fbpx

Πασχαλινές ευχές | Τι απαντάμε vs Τι θα θέλαμε όντως να απαντήσουμε!


Κι αφού το Μ. Σάββατο, η μέρα της Ανάστασης, έχει ήδη φτάσει, τα μόνα πράγματα που περνούν από το μυαλό σου είναι τα εξής: μαγειρίτσα, λαμπάδες να φωτίζουν δεξιά κι αριστερά, εκκλησία, καμπάνες, Άγιο Φως, κόκκινα αυγά κλπ.

Βέβαια όπως σε όλες τις γιορτές, έτσι και στις γιορτές του Πάσχα, έχεις να αντιμετωπίσεις και το (κουραστικό) κομμάτι των ευχών. Σε ποιους θα στείλεις, ποιοι θα σου στείλουν, τι θα σου απαντήσουν, τι θα τους απαντήσεις, κ.ο.κ.

Με το που γράψει το ρολόι 00:01, τα μηνύματα αρχίζουν να πέφτουν βροχή. Και δεν είναι μόνο τα κοντινά σου πρόσωπα, αλλά και κάθε λογής άσχετος που μαζί με το Άγιο Φως του ήρθε και η Θεία Φώτιση να σου στείλει τις ευχές του. Και ενώ στους αγαπημένους σου απαντάς με εγκάρδια μηνύματα, έρχονται οι άλλοι και βγάζουν τον Αντίχριστο από μέσα σου, γιατί σε βάζουν στη διαδικασία να τους αφιερώσεις έστω και λίγα δευτερόλεπτα από τη ζωή σου, που ΔΕΝ είχες σκοπό!

Παρόλο που θα σου ήταν πολύ εύκολο να μην τους απαντήσεις καν, κάνεις την καρδιά σου πέτρα και στέλνεις ένα τυπικό «Αληθώς ο Κύριος! Χρόνια Πολλά!», αν και καταβάθος άλλη είναι η απάντηση που θα ήθελες να δώσεις…

*Κάνε κλικ στις εικόνες για να αποκαλυφθεί η πραγματική απάντηση*

 1. Κάτι ξεχασμένοι συγγενείς 

Είναι η κλασσική φάση εκείνων των συγγενών που σε θυμούνται μόνο στις γιορτές και τα πανηγύρια. Τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου, είναι σαν να μην υπάρχουν. Ίσως έτσι εξηγείται και το γεγονός ότι στέλνουν ένα ολόκληρο κατεβατό εκφράζοντας τη βαθιά τους αγάπη και τις πιο ζεστές ευχές τους, με την απειλή επισήμανση στο τέλος ότι θα πάρουν και τηλέφωνο. Πράγμα φυσικά που δε συμβαίνει ποτέ!


 2. Συγγνώμη, κύριε, ποιος είστε;

Ή που άλλαξες πρόσφατα συσκευή τηλεφώνου ή που είσαι τόσο περιζήτητος και δε θυμάσαι σε ποιους έχεις δώσει τον αριθμό σου. Όπως και να ‘χει, κάτι τέτοιες στιγμές είναι που σου έρχονται ευχές από αριθμούς που εσύ προφανώς και δεν έχεις αποθηκεύσει και ψάχνεσαι όλο το βράδυ για το ποιος μπορεί να είναι. Να απαντήσεις ή να μην απαντήσεις; Είναι για καλό ή κακό; Να ρωτήσεις ποιος είναι ή θα φανείς μαλάκας; Πολλά τα ερωτήματα!


3. Πρώην 

Αλίμονο! Όχι που δε θα έστελνε τέτοιες μέρες να τσεκάρει τι παίζει… Φυσικά, αναφέρομαι στον/στην πρώην, στον τελευταίο άνθρωπο που ήθελες να σου δώσει τις ευχές του κάτι τέτοιες μέρες, ειδικά όταν το ψήνει για επανένωση και ψάχνει ευκαιρία να στο δείξει! Άι πουλάκι μου στη μαμά σου!


4. Όταν πηγαίναμε μαζί σχολείο 

Αν δε σε θυμηθούν τώρα στις γιορτές οι παλιοί συμμαθητές σου, τότε πότε; Το παράδοξο της υπόθεσης είναι πως όταν πηγαίνατε σχολείο, δε σου έστελναν καν ευχές, ίσα που ανταλλάσατε πέντε κουβέντες όλη τη χρονιά. Δύο τα ενδεχόμενα, ή που δεν έχουν τι να κάνουν με τα μεγαλεία που τους προσφέρει η φοιτητική τους κάρτα ή που κάποια χάρη θέλουν από εσένα και στο πάνε πλαγίως.


5. Ανορθόγραφος 

Ή αλλιώς σου βγήκαν τα μάτια για να διαβάσεις ολόκληρο το μήνυμα. Αρχικά αναρωτιέσαι γιατί ένας τέτοιος άνθρωπος έχει τον αριθμό του τηλεφώνου σου. Έπειτα σκέφτεσαι, να βρίσεις ή να μη βρίσεις μέρες που είναι;


6. Καθηγητής από το φροντιστήριο 

Και αφού σου έχει καταστρέψει τη ζωή ήδη μία φορά στο παρελθόν, λέει ας καταστρέψω και την ημέρα της Ανάστασης μην του/της πάει κατ’ ευχήν.


7. Απεσταλμένοι του Ιησού 

Ανοίγεις το μήνυμα και τι να δεις; Ένα κατεβατό με ευχές που περιλαμβάνουν λέξεις που έχεις να διαβάσεις από το μάθημα της Έκθεσης στη Γ’ Λυκείου. Ούτε ιεραπόστολοι που κυρήττουν να ήταν. Με λίγο ψάξιμο στη Google βέβαια, βρίσκεις εύκολα από πού έγινε το clopy-paste, οπότε αντίστοιχα μπορείς να απαντήσεις κι εσύ. Υπόψιν, πως οι ευχές έχουν σταλθεί καρμπόν σε όλες τις επαφές τους!

 


8. Νονοί από τα…Lidl 

Ναι νονά, δέχομαι το μήνυμα αγάπης που μου στέλνεις ακόμα κι αν έχεις να μου φέρεις λαμπάδα από τα 5 μου και έχεις σταματήσει να μου δίνεις λεφτά από τα 10. Και εγώ σ’ αγαπώ!


Παρόλα αυτά, να θυμάσαι ότι είναι ημέρες αγάπης. Λέμε όχι στις βρισιές και τις κακίες! Λέμε ναι στη συγχώρεση και τη γαλήνη!

Από Δευτέρα μπορείς ανετότατα να τους διαολοστείλεις! 

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET