειά σου.

5. Η αναβλητικότητα που σε έπιανε για κάθε μάθημα, σε κάθε εξεταστική.

6. Οι συμφοιτητές σου εκείνοι, οι οποίοι δεν συμπαθούσες.

7. Τα ατελείωτα ξενύχτια που έκανες.

8. Η συγκατοίκηση με τον καλύτερο σου φίλο.

9. Ο ελεύθερος χρόνος που είχες και τα ταξίδια που έκανες.

10. Οι αποστάσεις που έπρεπε να διανύσεις μέχρι να φτάσεις στη σχολή σου.

11. Η παρέα σου, που σε περίμενε πάντα στο αμφιθέατρο.

12. Οι καινούριες φιλίες που δημιούργησες, γνωρίζοντας τους συμφοιτητές σου.

13. Τα «λάθη» που έκανες, κατά τη διάρκεια των φοιτητικών σου χρόνων.

14. Το ότι έβγαινες, γυρνούσες ξημερώματα, κι έπρεπε με δύο μόνο ώρες ύπνου να είσαι σε θέση να παρακολουθήσεις τη διάλεξη του καθηγητή σου.

15. Σε περίπτωση που πήγες Erasmus δεν υπάρχει περίπτωση, να μην σου λείψει η συγκεκριμένη εμπειρία και να μην την νοσταλγείς.

16. Η ερώτηση των γονιών σου, σχετικά με τον αριθμό των μαθημάτων που χρωστάς.

17. Αλλά και οι απαντήσεις που κάθε φορά έδινες. Γιατί μεταξύ μας, το πόσα μαθήματα χρωστάς και το πόσα νομίζουν οι γονείς σου ότι χρωστάς, διαφέρουν αρκετά.

18. Τα φαγητά που έκαψες, τα ρούχα που άλλαξαν χρώμα στο πλυντήριο, στην προσπάθειά σου να αυτοσυντηρηθείς, όντας φοιτητής.

19. Το συναίσθημα υπερηφάνειας που ένιωσες, την πρώτη φορά που τα κατάφερες πραγματικά μόνος σου, σε μια δύσκολη στιγμή, χωρίς τη βοήθεια των δικών σου.

20. Όλες εκείνες οι μπερδεμένες καταστάσεις, τις οποίες κατά καιρούς βίωσες. Ξέρω πως ίσως σε πόνεσαν, αλλά είχαν κι εκείνες τη γοητεία τους.

 

OUR20s

DIGITAL

Η φοιτήτρια Σχολής Εμποροπλοιάρχων που έχει γίνει viral με την αγάπη της για τα πλοία!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET