ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ

Τι να κάνεις για να ξεφορτωθείς αυτό το σπαστικό σπυράκι που δε λέει να φύγει!

Πραγματικά δεν μπορώ να φανταστώ κάτι χειρότερο από το να εμφανιστεί ένα γιγαντιαίο σπυρί από το πουθενά στο πρόσωπό μου. Το έχετε παρατηρήσει κι εσείς ότι τα άτιμα βγαίνουν στις πιο ακατάλληλες και ανεπιθύμητες στιγμές, έτσι; Όταν θες να βγεις ένα ραντεβού ή έχεις μία σημαντική συνέντευξη για δουλειά π.χ. Κι άντε τώρα να έχεις […]

Πραγματικά δεν μπορώ να φανταστώ κάτι χειρότερο από το να εμφανιστεί ένα γιγαντιαίο σπυρί από το πουθενά στο πρόσωπό μου. Το έχετε παρατηρήσει κι εσείς ότι τα άτιμα βγαίνουν στις πιο ακατάλληλες και ανεπιθύμητες στιγμές, έτσι; Όταν θες να βγεις ένα ραντεβού ή έχεις μία σημαντική συνέντευξη για δουλειά π.χ. Κι άντε τώρα να έχεις την αυτοπεποίθησή σου στα ύψη, όπως απαιτείται σε κάτι τέτοιες περιστάσεις, όταν είσαι σαν το κώλο της μαϊμούς!

Προσωπικά δεν είχα ποτέ μεγάλο πρόβλημα με τα σπυράκια, παρά μόνο εκείνες τις γνωστές μέρες του μήνα, που βγαίνουν κανά δυο λόγω ορμονικών. Δεν μπορώ όμως παρά να δηλώσω τη συμπαράστασή μου στους ανθρώπους με ευαίσθητο δέρμα και με το παραμικρό γεμίζουν σπυριά ή ακόμη χειρότερα όσους έχουν ακμή. Το κακό που προκαλούν τα σπυριά τόσο αισθητικά όσο και ψυχολογικά, είναι μεγάλο. Επειδή όλα όμως μπορούν να αντιμετωπιστούν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, έχω να σου δώσω μερικές συμβουλές ν’ ακολουθήσεις και σταδιακά να βρεις την υγειά σου από τα κ*λοσπυρα:

#1 Προς Θεού ΜΗΝ ΤΟ ΣΠΑΣ

Ξέρω πόσο πολύ το θες και ότι σου βγαίνει ασυναίσθητα η κίνηση, αλλά πραγματικά είναι ό,τι χειρότερο μπορείς να κάνεις. Αντιστάσου και άσε το στην ησυχία του, γιατί αν το ζουλήξεις και το σπάσεις, τότε είναι που δε θα χαίρεσαι καθόλου με την εικόνα. Σε περίπτωση που βάλεις παραπάνω δύναμη απ’ όση πρέπει, μπορεί να τραυματιστείς και να μείνει το στίγμα για μία ζωή. Προσπάθησε να το καλύψεις λοιπόν με όποιον τρόπο εσύ νομίζεις, αλλά σε καμία περίπτωση μην το σπάσεις, σε παρακαλώ πολύ!

#2 Χρησιμοποίησε ζεστές κομπρέσες

Φαντάζομαι ότι ξέρεις πως χρησιμοποιούμε τις ζεστές κομπρέσες για να ανακουφιζόμαστε από διάφορους πόνους στην κοιλιά, από κράμπες ή από πρήξιμο. Το ίδιο αποτελεσματικές λοιπόν είναι και με τα σπυράκια. Επομένως, παίρνεις μία ζεστή κομπρέσα και τη βάζεις πάνω στο πρόσωπό σου, ιδιαίτερα στο σημείο που είναι το σπυρί. Αν το κάνεις αυτό κατ΄επανάληψη για λίγες μέρες, θα δεις ότι σιγά σιγά το ο ανεπιθύμητος επισκέπτης θ’ αρχίσει να εξαφανίζεται και θα είναι σαν να μην πέρασε ποτέ!

#3 Άλειψέ τα με μηλόξυδο 

Για να μη φτάσεις αμέσως στη λύση των φαρμάκων, μπορείς να αναζητήσεις βοήθεια σε φυσικά προϊόντα, όπως το μηλόξυδο. Αυτό έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες, οι οποίες βοηθούν τόσο στην πρόληψη της ακμής όσο και στη θεραπεία της. Μεταξύ άλλων, αποφράσσει τους πόρους, επιτρέπει το δέρμα να αναπνέει σωστά και βοηθάει στην εξισορρόπηση του pH. Με λίγα λόγια, μπορεί να κάνει θαυματάκια, οπότε καλό θα ήταν να του δώσεις μια ευκαιρία.

#4 Τόσα ακούς για την αλόη, καιρός να τη χρησιμοποιήσεις

Τον τελευταίο καιρό ακούς συνεχώς για τις ευεργετικές ιδιότητες της αλόης, οπότε ήρθε η ώρα να τις δεις και στην πράξη. Η αντιβακτηριδιακή της δράση προστατεύει την επιδερμίδα από βακτηρίδια, ενώ επίσης ενυδατώνει, επουλώνει και καταπραΰνει. Τα αποτελέσματα είναι εξίσου ορατά και σε περιπτώσεις έντονης ακμής, οπότε είτε περνάς δύσκολη φάση, είτε απλώς έχουν κάνει την εμφάνισή τους 2-3 σπυράκια, μπορείς να στηριχτείς στην αλόη.

#5 Συμβουλέψου ένα δερματολόγο

Αν παρατηρήσεις κάποιο ασυνήθιστο σπυρί στο πρόσωπό σου, δηλαδή μεγαλύτερο από τα υπόλοιπα, ή που φαίνεται πολύ έντονα και δεν υποχωρεί, τότε καλό θα ήταν πριν κάνεις το οτιδήποτε, να επισκεφτείς ένα δερματολόγο. Μπορεί πια να μη μιλάμε για σπυρί, αλλά για κάποια κύστη που θα πρέπει να αφαιρεθεί. Ίσως χρειαστεί να κάνεις μία μικρή καυτηρίαση. Το ξέρω ότι ακούγεται τρομακτικό, αλλά είναι πραγματικά σωτήριο και είναι ο μόνος τρόπος για να απαλλαγείς από αυτό το σπυράκι.

#6 Μπορεί να βοηθήσει και μία ένεση κορτιζόνης

Πολύς κόσμος κάνει ενέσεις κορτιζόνης για να αντιμετωπίσει τα ανεπιθύμητα σπυριά ή την ακμή. Με μερικές μόνο ενέσεις, θα παρατηρήσεις μεγάλη διαφορά, μιας και σε λίγες μέρες τα σπυράκια θα αρχίσουν να συρρικνώνονται και μετά να εξαφανίζονται ολοκληρωτικά. Αν επιλέξεις αυτό το δρόμο, τότε θα πρέπει να αφεθείς και πάλι στα χέρια κάποιου ειδικού. Σε καμία περίπτωση μην το τολμήσεις μόνη σου ή χωρίς τη συγκατάθεσή του. Αναμφίβολα πάντως, είναι ένας ανώδυνος αλλά και γρήγορος τρόπος να ξεμπλέξεις μια για πάντα από τα σπυριά.

ΛΑΪΦΣΤΑΪΛ

ΟΜΟΡΦΙΑ

CeraVe: Νέο Hydrating Hyaluronic Acid Serum με πανίσχυρα συστατικά για λείο & απαλό δέρμα!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET