ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Τι οδήγησε τους φοιτητές να σπάσουν την πόρτα και να μπουν στο γραφείο του Υπουργού Παιδείας;

Φοιτητές και μαθητές που συμμετείχαν στο χθεσινό συλλαλητήριο, κατάφεραν να φτάσουν μέχρι το γραφείο του Κώστα Γαβρόγλου. Συγκεκριμένα, “εσπασαν” τον αστυνομικό κλοιό του υπουργείου Παιδείας, κλώτσησαν την πόρτα του γραφείου και βρέθηκαν ενώπιον του υπουργού που το τελευταίο διάστημα έχει προχωρήσει σε μια σειρά από αλλαγές που αφορούν και την δευτεροβάθμια, αλλά και την τριτοβάθμια […]

Neopolis Team

23 Οκτωβρίου, 2018

Φοιτητές και μαθητές που συμμετείχαν στο χθεσινό συλλαλητήριο, κατάφεραν να φτάσουν μέχρι το γραφείο του Κώστα Γαβρόγλου.

Συγκεκριμένα, “εσπασαν” τον αστυνομικό κλοιό του υπουργείου Παιδείας, κλώτσησαν την πόρτα του γραφείου και βρέθηκαν ενώπιον του υπουργού που το τελευταίο διάστημα έχει προχωρήσει σε μια σειρά από αλλαγές που αφορούν και την δευτεροβάθμια, αλλά και την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Οι φοιτητές εκφράζουν την αντίθεσή τους στις συγχωνεύσεις ΑΕΙ και ΤΕΙ και στις διασπάσεις τμημάτων, ενώ ζητούν αύξηση της χρηματοδότησης στην Παιδεία και τέλος, προειδοποιούν να “αφήσουν κάτω τα χέρια απ’το άσυλο“.

Οι μαθητές με τη σειρά τους, εναντιώνονται για τις αλλαγές στο Λύκειο, καθώς “στερούν το δικαίωμα στη μόρφωση, απολύουν εκπαιδευτικούς και στέλνουν τους μαθητές στην παραπαιδεία”.

Σε τεταμένο κλίμα έγινε η συζήτηση μεταξύ φοιτητών και υπουργού Παιδείας.

«Σας ακούμε τόσο καιρό να νομοθετείτε εναντίον μας. Καλούμε να απομακρυνθεί η ηγεσία του υπουργείου. Σας καλούμε να φύγετε. Κάνουμε κατάληψη έως ότου αποφασίσουμε πως θα συντονιστούμε. Το υπουργείο τελεί υπό κατάληψη, να φύγετε από εδώ πέρα που δεν ξέρετε τι νομοθετείτε. Εδώ δεν είστε αρμόδιος να κάθεστε».

«Θα έπρεπε να νιώθεις ντροπή με αυτά που κάνεις. Διαλύετε τις ζωές μας», «Μας κοροϊδεύετε, μας κάνετε τον ανήξερο, θέλετε να απομαζικοποιηθούν τα πανεπιστήμια» φώναξαν στον Κώστα Γαβρόγλου οι φοιτητές.

«Αυτά τα πράγματα που πάτε να φέρετε δεν θα τολμήσετε να τα φέρετε κι ας φέρετε το στρατό, ας φέρετε τις δυνάμεις καταστολής, ας φέρετε το ΝΑΤΟ» φώναξε ένας φοιτητής ενώ όλοι οι συγκεντρωμένοι στο γραφείο του υπουργού Παιδείας φώναξαν εν χορώ το σύνθημα: «Τσίπρα και Γαβρόγλου, ακούστε το καλά, αυτό το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά».

Δείτε το βίντεο έξω απ’το Υπουργείο Παιδείας:

https://youtu.be/7LP8rau5fqU

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Χρυσοί δύο φοιτητές του ΕΚΠΑ στον σημαντικότερο Μαθηματικό διαγωνισμό του κόσμου!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET