ΕΛΛΑΔΑ

Τι παίζει με τις φοιτητικές εκλογές στο ΟΠΑ; Πότε και πού θα γίνουν τελικά;

Οι φετινές κάλπες των φοιτητικών εκλογών έδειξαν για ακόμη μια φορά τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ πρώτη στα αποτελέσματα, χωρίς όμως να περνάει απαρατήρητο το μεγάλο ποσοστό της αποχής.  Από την εκλογική διαδικασία, ωστόσο, έλειπε το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών καθώς δεν στήθηκαν κάλπες υπό τον φόβο εντάσεων και επεισοδίων. Το ερώτημα είναι πότε θα διεξαχθούν οι φοιτητικές εκλογές […]

Neopolis Team

21 Μαΐου, 2018

Οι φετινές κάλπες των φοιτητικών εκλογών έδειξαν για ακόμη μια φορά τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ πρώτη στα αποτελέσματα, χωρίς όμως να περνάει απαρατήρητο το μεγάλο ποσοστό της αποχής. 

Από την εκλογική διαδικασία, ωστόσο, έλειπε το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών καθώς δεν στήθηκαν κάλπες υπό τον φόβο εντάσεων και επεισοδίων.

Το ερώτημα είναι πότε θα διεξαχθούν οι φοιτητικές εκλογές στο ΟΠΑ, αλλά και που θα στηθούν οι κάλπες, μιας και στο τραπέζι είχε πέσει σαν λύση, στην περίπτωση επεισοδίων, η μεταφορά τους στην Άιγλη Ζαππείου, κάτι που τελικά ακυρώθηκε.

Την Παρασκευή (18/5) πραγματοποιήθηκε διαπαραταξιακό συμβούλιο φοιτητών προκειμένου να αποφασιστεί από κοινού η ημερομηνία διεξαγωγής τους. Ως πιθανή ημερομηνία ορίζεται η 23η Μαΐου, αν και σήμερα που πραγματοποιείται το δεύτερο διαπαραταξιακό συμβούλιο θα μάθουμε αν τελικά είναι οριστικό.

Εκεί που υπάρχουν διαφωνίες πάντως, είναι σχετικά με τον χώρο διεξαγωγής των εκλογών. Η ΔΑΠ δεν είναι υπέρ στο να στηθούν οι κάλπες εντός του Πανεπιστημίου, προτείνοντας το Ζάππειο ως λύση, με την ΠΑΣΠ να προτείνει το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο. Οι υπόλοιπες παρατάξεις θέλουν μόνο μέσα στην ΑΣΟΕΕ, με ομάδες περιφρούρησης να είναι υπεύθυνες για την ομαλή διεξαγωγή.

Σύμφωνα πάντως και με το τελευταίο διαπαραταξιακό συμβούλιο φοιτητών, δεν αποφασίστηκε τίποτα οριστικό μιας και οι φοιτητικές παρατάξεις διαφωνούν έντονα για τον χώρο διεξαγωγής των εκλογών.

 

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Tripadvisor: Δύο παραλίες της Κρήτης στις 25 καλύτερες του κόσμου για το 2023!

ΕΛΛΑΔΑ

«Μάθε πού ψηφίζεις»: Η εφαρμογή που σε ενημερώνει για το εκλογικό σου διαμέρισμα!

ΕΛΛΑΔΑ

Παραμένει πρώτη στην ανεργία νέων η Ελλάδα μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET