ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

Συγκινητικό αφιέρωμα στα θύματα του Παρισιού. Πόσο νέοι… Πόσο κρίμα…

Απέναντι στον απρόσωπο τρόμο του Ισλαμικού Κράτους, η Liberation προχώρησε σε μια συγκλονιστική κίνηση, θυμίζοντάς σε όλους ότι τα 129 θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι έχουν το καθένα, ένα πρόσωπο, ένα όνομα και μια ιστορία που έμεινε στη μέση, επειδή ο εφιάλτης του ISIS αποφάσισε να την τερματίσει. Είναι ο Nick, η Precilia, ο […]

Neopolis Team

19 Νοεμβρίου, 2015

Απέναντι στον απρόσωπο τρόμο του Ισλαμικού Κράτους, η Liberation προχώρησε σε μια συγκλονιστική κίνηση, θυμίζοντάς σε όλους ότι τα 129 θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι έχουν το καθένα, ένα πρόσωπο, ένα όνομα και μια ιστορία που έμεινε στη μέση, επειδή ο εφιάλτης του ISIS αποφάσισε να την τερματίσει.

Είναι ο Nick, η Precilia, ο Alban, ο Αmine, ο Luis, η Helene, ο Yannick, ο Bertrand…

Στην εφαρμογή που ακολουθεί, η γαλλική εφημερίδα παρουσιάζει έναν-έναν τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους από τις επιθέσεις. Κάνοντας κλικ πάνω στο όνομα και τη φωτογραφία του καθενός, εμφανίζεται το βιογραφικό τους καθώς και μαρτυρίες ανθρώπων που τους γνώριζαν.

Ο Nick ήταν 36 χρονών και αγαπούσε τη μουσική. Εργαζόταν στο Μπατακλάν ως υπεύθυνος του merch των Eagles of Death Metal. «Το ροκ ήταν το πάθος του και πέθανε κάνοντας τη δουλειά που αγαπούσε», αναφέρει ένας στενός του φίλος.

Η Precilia αγαπούσε τη φωτογραφία, το σνόουμπορντ και την μαγειρική. Κατοικούσε στα γαλλικά προάστια και ήταν μισή από την Πορτογαλία, από τη μεριά του πατέρα της, και μισή από τη Γαλλία, από τη μεριά της μητέρας. «Ήταν ένα πρόσωπο χαμογελαστό που της άρεσε να περνά καλά με τους φίλους της και να πηγαίνει σε συναυλίες», αναφέρει η αδελφή της.

Ο Alban ήταν άνθρωπος της τέχνης. Δίδασκε γλυπτική στο Πανεπιστήμιο του Μπορντό. Τον περασμένο Ιούλιο είχε πάρει το διδακτορικό του και θεωρείτο ένα από τα ανερχόμενα ταλέντα στον χώρο των πλαστικών τεχνών.

Ο Amine ήταν 29 ετών. Αρχιτέκτονας στο επάγγελμα. «Ο Amine είχε -και αυτό είναι σπάνιο- μια πραγματική πίστη στην αρχιτεκτονική. Ήταν δεσμευμένος σε αυτό που έκανε, έξυπνος και δημιουργικός», σημειώνει ο καθηγητής του στο Πανεπιστήμιο και μετέπειτα εργοδότης.

Δείτε εδώ το συγκλονιστικό «In Memoriam» της Liberation!

(Αν κάνετε κλικ επάνω σε κάθε φωτογραφία θα δείτε την προσωπική ιστορία καθενός από τα θύματα).

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Brain drain: 3 στους 4 πτυχιούχους που έφυγαν από την Ελλάδα δεν παίζει να ξαναγυρίσουν!

SPILL THE TEA

Ο Επώνυμος γκρέμισε τον λαμπερό κόσμο της Soula Glamorous μέσα σε 40 λεπτά!

ΕΛΛΑΔΑ

Κάθειρξη 16,5 ετών στον οδηγό που παρέσυρε και σκότωσε την 21χρονη Έμμα στη Θεσσαλονίκη!

ΕΛΛΑΔΑ

Το 19% της Gen Ζ θεωρεί τη δικτατορία προτιμότερη από τη δημοκρατία ορισμένες φορές!

ΕΛΛΑΔΑ

Ξανά ορατό το Βόρειο Σέλας στην Ελλάδα, για όσους το έχασαν την προηγούμενη φορά!

ΕΛΛΑΔΑ

Το ΚΠΙΣΝ γεμίζει από αύριο (1/12) φωτάκια και μπαίνει σε xmas mood με πολλές εκδηλώσεις!

TECH NEWS

Wonderbox: Ένα πρωτότυπο κινηματογραφικό project εμπνευσμένο από τη Samsung Neo QLED 8K!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET