ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

4 σημαντικά πράγματα που πρέπει να προσέξεις, προτού πεις κάποιον/α… «μωρό μου»!

Πρέπει ωστόσο, να σκεφτείς τα παρακάτω πράγματα και κατά πόσο ισχύουν στην περίπτωσή σου, προτού του/της φορέσεις το ταμπελάκι:

Θεώνη Σταματοπούλου

2 Οκτωβρίου, 2017

Τα ερωτευμένα ζευγαράκια συνηθίζουν να βγάζουν παρατσούκλια ο ένας στον άλλο. Θες ότι τους έχει χαζέψει ο έρωτας(;) θες ότι το βρίσκουν γλυκό και χαριτωμένο(;) όπως κι αν έχει είναι λίγο παράξενο για όποιον βρίσκεται στην απέξω να ακούει δύο ανθρώπους να αποκαλούν ο ένας τον άλλο «ζουζουνέλι» ή «γλυκάκι μου».

Από την άλλη, ένα υποκοριστικό που ακούγεται συχνά μεταξύ των ζευγαριών είναι το «μωρό μου». Γενικά αυτού του είδους οι λέξεις δεν ακούγονται από ανθρώπους που δεν έχουν ακόμη καθορίσει τη μεταξύ τους σχέση, αλλά από εκείνους που έχουν κάνει συζήτηση περί σχέσης.

Δεν υπάρχει σωστή ή λανθασμένη στιγμή, να αποκαλέσεις τον άνθρωπό σου «μωρό μου», αρκεί απλά να το νιώθεις. Πρέπει ωστόσο, να σκεφτείς τα παρακάτω πράγματα και κατά πόσο ισχύουν στην περίπτωσή σου, προτού του/της φορέσεις το ταμπελάκι:

1. Είστε όντως σε σχέση;

Αν βγαίνετε απλά περιστασιακά για σεξ και δεν έχετε κάνει καμία συζήτηση για δέσμευση κι εσύ ξάφνου τον/την αποκαλέσεις «μωρό μου», το πιο πιθανό είναι να φρικάρει και με το δίκιο του/της. Επειδή υπάρχει κάτι που λέγεται φοβία δέσμευσης και επειδή δεν είναι να παίζεις μ’ αυτά, καλύτερα να συνειδητοποιήσεις πρώτα τι είδους «σχέση» έχετε οι δυο σας, αν υπάρχουν δηλαδή προοπτικές ή είναι τελειωμένη υπόθεση και μετά να πετάξεις τη …βόμβα.

2. Γιατί θέλεις να τον/την αποκαλείς «μωρό μου»;

Μπορεί να είναι απλά μία λέξη, αλλά στα αυτιά ενός ερωτευμένου έχει μεγάλη αξία. Αν έχετε ξεκαθαρίσει ότι είστε μαζί και έχουμε περάσει αυτό το στάδιο, τότε όσο περνάει ο καιρός κι αυξάνεται η οικειότητα θα έχεις την ανάγκη να τον/την αποκαλείς με όλο και πιο γλυκιές λέξεις και φράσεις για να δείξεις τον έρωτά σου. Δεν έχει σημασία αν είναι μεγαλύτερος/ή σου ή είναι πολύ σοβαρός/ή για να τον/την αποκαλέσεις «μωρό μου». Από την στιγμή που σου βγαίνει αυθόρμητα, είναι το σωστό.

3. Εκείνος/η σε αποκαλεί με κάποια συγκεκριμένη λέξη;

Ναι; Τότε όλα καλά. Είναι κι εκείνος/η στα ίδια επίπεδα ζαχαρώματος και πεταλούδων στο στομάχι με εσένα. Αν όχι, τότε δεν είναι κάτι ανησυχητικό. Μπορεί να μην το έχει ακόμη νιώσει ή να είναι πιο συγκρατημένος/η και να περιμένει απλά την κατάλληλη στιγμή για να εκφράσει τα όσα νιώθει.

4. Εσύ θες να σε αποκαλεί «μωρό» του/της;

Εμένα προσωπικά μου αρέσει. Δεν αρέσει σε όλους ωστόσο. Οκ, γούστα είναι αυτά. Πρότεινέ του/της άλλες λέξεις που μπορεί να σου αρέσουν περισσότερο ώστε να σε αποκαλεί έτσι. Ό,τι θέλεις εσύ, δε χαλάμε χατίρια. Αν γενικά δε σου αρέσουν τα γλυκόλογα ή τα παρατσούκλια τέτοιου είδους, κομπλέ, δεν υπάρχει θέμα. Όμως μετά μην τα ζητάς για να επιβεβαιωθείς, γιατί στο τέλος θα σε περάσει για …τρελό/ή.

OUR20s

ΙΝΣΠΙΡΕΪΣΙΟΝ

Υπάλληλος της Google εξηγεί γιατί το να μένει με τους γονείς της μέχρι τα 32 της ήταν ΟΤΚ!

ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

Το ‘Live A Legacy 2024’ θα σου δώσει τα εφόδια που χρειάζεσαι για την καριέρα που ονειρεύεσαι! 

DIGITAL

Οι AI ελληνικές παρωδίες του Μπομπ Σφουγγαράκη ήταν αυτό που έλειπε από τη ζωή μας!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET