ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

6 πράγματα να κάνεις με τη σχέση σου, αν νιώθεις ότι έχετε ρουτινιάσει!

Από τα δυσκολότερα κομμάτια μίας σχέσης είναι όταν το ζευγάρι καταβάλλεται από την καθημερινότητα. Η ρουτίνα είναι άτιμο πράγμα και όταν τα ζευγάρια από ένα σημείο και μετά παύουν να κάνουν πράγματα και δραστηριότητες μαζί και επαναπαύονται, καταλήγουν σε αδιέξοδο. Μπορεί τον πρώτο καιρό να θέλετε να είστε συνέχεια μαζί, αλλά όσο περνούν οι μήνες […]

Θεώνη Σταματοπούλου

4 Νοεμβρίου, 2018

Από τα δυσκολότερα κομμάτια μίας σχέσης είναι όταν το ζευγάρι καταβάλλεται από την καθημερινότητα. Η ρουτίνα είναι άτιμο πράγμα και όταν τα ζευγάρια από ένα σημείο και μετά παύουν να κάνουν πράγματα και δραστηριότητες μαζί και επαναπαύονται, καταλήγουν σε αδιέξοδο. Μπορεί τον πρώτο καιρό να θέλετε να είστε συνέχεια μαζί, αλλά όσο περνούν οι μήνες και τα χρόνια, έχει ο καθένας την ανάγκη για τον προσωπικό του χώρο.

Το να γίνεται κολλιτσίδα ο ένας στον άλλον δεν είναι υγιές. Υγιή είναι τα ζευγάρια που αγαπιούνται, περνούν χρόνο μαζί, αλλά αφιερώνουν επίσης χρόνο στην οικογένεια και στους φίλους τους. Σίγουρα θα υπάρξουν και στιγμές σιωπής. Είναι αναγκαίες κι αυτές και δείχνουν κατά πόσο υπάρχει οικειότητα μεταξύ των δύο ατόμων. Μέχρι ενός σημείου βέβαια.

Μην καταλήξεις να βρίσκεσαι με τον άλλον και κάθε φορά τη βγάζετε στη μούγκα…

Αν βλέπεις όμως ότι προς τα εκεί οδεύει το πράγμα, γιατί έχετε ξεμείνει από ιδέες για το πώς να περάσετε χρόνο μαζί, εγώ έχω να σου προτείνω μερικές καλές: 

1 | Διαβάστε μαζί πλάι – πλάι

Το διάβασμα είναι μία ευχάριστη δραστηριότητα, που σπάνια όμως βρίσκουμε ελεύθερο χρόνο να της αφιερώσουμε. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα βρεθείτε με τον/την σύντροφό σου, ευκαιρία να το κάνετε. Ας πάρει ο καθένας το αγαπημένο του βιβλίο, καθίστε αγκαλιά και απολαύστε τα. Όσο θα διαβάζετε μην ακούσω κιχ! Όταν τελειώσετε, κουβεντιάστε για ό,τι θέλετε. Μπορείτε και να αναλύσετε αυτό που μόλις διαβάσατε, αν έχετε ξεμείνει από θέματα συζήτησης.

2 | Κάντε ο ένας στον άλλο μασαζάκι

Ένα μασάζ πάντα είναι καλοδεχούμενο. Μετά από μία άκρως κουραστική και δύσκολη μέρα, το μόνο που θες είναι να γυρίσεις σπίτι σου, να φας κάτι, να κάνεις ντους και να σε αναλάβουν δύο χέρια από την κορυφή ως τα νύχια. Αν δε σου κάνει μασάζ ο/η σύντροφός σου, τότε ποιος; Υποσχεθείτε ότι ο ένας θα αναλάβει τον άλλον και θα τον κάνει να χαλαρώσει απόλυτα για μερικά λεπτά. Μετά από αυτό, κι άλλες δραστηριότητες θα έρθουν αβίαστα…

3 | Κάντε μπάνιο μαζί

Γεμίστε την μπανιέρα με καυτό νερό, με άλατα, με παπάκια ή με ό,τι άλλο τραβάει η ψυχή σας και βυθιστείτε μέσα, δίχως να σας νοιάζει τίποτα και κανένας. Ένα ζεστό μπανάκι παρέα με τον/την σύντροφό σου, να σε χαϊδεύει και να τσαλαβουτάτε μέσα στους αφρούς, πραγματικά μπορεί να λύσει κάθε πρόβλημα. Βάλτε και λίγη ρομαντική μουσική να παίζει και χαθείτε στην αγάπη και στις σκέψεις σας.

4 | Πηγαίνετε για μία μεγάλη βόλτα

Καλό και το σπίτι, αλλά βγείτε και λίγο έξω από αυτό. Πάρε το αγόρι/κορίτσι σου και βγείτε να κάνετε μία βόλτα με τα πόδια στη γειτονιά, ή ακόμη και μία τσάρκα με το αυτοκίνητο. Ένας χαλαρωτικός περίπατος πιασμένοι χέρι-χέρι θα σας κάνει να αναζωογονηθείτε, να αλλάξετε παραστάσεις και να ξεχαστείτε από την καθημερινότητα. Θα εκπλαγείς από το πόσο όμορφη συζήτηση θα κάνετε οι δυο σας.

5 | Παίξτε κάποιο επιτραπέζιο μαζί

Τα επιτραπέζια είναι φανταστικά. Είναι μία υπέροχη δραστηριότητα για να γελάσετε μαζί, να διασκεδάσετε, ίσως και να κοντραριστείτε και τελικά να περάσετε μερικές όμορφες στιγμές μαζί. Μην κάνετε κοκορομαχίες, ε! Ελπίζω να έχετε μάθει να χάνετε. Τα παιχνίδια θα σας κάνουν να νιώσετε και πάλι παιδιά και θα σας φέρουν κοντά, γιατί θα θυμηθείτε πάλι τι είναι αυτό που λατρεύει ο ένας στον άλλο.

6 | Αγκαλιαστείτε και πάρετε έναν υπνάκο

Αν δε θέλετε να κάνετε τίποτα από τα παραπάνω, μπορείτε κάλλιστα να αγκαλιαστείτε σφιχτά και να κοιμηθείτε για να φορτίσετε και πάλι τις μπαταρίες σας. Τα ζευγάρια που κοιμούνται μαζί είναι και τα πιο ευτυχισμένα. Ο ύπνος είναι ένα σημαντικό κομμάτι της καθημερινότητας, πόσο μάλλον όταν κοιμάσαι μαζί με τον αγαπημένο σου άνθρωπο. Ο ύπνος όπως και οι αγκαλίτσες φέρνουν κι άλλα πράγματα να ξέρεις, οπότε ετοιμάσου και για σεξάκι αργά ή γρήγορα.

OUR20s

DIGITAL

Βγήκαν οι κορυφαίοι Έλληνες influencers και η Ιωάννα Τούνη τους πατάει όλους!

ΙΝΣΠΙΡΕΪΣΙΟΝ

Υπάλληλος της Google εξηγεί γιατί το να μένει με τους γονείς της μέχρι τα 32 της ήταν ΟΤΚ!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET