fbpx

Think Before You Ink | Τι πρέπει να έχει στο μυαλό του ένας άντρας προτού χτυπήσει τατουάζ!


Σ’ αυτό το site, αγαπάμε πολύ τα τατουάζ!

Είναι ένα ξεχωριστό έργο τέχνης, ένας διαχρονικός τρόπος έκφρασης και ένα φαινόμενο που αξίζει κάθε σεβασμό! Ένα γαμάτο τατουάζ, είναι ένα αξιοζήλευτο ατού για άμεσες εντυπώσεις, αλλά χρειάζεται προσοχή!

Είναι πολύ εύκολο μια ιδέα που αρχικά φαινόταν έξυπνη, να εξελιχθεί σε κάτι που θα σε κάνει περίγελο! Και το χειρότερο, όταν καταλάβεις το λάθος για το οποίο πλήρωσες και αδρά, θα χρειαστεί πολύς κόπος για να το διορθώσεις!

Το οικονομικό κόστος για να αφαιρέσεις ένα tattoo, είναι πολύ μεγαλύτερο απ’ το να χτυπηθεί, ενώ πρέπει να λάβεις υπόψιν σου και τα απανωτά ραντεβού για λέιζερ, το φριχτό πόνο, τη συνεχή φροντίδα που απαιτείται και το διάστημα που μπορεί να χρειαστεί (ανάλογα και με το μέγεθος)!

Όταν τα τατουάζ γίνονται σωστά, είναι χάρμα οφθαλμών! Και είναι καθαρά δικό σου θέμα τι θα κάνεις με το σώμα σου, αλλά υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα σ’ ένα πετυχημένο tattoo και στην ολοκληρωτική αποτυχία!

Τhink before you ink είναι το σημερινό μάθημα, οπότε δες κάποιες σημαντικές λεπτομέρειες που πρέπει να υπολογίσεις πριν κάτσεις στην καρέκλα του τατουατζή:

1 | Μην χτυπήσεις ΠΟΤΕ το όνομα της κοπέλας σου

Ξέρω, το κορίτσι είναι μαγεία, είναι θεά, είναι το πιο όμορφο πλάσμα στον κόσμο και ονειρεύεσαι να ζήσετε μαζί αγαπημένοι για όλη σας τη ζωή! Ωραία, παντρέψου την, αλλά μη χαράζεις το όνομά της επάνω σου!

Προφανώς, ένας γάμος είναι πολύ πιο εύκολο να γίνει παρελθόν, από ότι ένα τατουάζ που κοστίζει πολύ σε χρήμα, χρόνο και πόνο! Ποτέ δε θα πείσεις την επόμενη κοπέλα σου ότι «Μαράκι» λέγανε το τσιουάουα που ‘χες πρόπερσι!


2 | Μην κάνεις επιπόλαια τατουάζ σε χέρια, πρόσωπο και λαιμό

Δεν στο παίζω παπαδοπαίδι! Λατρεύω τα τατουάζ σε «δυσκολότερα» σημεία! Πάντα θεωρούσα ροκ σταρ όποιον έκανε τέτοια! Αλλά είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα εξαλείψουν σημαντικές πιθανότητες για να βρεις δουλειά!

Υπάρχει και το ρίσκο να μη βγουν τόσο καλά όσο περίμενες… Δύσκολοι καιροί, οπότε μέχρι να ‘χεις σταθερή δουλειά, επίλεξε καλύτερα ένα σημείο που καλύπτεται! Μην ανησυχείς, έχεις ολόκληρο ωκεανό δέρματος γι’ αυτό!


3 | Απόφυγε τα πορτραίτα αγαπημένων σου προσώπων

Είναι εξαιρετικά ευαίσθητη χειρονομία, δείχνει μεγάλη αγάπη και μπράβο σου που έχεις ανθρώπους που νοιάζεσαι τόσο πολύ στη ζωή σου.

Οι περιπτώσεις να πετύχει όμως, είναι ισοπεδωτικά λιγότερες απ’ το να μοιάζει με καρικατούρα! Είναι πολύ ιδιαίτερο να σου βγει «εντελώς» καλά και αν δε θες ο μπαμπάς, το παιδί, το ανίψι ή το ξαδερφάκι σου να μοιάζει… παραμορφωμένο επάνω σου, απόφυγε αυτήν την αμηχανία!


4 | Μην κάνεις κάτι απλά επειδή είναι «trendy»

Στο Λύκειο γνώρισα κάποιον που είχε τρία κινέζικα γράμματα στον καρπό και ξέρεις τι σήμαιναν;; ΣΕΞ! Σοβαρά τώρα, το άτομο είχε αυτή τη λέξη, γραμμένη με τα αντίστοιχα «s», «e» και «x» του κινεζικού αλφαβήτου! Πόσο fail;;;

Θυμάμαι τι λύσσα υπήρχε από πάντα με τα tribal ή τα κινέζικα γράμματα! Μην χτυπάς κάτι απλά επειδή το κάνουν όλοι! Οι μόδες έρχονται και φεύγουν, αλλά τα τατουάζ θα είναι πάντα εκεί και θα σου θυμίζουν τι μπετόβλακας ήσουν! Κάνε κάτι που σημαίνει δυο-τρία πράγματα για σένα! Αλλιώς, άστο!


5 | Έχε σώας τας φρένας!

Σε τέτοιες αποφάσεις, όπως το χτύπημα ενός tattoo, ο αυθορμητισμός μόνο σε κακό μπορεί να σου βγει! Ο ενθουσιασμός ξεθυμαίνει, αλλά το τατουάζ μένει! Μην κάνεις κάτι που στιγμιαία βρίσκεις «καλή ιδέα»!

Παρομοίως, μην κάνεις κάτι… υπό την επήρεια! Προφανώς και δεν μπορείς να πάρεις μια σωστή απόφαση για κάτι τόσο μακροπρόθεσμο αν είσαι μεθυσμένος ή την έχεις «ακούσει» από την ντρόγκα! Σ’ αυτό, συμπεριλαμβάνεται κι ο έρωτας! Σκληρό ναρκωτικό φίλε, μην τ’ αφήσεις να επηρεάζει την κρίση και τις πράξεις σου!


6 | Σε θέματα συντήρησης, άκου ΜΟΝΟ τον τατουατζή σου

Αφού βάλεις ό,τι μελάνι θες στo δέρμα σου, κανείς δεν ξέρει καλύτερα πώς να το φροντίσεις, απ’ τον επαγγελματία που από αυτό ζει!

Μην ακούς φίλους σου που «διάβασαν» ή «έχουν ακούσει» τι να κάνεις, ούτε άλλους που το παίζουν ειδήμονες επειδή χτύπησαν δικά τους όταν ήταν χίπηδες στα 70s! Διότι πολύ απλά, τα στάνταρ αλλάζουν με τα χρόνια!


7 | Σένιαρε τον εαυτό σου πριν πας να «χτυπηθείς»

Μην πας σαν απολίτιστο ζώο! Φρόντισε να έχεις πλυθεί, γιατί το να είσαι δίπλα σε έναν άνθρωπο τόση ώρα, προϋποθέτει ότι ο μάστορας θα μπορεί να αναπνέει ενώ κάνει τη δουλειά του (duh)! Με μασχαλίλα, ποδαρίλα ή κακή αναπνοή μες στα μούτρα του, πώς περιμένεις να… δημιουργήσει ο άνθρωπος;

Και πρόσεχε τι θα ‘χεις φάει πιο πριν, για να μην ρίχνεις απανωτά κλανίδια, επειδή τσάκισες μια κατσαρόλα φασολάδα την προηγούμενη μέρα!


8 | Προετοίμασε τις καβάτζες σου

Πριν αποφασίσεις να κάνεις π.χ ένα τατουάζ-μανίκι, έχε στην άκρη όσα λεφτά χρειαστούν! Αν η τσέπη σου δεν αντέχει στα δύο πρώτα ραντεβού, τότε πώς περιμένεις να «σηκώσει» τα 6-7 ραντεβού που θα πρέπει να πας ακόμα;

Παρομοίως, να είσαι συνεπής και στα θέματα χρόνου! Μην κάνεις ένα μέρος του tattoo και μετά χαθείς, γιατί ο καλλιτέχνης θα σε ξαποστείλει και θα έχει και δίκιο! Εσύ θα θυμόσουν μια δουλειά που σου ζήτησαν πριν 2-3 χρόνια;

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET